به گزارش روز جمعه ایرنا، 'شینهوا' خبرگزاری رسمی چین در این باره آورده است قاره آسیا بیش از 33 درصد اقتصاد دنیا را به خود اختصاص داده در صورتی كه سهم آمریكا از 15.3 درصد به 15.1 درصد كاهش یافته است.
این گزارش می افزاید طرح نوین راه ابریشم كه از سال 2013 میلادی مطرح شده است از طریق بنادر، راه آهن، خطوط زمینی و دریایی كشورهای آسیا، خاورمیانه، آفریقا و اروپا را به یكدیگر مرتبط می سازد.
ارقام نشان می دهد كه میزان سرمایه گذاری برای اجرای طرح های زیربنایی راه ابریشم نوین تا 15 سال دیگر مبلغی در حدود 26 هزار میلیارد دلار خواهد بود.
آمار همچنین نمایانگر آن است كه كشورهای حوزه راه ابریشم 65 درصد از جمعیت دنیا، 40 درصد از رشد تولید ناخالص داخلی جهان و 25 درصد از تجارت جهانی را در اختیار دارند.
تارنمای چاینا دیلی هم درباره نقش ایران و ارتباط آن با جاده ابریشم نوشته كه ایران از همكاری های فزاینده با چین در راه ابریشم نوین به گرمی استقبال كرده است.
بر اساس این گزارش، 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین ژانویه سال 2016 به ایران سفر كرده و با مقام های ایران در این باره بحث و تبادل نظر كرده است.
تارنمای چاینا ارگ هم می نویسد كه مقام های ایران در جریان این گفت و گوها از برنامه توسعه راه ابریشم نوین استقبال كرده و افزودند با چین در این زمینه از نزدیك همكاری می كنند.
گزارش خاطر نشان می كند ایران و چین به عنوان دو دوست در شرایط مختلف زمانی با یكدیگر روابط رو به گسترشی را تجربه كرده اند و از كمك های هم بهره مند شده اند.
این گزارش به تردد قطارهای باربری میان دو كشور اشاره كرده و آورده است در این دو سال چندین قطار برای تبادلات تجاری میان طرفین از راه ابریشم و از طریق چین راهی ایران شده است و عزم دو كشور را برای گسترش مناسبات جزم تر كرده است.
گزارش این رسانه چینی حاكی است كه ایران از طریق راه ابریشم كه برای تهران هم یادآور تاریخی طولانی است، به آسیا و اروپا مرتبط می شود.
این گزارش نقش ایران بخصوص بندر چابهار را به عنوان یك شاهراه و گذرگاه مهم و بندر دریایی برای راه ابریشم و مرتبط ساختن خطوط دریایی به یكدیگر حیاتی توصیف كرده است.
چاینا ارگ مرتبط شدن خطوط دریایی و كشتیرانی نقاط مختلف دنیا از طریق بندر چابهار ایران را برای پیشبرد برنامه های راه ابریشم دریایی مهم دانسته است.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
پكن- ایرنا- رسانه های چین در گزارش های مختلفی به مناسبت پنجمین سال راه اندازی طرح 'یك كمربند - یك جاده' نوشتند راه ابریشم نوین برای قاره آسیا و بسیاری از كشورهای منطقه از جمله ایران یك فرصت طلایی برای رشد و پیشرفت است.