دوحه – ایرنا – یك استاد دانشگاه اماراتی با اشاره به افزایش اختلافات میان ولیعهد ابوظبی و حاكم دبی، گفت : اختلافات میان این دو نفر به مرحله انفجار رسیده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، ' سالم المنهالی ' استاد روابط بین الملل و رسانه اماراتی در توئیتی نوشت : اختلافات بین 'محمد بن زاید' ولیعهد امارات و 'محمد بن راشد' نخست وزیر امارات و حاكم دبی در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است .
او افزود : این اختلافات به زودی به مرحله انفجار خواهد رسید.
منابع خبری اماراتی پیشتر یكی از دلایل اختلاف این دو نفر را به ماجراجویی های محمد بن زاید در حمله نظامی به یمن اعلام كرده و گفتند كه شكست های متوالی برای امارات در صحنه نبرد یمن موجب بروز اختلاف های زیادی بین دو طرف شده است به ویژه آنكه عمده هزینه های جنگ یمن از سوی امارت دبی تامین می شود.
به گفته این منابع محمد بن راشد آل مكتوم حاكم دبی بارها از عدم دستیابی به اهداف اعلام شده در یمن و طولانی شدن نبرد در این كشور انتقاد و اعلام كرده است كه دولت باید به دنبال راهی برای برون رفت از این شرایط باشد.
در همین ارتباط نخست وزیر امارات و حاكم دبی، اواسط مرداد ماه گذشته در توئیتر سیاستمداران جهان عرب را به سوء مدیریت متهم كرد و گفت كه بحران كنونی كشورهای عربی نداشتن مدیریت صحیح است .
حاكم دبی اضافه كرد: ما در جهان عرب سیاستمدار زیاد داریم، اما نقص ما در مدیریت است . بحران ما بحران مدیریت و نه منابع است . اگر به چین و ژاپن نگاه كنید آنها هیچ منابعی در اختیار ندارند، ولی ببینید به كجا رسیده اند . آنها را با كشورهایی كه نفت، گاز ، آب و نیروی انسانی دارند ولی به توسعه نرسیده اند، مقایسه كنید. این كشورها اكنون حتی نمی توانند خدمات اولیه مانند ایجاد راه و برق را برای شهروندان خود فراهم كنند.
به گفته ناظرین امور منطقه ، موضوع قطر یكی دیگر از موارد اختلافی میان ولیعهد ابوظبی و حاكم دبی است . در حالیكه محمد بن زاید بر لزوم قطع تمامی روابط با قطر تاكید داشته و با همكاری عربستان ، مصر و بحرین این كشور را تحت محاصره قرار داده اند ، حاكم دبی این سیاست را در تضاد با همكاری میان همسایگان می داند.
او به ازگی در مطلبی با عنوان ' مسیر روشن' خواستار وحدت میان كشورهای شورای همكاری خلیج فارس و دوری از تفرقه میان 'برادران' شده بود.
مواضع وی در این زمینه درست بر خلاف مواضع محمد بن زاید و ' انور قرقاش' وزیر مشاور در امور خارجی امارات است كه حاضر نیسنتد از شروط 13 گانه برای از سرگیری روابط با قطر كوتاه بیایند.
روی كار آمدن ' عبدالفتاح السیسی ' به عنوان رییس جمهوری در مصر یكی دیگر از زمینه هایی بود كه اختلاف میان دو طرف را ایجاد كرده است .
مخالفین اماراتی می گویند : بر خلاف مواضع رسمی دولت امارات كه از نامزدی السیسی در انتخابات ریاست جمهوری مصر بعد از سرنگونی دولت اخوان المسلمین حمایت می كرد ، محمد بن راشد خواستار حمایت از یك كاندیدای غیر نظامی بود و می گفت چنانچه قرار باشد ابوظبی از كاندیدای نظامی حمایت كند ، 'احمد شفیق' نخست وزیر اسبق به مراتب مناسبت تر از السیسی خواهد بود.
نخست وزیر امارات حتی در جریان بحران اول میان اعضای شورای همكاری خلیج فارس در سال 2014 میلادی كه طی آن عربستان ، امارات و بحرین سفرای خود از دوحه را فراخواندند ، جانب قطر را نگاه داشت و در توئیتی نوشت كه روابط با قطر حتی با فراخوانی سفرا قطع نخواهد شد.
محمد بن راشد در این دوره و در بحبوحه اختلافات سیاسی میان كشورش با قطر حتی اقدام به ارسال نامه ای دوستانه برای 'شیخ تمیم بن حمد آل ثانی' امیر قطر نمود.
طی روزهای اخیر مخالفین اماراتی اعلام كردند كه اختلاف غیر علنی بین محمد بن راشد حاكم دبی و محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی به موضوع جر و بحث در محافل خصوصی امارات تبدیل شده است.
حساب كاربری 'امارات لیكس' در این زمینه می نویسد :اماراتی ها این روزها سرگرم بحث درباره اختلاف روز افزون بین بن زاید و بن راشد هستند به ویژه پس از سقوط اقتصادی بی سابقه ای كه امیر نشین دبی با آن روبرو است.
این گزارش می افزاید : اماراتی ها تصویر مبهمی درباره آینده دارند و در این مورد بدبین هستند و این در حالی است كه آنها از اختلافات روز افزون بین حكام دو امیر نشین بزرگ كشور و اینكه این اختلافات چه تاثیری بر انسجام سست ومتزلزل در این كشور خواهد داشت، به شدت نگرانند.
به گزارش امارات لیكس مردم امارات به سبب سخت گیری نهادهای امنیتی ،درباره آینده كشور و اختلافات میان دولتمردان آن همچنان در خفا سخن می گویند زیرا ممكن است تحت تعقیب امنیتی شدید قرار گیرند هرچند چنین سخنانی به تدریج علنی می شود
خاورم**1508**1144