به گزارش ايرنا، مهرداد غضنفري عصر شنبه در چهارمين جلسه شوراي معادن قم در تالار امام جواد(ع) استانداري اظهار داشت: برغم فرصت هاي پيش آمده به لحاظ تعيين بسته هاي حمايتي، هنوز معادني كه قابليت سرمايه گذاري كلان و صادرات در آن نهفته باشد، كشف نشده است.
وي با بيان اين كه ذخاير اكتشافي استان به معادني مانند شن، ماسه و گچ محدود، كه باعث از دست رفتن فرصت ها شده است، افزود: در حوزه سرمايه گذاري معادن استان نگاه بخشي واقعا حاكم نيست.
وي ادامه داد: با وجود تخريب هايي كه پيرامون معادن به بهره برداري رسيده صورت مي گيرد و تلاش اداره كل منابع طبيعي براي احياي مجدد اراضي تخريب شده، ولي كار اكتشاف هيچ تخريبي را به همراه ندارد.
غضنفري با بيان اين كه اداره كل منابع طبيعي به همين علت بايد به موضوع اكتشاف معدن نگاه ديگري داشته باشد، افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت بايد پهنه ها و محدوده هاي اكتشافي استان را در كارگروه سرمايه گذاري مطرح كند و ما نيز سعي خواهيم كرد فرايند پاسخ گويي و استعلام را تسريع كنيم، چراكه رويكرد موجود در خصوص سرمايه گذاري در حوزه معادن بايد دچار تغيير و تحول شود.
وي تصريح كرد: در حوزه ستاد سرمايه گذاري و همراهي كردن اداره منابع طبيعي با امر اكتشاف معدني در استان مانعي وجود ندارد و استانداري نيز هر گونه مشكل در خصوص تخريب هاي صورت گرفته در حوزه معادن و عدم فرايند احيا و حقوق مترتب بر آن را پيگيري مي كند.
قم داراي 99 معدن فعال، 52 معدن غيرفعال و يك معدن درحال تجهيز است كه بيشتر شامل مواد معدني غيرفلزي ميشود.
** اولويت هاي اكتشافي قم بايد مشخص شود
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين جلسه با بيان اين كه اولويت هاي اكتشافي قم بايد مشخص شود، افزود: در برخي مسائل مانند كشف معدن شن و ماسه واقعا افراط و تفريط شده و در برخي موارد از سويي مجوزهاي زيادي ارائه مي شود و از طرفي ممانعت صورت مي گيرد.
احمد اميرآبادي فراهاني گفت: نبود يك برنامه منسجم و منظم باعث مي شود در قيمت مصالح ساختماني نيز فراز و فرودهايي را شاهد باشيم.
** ضوابط زيست محيطي در اكتشاف معادن رعايت شود
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري قم نيز در اين جلسه گفت: در حال حاضر وضعيت زيست محيطي قم چندان مطلوب نيست و به همين علت حفظ منابع طبيعي بايد در فعاليت هاي معدني مورد توجه قرار گيرد.
سيد محمد تقي سجادي يادآور شد: مطابق نقشه هاي ژئو فيزيك هوايي عمده ذخاير منابع فلزي قم بيشتر در غرب و جنوب غرب و بالا دست شرق و منابع توليد آب اين استان واقع شده كه از نظر زيست محيطي ريه تنفسي قم محسوب مي شود.
وي افزود: در قسمت بالا دست قم و حدود 300 هزار هكتار زمين هاي منتهي به شهر نيز سالانه 150ميليارد ريال براي كنترل سيلاب هزينه مي شود، از اين رو اين منطقه از حساسيت زيادي برخوردار است.
مديركل منابع طبيعي قم با ارايه پيشنهادي افزود: استعلام و اخذ مجوز براي انجام عمليات اكتشاف در اين منطقه با نام بخش خصوصي مشمول ضوابط قانون معادن است و به همين علت بايد با مقررات منابع طبيعي نيز تطبيق داده شود كه از جهت ذخيره گاه هاي جنگلي و سيل خيزي مشكلي نداشته باشد.
سجادي افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت در قالب يك نامه اداري آن بخش هايي از استان كه اولويت اكتشافي محسوب مي شود و بخش هايي كه امكان استعلام آن به سرمايه گذار وجود دارد را به منابع طبيعي ارسال كند تا كار پاسخگويي و استعلام با رعايت ضوابط زيست محيطي به آساني صورت گيرد.
7403 / 1175
تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۲
قم - ايرنا - معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري قم با اشاره به اهميت توسعه اكتشاف معدني در رونق اقتصادي گفت: در حال حاضر موضوع سرمايه گذاري در حوزه اكتشاف معدني قم جايگاهي ندارد و بايد اين نگاه تغيير كند.