به گزارش خبرنگار ایرنا، امروزه وسعت شهرها، تنوع مدارس و بالارفتن سطح توقعات مردم از یك طرف و افزایش اشتغال بانوان و گسترش تك فرزندی موجب شده، تردد و چگونگی جابجایی دانش آموزان از خانه تا مدرسه و بالعكس بر سایر دغدغه های والدین در راستای بازگشایی مدارس افزوده شود.
در گذشته خانواده ها فرزندانشان را فقط در مدارس واقع در كوچه و محله خود ثبت نام می كردند و دانش آموزان مسیر مدرسه تا منزل و برعكس را با پای پیاده طی می كردند اما پدر و مادرهای امروزی در انتخاب مدارس وسواس زیادی به خرج می دهند و گاهی مسیر منزل با مدرسه محل تحصیل فاصله زیادی دارد.
همین وسواس به خرج دادن خانواده ها در انتخاب مدرسه موجب شده است، دغدغه ای دیگر به نام سرویس مدرسه برای رفت و آمد دانش آموزان ذهن والدین را درگیر كند و این دغدغه در روزهای پایانی شهریور بیشتر می شود.
عدم نظارت بر سرویس های مدارس و استفاده از خودروهای فرسوده و دارای مشكل در سال های گذشته در برخی مواقع منجر به اتفاقات ناگوار و ناخوشایندی شده و این مسئله خود نوعی بی اعتمادی در میان خانواده ها نسبت به متولیان امر ایجاد كرده است.
یكی از مادران نگرانی كه دخترش امسال وارد مقطع اول ابتدایی می شود، می گوید: در سال های گذشته خبرهای زیادی را در زمینه تصادف سرویس های مدرسه و آسیب دیدن بچه ها در برخی شهرها و یا استان ها شنیده ام و امسال باید برای دخترم از سرویس استفاده كنم و این مساله تمام ذهن و فكرمان را درگیر كرده است.
مرادی كه خود شاغل است، اضافه كرد: دخترم برای رفتن به مدرسه باید از سر چهارراه و خیابان عبور كند بنابراین با توجه به اینكه هم خودم و هم همسرم كارمند هستیم، نمی توانیم او را سرساعت مشخص در مسیر خانه تا مدرسه و بالعكس همراهی كنیم.
وی افزود: سال های گذشته كه خودم بچه مدرسه ای نداشتم هر وقت از سركار بر می گشتم سرویس هایی را می دیدم كه حداقل هفت تا هشت بچه كوچك داخل یك خودرو و بر روی سروكول هم سوار شده بودند و نصف بدنشان از ماشین بیرون بود و امروز با یادآوری این صحنه ها دل نگرانی هایم بیشتر می شود.
این مادر اظهار داشت: بی شك اگر مسئولان و متولیان امر نظارت كافی بر سرویس های مدارس داشته باشند و به نحوی رفت و آمد آنان را رصد كنند دغدغه خانواده ها در این زمینه تا حدی كاهش می یابد.
مادر دیگری اما كه دختر و پسرش هر 2 باید از سرویس مدرسه استفاده كنند،علاوه بر موارد بالا، از افزایش قیمت سرویس های مدارس ابراز نگرانی كرد و گفت: هرساله چند درصد به هزینه سرویس های مدارس افزوده می شود و در این شرایط اقتصادی افزایش قیمت ها علاوه بر سایر هزینه های تحصیلی برای خانواده ها مشكل ساز می شود.
اما امسال در سال تحصیلی جدید برای پایان دادن به برخی از این دغدغه ها و یا كاهش آن سامانه ای با عنوان 'سپند'در راستای استفاده از سرویس های مدارس طراحی شده است.
بر اساس ابلاغ وزارت آموزش و پرورش در سال تحصیلی 98 - 97 دانش آموزانی كه قصد استفاده از سرویس مدارس را دارند باید درسامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش آموزی) ثبت نام كنند.
**سامانه سپند طرحی برای سامان دادن سرویس های مدارس
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش كردستان معتقد است: با فعال شدن سامانه سپند (سامانه پایش حمل و نقل دانش آموزان) در سال تحصیلی جدید برای نخستین بار نظارت بر سرویس های مدارس استان به صورت هوشمند انجام می شود.
محمد ایوب فیض پور با بیان اینكه اجرای این طرح سال گذشته به صورت آزمایشی در استان قزوین انجام شد و امسال به سایر استان های كشور تعمیم یافته است، افزود: براساس این سامانه اولیای دانش آموزان، مدارس، رانندگان و بخش خصوصی متقاضی استفاده از سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزی باید مشخصات خود را وارد سیستم كنند.
وی یادآور شد: بر این اساس استفاده از سرویس هایی كه در این سامانه ثبت نام نكنند و مورد تایید سازمان حمل و نقل نباشند با عنوان ایاب و ذهاب دانش آموزی ممنوع است.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش كردستان به شرایط خودروهایی كه برای سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان تعیین می شود اشاره كرد و گفت: خودروهایی كه برای سرویس مدارس در نظر گرفته می شود باید از نظر تجهیزات و مدارك كامل بوده و توسط پلیس راهور تایید و آرم مخصوص سرویس مدارس نیز بر روی آن نصب شود.
وی با بیان اینكه رانندگان سرویس های مدارس باید دارای گواهینامه پایه 2 باشند، اضافه كرد: امسال برای سرویس های دانش آموزی شامل ون و مینی بوس یك نفر به عنوان مراقب عبور دادن دانش آموزان از چهارراه ها و خیابان های پرتردد از سوی سازمان حمل و نقل و با نظارت آموزش و پرورش معرفی و تعیین می شود.
**مدارس كردستان نیازمند هزار و 500 خودرو برای سرویس مدارس
وی به سرویس های مورد نیاز برای دانش آموزان استان اشاره كرد و گفت: در سال تحصیلی جدید برای مدارس استان 846 دستگاه مینی بوس، 567 دستگاه سواری، 36 اتوبوس، 17 میدل باس و 39 دستگاه ون نیاز دارد.
فیض پور اظهار داشت: این خودروها در قالب شركت های مجاز پیمانكاری از سوی شهرداری به آموزش و پرورش معرفی می شود و از طریق سامانه سپند نسبت به انتخاب خودروها اقدام خواهد شد.
**افزایش 15 درصدی هزینه سرویس های مدارس كردستان
رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری سنندج گفت: بر اساس مصوبه های اخذ شده هزینه كرایه سرویس مدارس استان برای سال تحصیلی جدید 15 درصد افزایش یافته است.
امیر جمشیدنژاد با اشاره به اینكه برای سال تحصیلی جدید 194 دستگاه اتوبوس و مینی بوس برای سرویس دهی به دانش آموزان اختصاص یافته است، افزود: از این تعداد 171 دستگاه مینی بوس و 23 دستگاه نیز اتوبوس است كه در قالب 12 شركت به دانش آموزان و دانشجویان خدمات رسانی می كنند.
وی یادآور شد: همچنین تعداد 100 آژانس تاكسی تلفنی و 10 آژانس ویژه بانوان نیز آماده اخذ قرارداد برای سرویس دهی به مدارس هستند.
رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری سنندج تاكید كرد: تمامی خودروهایی كه به سرویس مدارس اختصاص پیدا می كنند باید نسبت به انجام تعمیرات و تعویض صندلی های آسیب دیده، رفع نقص فنی، شستشو و نظافت خودرو خود اقدام كنند.
وی اظهار داشت: علاوه بر این سرویس ها، ناوگان تاكسیرانی نیز از ابتدای مهر ماه با تمام ظرفیت آماده خدمت رسانی و جابجایی شهروندان است و بر اساس تقاضای مدیران می توانند در سرویس دهی به مدارس و دانش آموزان فعالیت كنند.
به گزارش ایرنا، حفظ سلامت و امنیت دانش آموزان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بر این اساس می طلبد مسئولان و متولیان امر در زمینه های مختلف امنیت این قشر آینده ساز جامعه را مدنظر قرار دهند.
بی شك استفاده از وسیله نقلیه مناسب و رانندگان قانونمند و دارای صلاحیت برای سرویس های مدارس می تواند تا حد زیادی ضریب امنیت اجتماعی جامعه را بالا برده و از طرفی آرامش خاطری به خانواده ها هدیه دهد.
سال تحصیلی گذشته تعداد 32 هزار و 109 دانش آموز در 643 مدرسه شهری و روستایی استان كردستان از سرویس مدارس استفاده كردند.
سال گذشته در مجموع بیش از 285 هزار دانش آموز كردستانی در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل بودند.
7348/6108
گزارش: افسانه گلباغی
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۹
سنندج - ایرنا - این روزها هر چه به اول مهر و آغاز فصل علم و دانایی نزدیكتر می شویم بر دغدغه های هرساله و تكراری خانواده ها برای تردد و رفت و آمد فرزندانشان افزوده می شود و این مساله به اضطراب و نگرانی برای والدین تبدیل شده است.