به گزارش روز يكشنبه ايرنا از مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران، سيد رحمت الله رئوف حنان با اشاره به ضرورت اجراي پروژه مقابله يكپارچه با آفات و عوامل بيولوژيك در موزهها گفت: آفات از مهمترين عوامل آسيبرسان به بناهاي تاريخي و ميراث فرهنگي محسوب ميشود و از اين رو به منظور حفاظت از اين بناها و آثار، در ادامه اجراي پروژه مقابله يكپارچه با آفات و عوامل بيولوژيك در آبان ماه سال گذشته، دوره جديد اين پروژه با هماهنگي و نظارت واحد حفاظت و مرمت اين مجموعه انجام شد.
رئوف حنان افزود: حفاظت پيشگيرانه شامل تمام راهبردهايي است كه روند فرسايش و تخريب آثار تاريخي و فرهنگي را به تعويق انداخته و از ايجاد عارضه و آسيب در آنها جلوگيري ميكند. يكي از عوامل محيطي مهم و تأثيرگذار بر فرايند فرسايش آثار تاريخي به ويژه آثار منقول كه در موزهها نگهداري مي شوند، عوامل بيولوژيك به خصوص حشرات هستند كه روشهاي مناسب جهت كنترل و دفع اين عوامل يكي از اركان راهبردي حفاظت پيشگيرانه آثار تاريخي محسوب ميشود.
مدير مجموعه نياوران در مورد روند اجرايي شدن اين پروژه گفت: راي اجراي طرح يكپارچه مقابله با آفات و حشرات موزهاي چهار مرحله توسط واحد حفاظت و مرمت اين مجموعه تعريف شد كه اقدامات حفاظتي اضطراري در مناطق با آلودگي بالا، پايش و مطالعات شناختي، پيشگيري از فعاليتهاي مخرب آفات و استفاده از روشهاي درماني و حفاظتي طولاني مدت را شامل ميشود.
در راستاي اجراي مرحله اول و چهارم پروژه جامع مقابله يكپارچه با آفات و مقابله اضطراري با عوامل مخل موجود در موزه ها و محوطه مجموعه نياوران، مطالعات گسترده اي در دو سال گذشته توسط واحد حفاظت و مرمت اين مجموعه انجام شد و بر اساس نتايج حاصل از اين پژوهش و شناسايي گونه هاي موجود، دوره دوم مقابله اضطراري با عوامل مخل و سمپاشي ادواري محدود و كنترل شده در اين مجموعه به انجام رسيد.
فراهنگ **9031** 9053
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۶
تهران-ايرنا- مدير مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران از اجراي پروژه مقابله يكپارچه با آفات و عوامل بيولوژيك در موزهها، ساختمانهاي اداري و محوطه اين مجموعه خبر داد.