به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، محمود خدادوست روز يكشنبه با اشاره به ابلاغ قانون ممنوعيت تبليغات محصولات و خدمات غيرمجاز و آسيبرسان به سلامت در فضاي مجازي و اقبال روزافزون از خدمات طب سنتي ايراني به دليل ريشهدار بودن در فرهنگ و باور مردم و اتكاي آن بر دانش بومي، اين مطلب را بيان كرد.
وي افزود: اين افزايش گرايش مردمي، منجر به ورود افراد غيرمتخصص در حوزه طب سنتي ايراني و مكمل شده است كه علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت مردم، طب سنتي ايراني قانونمند و منطقي را نيز زير سوال برده است.
مشاور وزير و سرپرست دفتر طب ايراني وزارت بهداشت اظهار داشت: بر اساس قانون، تنها پزشكان حق ورود به حوزه درمان را دارند و طب سنتي ايراني نيز كه در حال حاضر در دانشگاههاي بزرگ علوم پزشكي كشور تدريس ميشود، از اين قاعده مستثني نيست.
خدادوست تاكيد كرد: با تسهيل دسترسي مردم به انواع شبكههاي اجتماعي و فضاهاي مجازي، سودجويان حوزه طب سنتي ايراني و مكمل از اين فضاها نيز در راستاي دستيابي به اهداف سودجويانه خود استفاده كرده و رشد قابل توجهي در انواع شبكههاي اجتماعي داشتهاند كه فعاليت آنان نيازمند رسيدگي و ارجاع به سازمانهاي قانوني ذيربط است.
وي با اشاره به اينكه فعاليت اين افراد در فضاي مجازي همواره توسط اين دفتر در دست پيگيري بوده است، افزود: رسيدگي دقيق به اين تخلفات نيازمند قانوني محكم و كاملا بازدارنده بود كه با ابلاغ قانون ممنوعيت تبليغات محصولات و خدمات غيرمجاز و آسيبرسان به سلامت در فضاي مجازي از سوي مجلس شوراي اسلامي، ميتوان پيگيريهاي موثرتري در اين زمينه انجام داد.
مشاور وزير بهداشت همچنين به تفاهمنامه اين دفتر با سازمان تعزيرات حكومتي اشاره كرد و گفت: اين تفاهمنامه نيز اقدام موثري در حوزه برخورد با متخلفان حوزه طب سنتي ايراني و مكمل است كه تا به امروز شبكههاي اجتماعي و فضاهاي مجازي فعال بسياري براي پيگرد به سازمان تعزيرات معرفي شدهاند.
«قانون ممنوعيت تبليغات و معرفي محصولات و خدمات غير مجاز و آسيبرسان به سلامت در رسانههاي ارتباط جمعي داخلي و بين المللي و فضاهاي مجازي»، تيرماه سال جاري توسط رئيس جمهوري به وزارتخانههاي بهداشت و فرهنگ و ارشاد اسلامي براي اجرا ابلاغ شده است كه در ماده يك آن حبس يا جزاي نقدي درجه 6 و محروميت از فعاليت شغلي و اجتماعي مرتبط براي دو تا پنج سال به عنوان مجازات براي ارائهدهندگان اطلاعات نادرست و تبليغ خلاف واقع در حوزه سلامت در فضاي مجازي تعيين و در ماده 4 اين قانون، بر رعايت مفاد سند ملي گياهان دارويي و طب سنتي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد شده است.
اجتمام*1193*1834
تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۷
تهران- ايرنا- مشاور وزير و سرپرست دفتر طب ايراني وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از برخورد جدي با متخلفان حوزه طب سنتي ايراني و سوءاستفاده كنندگان از اقبال مردم به خدمات اين مكتب طبي خبر داد.