به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مراد علی تاتار صبح دوشنبه در نشست با هیات عراقی به سرپرستی رئیس اداره گرمیان اقلیم كردستان عراق در محل پایانه مرز رسمی پرویزخان، افزود: پرویزخان یكی از بزرگترین مرزهای صادراتی ایران با كشور عراق است كه به منظور رونق هرچه بیشتر آن و تسهیل در امر صادرات كالا، برای تقویت نقاط قوت و حل مشكلات موجود در مرز در كمترین زمان ممكن تلاش می كنیم.
وی اظهار داشت: اگر مشكلات موجود در مرز برطرف نشود نمی توانیم شاهد افزایش صادرات و واردات باشیم از این رو تلاش می كنیم كه با پیگیری مسایل و مشكلات، شرایط را برای تسهیل در مبادلات تجاری و اقتصادی هموار كنیم.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین در ادامه بر تعیین نمایندگانی از طرف ایران و عراق برای ایجاد هماهنگی بیشتر و حل مشكلات به صورت روزانه به منظور سامان دهی و جلوگیری از ركود كاری تاكید كرد.
مانیفستی شدن اظهارنامه كالاهای صادراتی، اتخاذ تمهیدات لازم از سوی طرف عراقی برای جلوگیری از اعتصاب رانندگان آن ها و پیشگیری از ركود كاری در مرز، اطلاع رسانی در خصوص كالاهای مرجوعی به ایران با ذكر دلایل ارجاع، تسریع در صادرات تره بار، دیپ گیری باك كامیون های عراقی در هنگام خروج از مرز رسمی پرویزخان به عراق، برگزاری نشست های مرزی ماهیانه در مرز پرویزخان با شركت مسئولان ذیربط و هیات ایرانی با مسئولیت فرماندار قصرشیرین و همتای عراقی از دیگر مواردی بود كه تاتار به آن ها اشاره كرد.
رئیس اداره گرمیان اقلیم كردستان عراق نیز در این نشست گفت: مرز رسمی پرویزخان مهمترین مرز جمهوری اسلامی ایران با اقلیم كردستان عراق است كه مزیت های زیادی برای مردم 2 كشور دارد از این رو باید از تمام ظرفیت های آن باید به شكل مطلوب استفاده كرد.
عبدالله نوری عبدالله افزود: مشكلات موجود در مرز باید با همكاری ایران و عراق در كمترین زمان ممكن حل شود و برای این امر ما آمادگی داریم تا هر زمان كه نیاز باشد با طرف ایرانی برای حل مشكلات و مسایل مرزی نشست برگزار كنیم.
وی اظهار داشت: تداوم نشست های مسوولان 2 طرف ایران و عراق علاوه بر كاهش مشكلات موجود، در روان سازی صادرات كالا از مرز رسمی پرویزخان نیز بسیار موثر است.
رئیس اداره گرمیان اقلیم كردستان عراق در صدر هیاتی به منظور بررسی مشكلات مرز پرویزخان و روان سازی صادرات كالا روز دوشنبه با فرماندار و مسئولان دستگاه های اجرایی ذیربط در محل بازارچه پرویزخان شهرستان قصرشیرین دیدار كرد.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب استان كرمانشاه با 186 كیلومتر مرز مشترك با عراق یكی از مهمترین شهرهای غرب كشور برای توسعه روابط اقتصادی با این كشور و اقلیم كردستان است كه با داشتن 2 مرز رسمی پرویزخان و خسروی اكنون به مركزی برای فعالیت های مهم اقتصادی، صادرات و واردات كالا به این كشور همسایه تبدیل شده است.
اكنون روزانه به طور میانگین 800 تا یك هزار دستگاه كامیون حامل كالاهای صادراتی از جمله میوه و تره بار، خشكبار، لوازم و مصالح ساختمانی، لوازم خانگی و دیگر كالاهای مورد نیاز مردم عراق و اقلیم كردستان از مرز پرویزخان صادر می شود.
همچنین در این مرز روزانه به طور متوسط 500 دستگاه تانكر ترانزیت سوخت ایرانی و عراقی از مبدا اقلیم كردستان به مقصد بنادر جنوبی كشورمان وارد خاك ایران اسلامی می شود.
بیشترین حجم مبادلات اقتصادی به كشورعراق معادل 54 درصد كالاهای صادراتی كشورمان (یك هزار و 500 كامیون صادراتی و ترانزیتی) از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می شود ضمن اینكه این مرز به عنوان فعال ترین مرز كشور شناخته شده است.
3012/3033
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸
قصرشیرین- ایرنا- فرماندار قصرشیرین گفت: مرز رسمی پرویزخان از مهمترین مرزهای ایران با عراق است كه با توجه به اهمیت راهبردی آن برای 2 طرف، درصدد افزایش همكاری ها و مبادلات مرزی از این شاهراه اقتصادی هستیم.