به گزارش ايرنا، سفره عزاي حسيني از روزهاي آخر ذيحجه در شهرها و روستاهاي آذربايجان غربي به ويژه اروميه پهن مي شود و همه اقشار به سهم خود، گوشه اي از اين سفره را به دست مي گيرند.
در كنار برپا شدن هيات هاي عزاي حسيني در جاي جاي شهر، احسان ها و نذري هاي ريز و درشت براي اعضاي دسته هاي سوگواري، پخش شيريني، شير، كيك، آش و غذا در بين مردم عزادار، ايستگاه هاي صلواتي پخش چاي در سال هاي اخير به مكان هايي براي اشاعه شئون مذهبي تبديل شده است.
در حال حاضر صدها ايستگاه صلواتي چاي در شهر اروميه و ديگر شهرهاي آذربايجان غربي راه افتاده كه به طور مرتب ليوان هاي چاي قند پهلو را در اختيار مردم عزادار قرار مي دهند.
حامد صديقي از فعالان يكي از اين ايستگاه ها در خيابان قاسميه اروميه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان: با عشق به امام حسين (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) در اين ايستگاه خدمت مي كنم و هيچگاه خسته نشده ام.
وي اضافه كرد: همه ساله تعداد زيادي از جوانان براي خدمتگزاري به عزاداران حسيني در اين ايستگاه حضور مي يابند و با علاقه قلبي براي ملت عزادار چاي مي ريزند.
وي بيان كرد: تعداد زيادي از مردم نيز چاي و قند و هزينه هاي اين ايستگاه را با پرداخت نذري هاي نقدي تامين مي كنند.
اميرحسين محمدي نيز كه همراه با خانواده خود براي استفاده از چاي نذري به اين ايستگاه آمده بود، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: در اكثر شب هاي محرم پس از عزاداري در هيات، براي نوشيدن چاي نذري به اين ايستگاه مي آيم و از ان لذت مي برم.
وي افزود: جوانان حاضر در اين ايستگاه با علاقه بسيار زياد و با روي خوش از همه افراد پذيرايي مي كنند و مردم نيز همواره از اين ايستگاه ها ابراز رضايت دارند.
وي اضافه كرد: به نظر مي رسد چاي اين ايستگاه ها با ديگر چاي هايي كه روزانه مصرف مي كنيم، فرق دارد و حتي برخي افراد از آن براي شفاي بيماران استفاده مي كنند.
رييس اداره تبليغات اسلامي اروميه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه تقاضاهاي زيادي براي برپايي ايستگاه چاي صلواتي در اين شهر ارائه شده بود، گفت: در حال حاضر حدود 100 ايستگاه در جاي جاي شهر با تامين هزينه توسط مردم راه اندازي شده است.
حجت الاسلام احمد عليپور، بيان كرد: روزانه در هر ايستگاه افزون بر پنج هزار ليوان چاي توزيع مي شود كه رقمي قابل توجه به شمار مي رود.
به گزارش ايرنا گسترش فرهنگ برپايي ايستگاه هاي صلواتي در ايام مختلف مذهبي در كنار نقش هاي مثبتي كه ايفا مي كند، ملاحظاتي را نيز براي برخي مسوولان مطرح كرده است كه براي هر چه بهتر برپا شدن اين ايستگاه ها بايد مد نظر قرار گيرد.
ايجاد ايستگاه هاي صلواتي در ايام مختلف مذهبي سبب ايجاد فضاي اجتماعي پرشور مي شود و تقويت و گسترش آن بايد مد نظر قرار گيرد اما رعايت جوانب مختلف از جمله نظم و ترتيب برپايي از سوي متوليان ايستگاه هاي صلواتي ضروري است.
ميزبانان اين ايستگاه ها نبايد لابه لاي خودروهاي در حال حركت و در سواره رو پذيرايي كنند زيرا اين عمل علاوه بر فراهم كردن شرايط بروز حوادث رانندگي، حقوق بسياري از شهروندان را نيز ضايع مي كند.
نصب داربست در پياده روها، مسدود كردن انهار، ريختن ليوان هاي يكبار مصرف در معابر و جوي ها نيز برخي از مشكلات اجتماعي را موجب مي شود و متوليان ايستگاه هاي صلواتي چاي بايد به امر توجه كنند.
رييس اداره حفاظت محيط زيست اروميه هم گفت: تماس ظروف يكبار مصرف پلاستيكي با غذا و چاي گرم، مواد خطرناكي توليد مي كند و استفاده شهروندان از ظروف يكبار مصرف با منشأ گياهي در ايام محرم براي پخش نذري الزامي است.
مختار خاني افزود: با توجه به كاربردهاي روزافزون ظروف يكبار مصرف پلاستيكي، رعايت نكات بهداشتي و محيط زيستي توصيه شده از سوي كارشناسان براي سلامت مصرف كنندگان اين ظروف اهميت دارد.
خاني افزود: در تمامي نقاط شهر جعبه هاي جمع آوري پسماند توسط شهرداري نصب شده است و از شهروندان درخواست مي شود به منظور حفظ زيبايي شهر از رها كردن ظروف در محل و انهار خودداري كنند.
8137/3072
گزارش از: سيده فاطمه سجادي
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۸
اروميه- ايرنا- ايستگاه هاي چاي صلواتي چند سالي است كه همزمان با ايام عزاي حسيني در جاي جاي شهرها برپا مي شود و متوليان آن نذر عزاي حسيني خود و ديگران را با پخش چاي ادا مي كنند؛ نذري كه به توان مالي بالايي نياز ندارد و خستگي عزاداران را از تن بيرون مي كند.