به گزارش ايرنا، همه چيز از يك گزارش آغاز شد، گزارشي كه نشان مي داد يك سازمان تروريستي چگونه با بهره گيري از ابزارهاي پيشرفته آمريكايي برعليه يك كشور اقدامات امنيتي انجام مي دهد.
خبرگزاري الجزيره روز يكشنبه در گزارشي از به راه افتادن كمپين گسترده سوء استفاده ازشبكه هاي اجتماعي از سوي مخالفان جمهوري اسلامي خبرداد و نوشت كه اين گستردگي و فعاليت زياد در اين زمينه بسياري از تحليلگران را بر آن داشت تا براي پي بردن به اين كه چه كسي پشت اين پروژه است، دشمنان ايران را زيرنظر بگيرند.
اگر چه توييتر به صراحت به پرسش ها در مورد روشي كه براي شناسايي سوء استفاده سازمان يافته از اين ابزار اجتماعي پاسخ نداد، اما براساس تحقيقات اين شبكه خبري، اغلب حساب هاي مذكور تعدادي محدودي دنبال كننده داشتند و از تصاويري خنثي به عنوان عكس پروفايل استفاده مي كردند.
بيشتر اين حساب ها منحصرا در مخالفت با جمهوري اسلامي توييت و اغلب از اعضاي سازمان منافقين طرفداري مي كردند.
الجزيره در ادامه در گفت و گو با اعضاي سابق گروهك منافقين از اين كه چگونه اين سازمان از هزاران حساب توييتري جعلي براي ارتقاي جايگاه خود و اغراق در تمايل كاربران اينترنتي به تغيير نظام در ايران استفاده مي كند،پرده برداشت.
پس از اين گزارش بود كه 'محمد جواد ظريف' وزير خارجه ايران در توييتي نوشت: توييتر حساب كاربران واقعي ايراني شامل مجريهاي تلويزيوني و دانشجويان را با فرض اينكه كه بخشي از يك عمليات نفوذ هستند، بست. ظريف در ادامه توئيت خود آورده است: چطور است به رباتهاي واقعي! در تيرانا كه برنامه تبليغي تغيير رژيم در ايران كه از واشنگتن هدايت ميشود را نشخوار ميكنند، نگاهي بيندازيد؟ '
ظريف ساعاتي بعد پيوند گزارش شنبه شبكه الجزيره را همرساني كرد تا اين گزارش الجزيره شكل رسمي به خود بگيرد.
از نكات جالب توجه اين گزارش افشاگرانه، صحبتهاي 'حسن حيراني' عضو سابق گروهك منافقين است كه ميگويد 1 هزار تا 1500 نفراز اعضاي اين گروه تروريستي مديريت هزاران حساب كاربري را در برعهده دارند كه با دستورالعملهاي مشخصي سازماندهي شدهاند.
الجزيره دراين گزارش با اشاره به اغتشاشات دي ماه سال گذشته، فعاليتهاي توئيتري گروهك منافقين را در شكلگيري اين اغتشاشات تأييد ميكند.
همچنين، 'مارك اوون جونز' استاد تاريخ خاورميانه دانشگاه اكستر بر اين باور است كه اخبار جعلي زياد، براي ايجاد موج، خيلي كوچكند، آنچه در باره نظر منفي افكار عمومي ايران عليه نظام به نظر ميرسد، لزوماً واقعي نيست.
وي مي افزايد: اغلب حساب هايي كه از اواخر ماه دسامبر تا ماه مه (دي96-ارديبهشت97) توييت هايي با هشتگ ايران آزاد (#FreeIran) و تغيير رژيم ايران(#Iran_Regime_Change) منتشر كرده بودند، در يك بازه زماني چهار ماهه ساخته شده است. اين امر حاكي از آن است كه بيشتر اين توييت ها، كار ربات ها بوده اند.
اين اقدامات توييتر در حالي انجام مي شود كه چند هفته پيش شبكههاي بزرگ اجتماعي از جمله توييتر از مسدود كردن صدها حساب كاربري ايراني ها خبر داده بودند. فيسبوك و توئيتر صدها حساب كاربري ايراني و روسي را با ادعاي جعلي بودن آنها مسدود كردند.
فيسبوك درمجموع 652 صفحه و حساب كاربري ايراني را كه ادعا ميشود به رسانههاي دولتي ايران تعلق داشتهاند به اتهام هماهنگي براي انجام رفتارهاي غيرمعتبر مسدود كرد. تقريبا بلافاصله بعد از فيسبوك، توييتر هم با طرح اتهامات مشابه از مسدود كردن 284 حساب ايراني خبر داد حال آنكه از مرتبط دانستن آنها با نهادهاي دولتي ايران پرهيز كرد.
سازمان منافقين كه سال ها درعراق در شكل يك سازمان تروريستي مورد حمايت رسمي دولت هاي غربي و برخي دولت هاي منطقه اي قرار داشت پس از سقوط صدام و با خروج اعضاي آن به پاريس و تيرانا پايتخت الباني انتقال يافت و در عمل اقدامات ضد ايراني خود را تشديد كرد.
نگاهي به پيشينه اين سازمان نشان مي دهد پس ازآن كه آمريكا در سال 1376(1997) براي اولين بار نام سازمان منافقين را درليست سازمان هاي تروريستي قرار داد، 'سياسي' و 'ابزاري' بودن اين اقدام آمريكا و به تبع آن اتحاديه اروپا و در برخي موارد كانادا محرز بود.
رويكرد مبهم و سياسي آمريكا در برخورد با ترور و تروريسم حتي پس از حادثه 11 سپتامبر و ادعاي رهبري مبارزه با تروريسم بينالمللي تغيير نكرد.
منافقين تلاشهاي حقوقي، سياسي و مالي بسياري براي خروج نام سازمان خود از فهرست تروريستها از سوي اروپا و آمريكا انجام دادند تا اين كه بالاخره توانستند در 7 بهمن 1387 نام اين سازمان را از ليست تروريستي اتحاديه اروپا خارج كنند.
در 27 تير 1389 نيز يك دادگاه استيناف در واشنگتن آمريكا حكم داد كه نگه داشتن سازمان مجاهدين خلق در ليست تروريستي آمريكا اشتباه بوده است و وزارت خارجه آمريكا در سال 1391 نام اين سازمان را از فهرست گروه هاي تروريستي خارج كرد.
به نظر مي رسد كه پس از گردهمايي اين گروه در پاريس درتيرماه، اين گروه با سازماندهي مجدد خود و با حمايت هاي فني در فضاي مجازي به دنبال مسيرها و ابزارهاي جايگزين حضور در افكار عمومي است..
'حميد بعيدي نژاد' سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن در صفحه شخصي خود مي نويسد: براساس گزارشها، سازمان منافقين بهعنوان اولويت كار تشكيلاتي خود و با بهره گيري از پيشرفتهترين فنّاوريهاي اطلاعاتي كه از سوي آمريكا و اسرائيل و به هزينه عربستان در اختيار اين سازمان در پايگاه اشرف در آلباني قرارگرفته است، به هزار و پانصد عضو خود مأموريت داده است كه در كاري تماموقت روزانه ميليونها پيام در قالب هشتگ هاي براندازانه با هويتهاي جعلي توليد و در شبكههاي مجازي تكثير كنند.
اگرچه فرقه رجوي سال هاست مانند ربات مسخ شده مورد استفاده امريكاييها قرار ميگيرد. اما اكنون اين گروه تروريستي ابتدا خود ربات وار دست به فعاليت ضدايراني زده اند و دوم اينكه در فضاي توئيتر ايجاد ربات ميكنند تا فضاي سياسي و اجتماعي ايران را مسموم كنند.
اروپام**2040*1590
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۳
تهران- ايرنا - تلاش گروه ترويستي منافقين براي سازماندهي فعاليت هاي خود درفضاي مجازي باايجادصفحات توييتري جعلي نشان مي دهد اين گروه باپذيرش مسووليتي جديدبه دنبال ايفاي نقشي مخرب در جغرافياي اطلاعاتي و فضاي مجازي ايران است.