به گزارش ایرنا، گذشتن از جان و مال برای كمك به برادران و خواهران دینی از اعمالی نیكی است كه ایرانیان همواره پیشتازی در این عرصه را در مواقع حساس به نمایش گذاشتند.
زمانی فرزندان وطن به عشق دفاع از میهن در قالب گروه های بسیجی برای دفاع از میهن در جبهه نبرد با دشمن حضور می یافتند، با این وجود اتمام جنگ پایان ایثارگری نبود بلكه رزمندگان با عناوین مختلف از جمله جهاد سازندگی و بسیج سازندگی، آبادانی كشور و رفع محرومیت را كلید زدند.
سنت حسنه «نذر خون» نیز چند سالی است در كنار یگر نذرها رواج یافته است و اقشار مختلف از جمله جوانان برای كمك به بیماران نیازمند، آستین بالا زده و به مراكز انتقال خون مراجعه می كنند.
حضور فوجی از عزداران حسینی در صف انتظار برای اهدای خون را می توان حركت نوع دوستانه برای ایثار بی منت به همنوعان تفسیر كرد.
اهدا كنندگان خون در ایام محرم به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا بیش از سایر ماه های سال برای اهدای خون و نجات جان بیماران نیازمند به خون اقدام می كنند.
مدیركل انتقال خون همدان در این باره به ایرنا گفت: به طور میانگین در ایام محرم روزانه 90 تن برای اهدای خون به این مركز مراجعه می كنند.
دكتر افشین محمدی افزود: 699 واحد خون در هفته نخست ماه محرم امسال اهدا شد كه 510 واحد متعلق به مركز همدان و 189 واحد مربوط به مركز انتقال خون ملایر است.
وی اضافه كرد: تیم های سیار انتقال خون ماهانه 2 نوبت در شهرستان های تویسركان و نهاوند حضور می یابند اما ساكنان مابقی شهرستان ها برای اهدای خون باید در مركز استان حضور یابند.
مدیركل انتقال خون همدان بیان كرد: بسیاری از عزاداران حسینی در دهه نخست محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون مراجعه می كنند.
محمدی افزود: بهتر است افرادی كه اهدای نذر خون می كنند از ابتدای محرم تا پایان ماه صفر را برای این اقدام پسندیده در نظر بگیرند.
وی توضیح داد: ازدحام جمعیت برای اهدای خون آثار منفی در پی دارد با این توضیح كه خون تا مدت زمانی محدودی قابلیت استفاده دارد.
مدیركل انتقال خون همدان با بیان اینكه بیماران نیازمند خون تازه هستند، گفت: مشخصات افرادی كه ماه محرم سال های گذشته برای اهدای خون مراجعه كردند ثبت شده و برای آنها پیامك هایی برای مراجعه نكردن در روزهای تاسوعا و عاشورا و موكول كردن نذر خون به روزهای دیگر ارسال شده است.
محمدی بیان كرد: این رویه هفت سالی است كه اجرایی می شود و تاكنون آثار مثبتی در كاهش مراجعه عزادران به مركز انتقال خون داشته با این وجود نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
7526*2090
تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۷
همدان - ایرنا - سنت حسنه «اهدای خون» به خصوص در ایام عزاداری سیدالشهدا(ع) موید تداوم ایثارگری مردم در جبهه كمك به بیماران نیازمند است؛ حركتی فرهنگی كه از ماه محرم آغاز و تا صفر ادامه می یابد.