زنجان - ايرنا - روز هشتم محرم، دلدادگان و عاشقان حسيني خود را به كاروان عزاداري حسينيه اعظم زنجان رسانده اند تا از شط عشق و توحيد علمدار كربلا سيراب شوند.

به گزارش ايرنا، باز روز هشتم محرم فرا رسيد و شهر بي تاب شور و شيدايي است؛ زن و مرد، پير و جوان همه و همه شتابان و بي قرار خود را به ميعادگاهي مي رسانند كه ديرزماني است دل هاي عاشقان حسيني را در يوم العباس زنجان گرد هم مي آورد.
دسته عزاداري حسينيه اعظم نه فقط براي زنجاني ها بلكه براي همه شيفتگان مكتب حسيني از سراسر كشور مأوايي شده است تا در عزاداري ساده و با شكوه روز هشتم محرم، در اجتماع عظيم خود نداي 'لبيك يا حسين' سر دهند.
اكنون نيز خيابان هاي منتهي به حسينيه اعظم (ع) و مسير هاي منتهي به ميدان انقلاب شهر زنجان مملو از جمعيت است، اجتماعي كه در آن شور و شيدايي و ارادت به سيد و سالار شهيدان و قمر بني هاشم (ع) هر انساني را تحت تاثير قرار مي دهد.
«جان اولا قربان شرف دائمه/ منتظران فرج قائمه»؛ «عالم بو شور و احساسه قربان/ يارانِ مهدي عباسه قربان»؛ اين شاه بيت امسال دسته عزاداري حسينيه اعظم است كه عزادارن با دست هاي برافراشته بر آسمان آن را فرياد مي كنند و قيام حسيني را به خط انتظار مهدوي پيوند مي دهند.
تا كنون هفت سند مكتوب كه قدمتي بيش از يكصد سال دارند در مورد حسينيه اعظم زنجان شناسايي و معرفي شده است كه بر اساس آنها وجود حسينيه در دوره افشاريه قطعي و به احتمال قريب به يقين ساخت آن به دوره صفويه برمي گردد.
حسينيه اعظم از ساليان دور ميعادگاه ارداتمندان اهل بيت(ع) و سيد و سالار شهيدان است و در چند سال اخير به بركت وسايل ارتباط جمعي و پخش تلويزيوني عزاداري ساده، با شكوه و پر محتوايش شهرتي عالم گير پيدا كرده و در مواردي هم الگويي براي شهرهاي ديگر كشور در برپايي اجتماعات عزاداري شده است.
رئيس هيات امناي حسينيه اعظم زنجان از پخش زنده مراسم عزاداري حسينيه اعظم از شبكه هاي داخلي و خارج از كشور خبر مي دهد و مي گويد: 17 شبكه داخلي و خارجي از جمله شبكه تلويزيوني العالم، پرس تي وي و چند شبكه تلويزيوني از كشور عراق و لبنان مراسم با شكوه عصر تاسوعاي زنجاني ها را به صورت زنده و مستقيم پخش مي كنند.
جواد غم پرور در گفت وگو با خبرنگار ايرنا به تدبير ويژه خادمان حسينيه اعظم براي اسكان زائران و مسافران در سال جاري اشاره مي كند و مي افزايد: امسال با تشكيل واحد ستاد اسكان، برنامه ريزي هاي مدوني براي اسكان مسافران در نظر گرفته شده است.
وي ادامه مي دهد: امسال براي نخستين بار شماري از شهروندان زنجاني براي اسكان زائران حسينيه و زينبيه اعظم در خانه هاي خود اعلام آمادگي كرده اند كه اين موضوع در نوع خود حركتي قابل توجه است.
غم پرور مي گويد: همچنين امسال با هماهنگي هاي انجام شده ظرفيت اقامت سه هزار نفر از زائران حسينيه و زينبيه اعظم در مهمانسراهاي اداره ها و نهادهاي مختلف زنجان ايجاد شد.
به گزارش ايرنا، مهمانان و مسافران زيادي از اقصي نقاط كشور در روزهاي هشتم و يازدهم ماه محرم به زنجان سفر مي كنند تا خود را به قافله عزاداري ساده و در عين حال پرشكوه حسينيه اعظم در روز هشتم و عزاداري زينبيه اعظم در روز يازدهم محرم برسانند.
رئيس هيات امناي حسينيه اعظم زنجان به اجراي طرح ندر نيابتي براي چهارمين سال اشاره مي كند و مي افزايد: در قالب اين طرح، زائران و عزاداران مي‌توانند نذورات نقدي و غيرنقدي خود را اهدا كنند.
وي با بيان اينكه شماره حساب 1334219222در بانك ملت براي واريز نذورات عزاداران اختصاص يافته است، يادآور مي شود: زائران براي طرح نذر نيابتي مي‌توانند به دفتر نذورات حسينيه اعظم زنجان مراجعه كرده و يا با شماره 33323030- 024 تماس بگيرند و يا از امكان پداخت اينترنتي در سايت حسينيه نيز براي نذر نيابتي بهره بگيرند.
به علت بالا بودن شمار احشام ذبح شده در مسير دسته عزاداري حسينيه اعظم زنجان اين شهر به دومين قربانگاه جهان اسلام بعد از شهر مكه است.
رئيس هيات امناي حسينيه اعظم زنجان د راين رابطه مي گويد: امسال يك هزار تن خادم مسئول ذبح، انتقال و بسته بندي گوشت قرباني دومين قربانگاه جهان را به عهده دارند.
بنا به اظهار مدير كل دامپزشكي استان زنجان 28 اكيپ‌ ثابت و سيار دامپزشكي اين استان بر ذبح قرباني همه دام‌هاي نذري عزاداران سيدالشهدا (ع) از هشتم تا 11 محرم نظارت دارند.
سال گذشته در ايام عزاداري ماه محرم نزديك حدود 9 هزار راس احشام به حسينيه اعظم زنجان اهدا شد.
به گزارش ايرنا، اجتماع و عزاداري هشتم و يازدهم محرم زنجاني ها در فهرست ملي ميراث معنوي كشور به ثبت رسيده است.
3088/8068