تهران- ایرنا- ظرفیت پهنای باند شبكه انتقال كشور در یك سال فعالیت دولت دوازدهم با رشدی 2 برابری همراه بود و از 10 هزار گیگابیت بر ثانیه در سال 1395 به 22 هزار و 191 گیگابیت بر ثانیه رسید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تازه ترین گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان می دهد ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل كشور در دولت دوازدهم با رشدی بیش از 80درصدی مواجه شده است.
بر اساس این گزارش ظرفیت پهنای باند اینترنت بین الملل از 995 گیگابیت برثانیه اكنون به یك هزار و 805 گیگابیت برثانیه رسیده است تا بدین ترتیب نیازهای اپراتورهای ثابت ، همراه و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی تامین و زمینه برای رشد و توسعه اشتغالزایی بر زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم شود.
توسعه كمی و كیفی دسترسی به فضای مجازی همراه با ایمن سازی و ممانعت از سوء استفاده ها و اقدامات مخرب موازین دینی، اخلاقی و حقوق شهروندی یكی از اولویت هایی است كه رییس جمهوری در پیوست حكم «محمدجواد آذری جهرمی» به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به آن اشاره كرد كه این امر با افزایش پهنای باند اینترنت بین الملل تامین می شود.
بهبود و توسعه همكاری با شركت های پیشرو خارجی یكی دیگر از ماموریت های وزیر بود كه تحقق این امر سبب شد برنامه ریزی و تعیین راهبرد برای حضور موثر در بازارهای منطقه ای و بین المللی و صدور خدمات فنی مهندسی پهنای باند با مشاركت و سرمایه گذاری بخش خصوصی به طور جدی پیگیری شود.
اقدام های انجام شده در این باره افزایش هفت برابری ظرفیت ترانزیت مرز به مرز بین الملل را برای كشورمان ممكن ساخت.
بر این اساس اكنون ظرفیت ترانزیت اینترنت در دولت دوازدهم از 580 گیگابیت بر ثانیه به سه ترابیت بر ثانیه رسیده است.
افزایش كیفیت ارائه و دسترسی مردم به شبكه ملی اطلاعات از دیگر اولویت های مندرج در پیوست حكم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود كه بر همین اساس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تلاش برای افزایش ظرفیت پهنای باندشبكه آی.پی داخل را در دستور كار قرار داد و اكنون ظرفیت پهنای باند آی.پی داخل به هفت هزار و 787 گیگابیت برثانیه رسیده است.
برای ایجاد هفت گذرگاه ارتباطات بین الملل در یك سال گذشته، شركت ارتباطات زیرساخت با طراحی و اجرای پروژه شبكه دیتای بین الملل (IGW)، شبكه اتصال (ring) مجزا ایجاد كرده كه ضمن جلوگیری از این قبیل قطعی ها، موجب افزایش ظرفیت، بهبود كیفیت و پایداری شده است.

*افزایش پوشش جاده ای
تازه ترین گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نشان می دهد بیش از 58 هزار كیلومتر از جاده های كشور در دولت دوازدهم زیر پوشش رومینگ نسل های سه و جهارم تلفن همراه قرار گرفت.
براین اساس، اكنون بیش از 65 میلیون نفر از جمعیت كشور كاربر نسل های سه و چهار تلفن همراه شده اند كه رشدی 2 برابری را تجربه كرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یازدهم شهریورماه گفت: در دولت دوازدهم همه 1422 شهر كشور زیر پوشش نسل های سوم و چهارم تلفن همراه قرار گرفت و ساكنان آنها به خدمات اینترنت پهن باند متصل شدند.

اقتصام*2078*1961*