به گزارش ایرنا این همایش دو روزه با عنوان 'امحای فقر، بدنبال توسعه مشترك برای ساختن جامعه ای با آینده مشترك برای حقوق بشر' و با هدف بررسی فقر، اشكال و مظاهر گوناگون، رصد و بررسی دلایل ریشه ای متنوع و چگونگی ریشه كن ساختن آن از طریق رعایت حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بشر و دستیابی به توسعه پایدار و پرداختن به ابعاد مختلف فرایند مذكور برگزار شد.
'سید حسین رضوانی' سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در نروژ و كارشناس ارشد مطالعات حقوق بشر دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه كه بعنوان نماینده ایران در مجمع مذكور شركت كرده بود در سخنانی خود با استناد به گزارشات مراجع ذیربط بین المللی از جمله برنامه توسعه سازمان ملل UNDP، اسناد و مبانی اصلی حقوق بین اللمل بشر و نیز گزارش گزارشگران موضوعی شورای حقوق بشر سازمان ملل در زمینه فقر مطلق و حقوق بشر و همچنین آثار منفی اقدامات یكجانبه قهر آمیز، ابتدا به بررسی وضعیت فقر در جهان و دلایل رشد آن در دهه اخیر پرادخت.
رضوانی سپس با تفكیك انواع فقر و دلایل ریشه ای آنها گفت: عواملی مثل بی سوادی، نرخ بالای طلاق، ازدیاد جمعیت، بیماری های واگیر، مسائل و مشكلات زیست محیطی همچون خشكسالی، زلزله و سیل برخی از دلایل ریشه ای درون زای فقر را تشكیل می دهند.
وی تصریح كرد: ایجاد شرایط و فضای نا مطلوب و محدود كننده در اقتصاد و تجارت بین الملل مانند اعمال فرامرزی اقدامات یكجانبه قهرآمیز مثل تحریم كه نامشروع و ناقض حقوق بین الملل بوده و در زمره دلایل عمده برون زا فقر محسوب می شود نه تنها موجب نقض حقوق اقتصادی و معیشتی شهروندان كشور هدف شده، بلكه در برخی مواقع می تواند منجر به نقض حق حیات آنها نیز گردد.
كارشناس ارشد دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه تحریم های آمریكا علیه كشورهای مختلف به ویژه ایران را بر اساس مشاهدات و ارزیابی گزارشگر ویژه، مصداق برجسته یكجانبه گرایی زور مدارانه دانست و تصریح كرد این تحریم ها باعث می شود تا تلاش های جامعه بین المللی برای فقرزدایی و دستیابی به رشد مناسب، با چالش جدی مواجه شود.
رضوانی تصریح كرد این تحریم ها كه با خروج غیر قانونی دولت ترامپ از برجام مجددا بر ایران اعمال شده نیز در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری، بانكی، نوسانات ارزش ارز، تامین داروهای حیاتی و برخی دیگر از اقلام وارداتی مورد نیاز مردم، آثار منفی خاصی بر اقشار آسیب پذیر جامعه به همراه داشته است.
او اضافه كرد این تحریم ها می تواند موجب كاهش نرخ توسعه و عدم برخورداری مردم از حقوق اقتصادیشان گردد كه این خود مصداق روشن نقض فاحش حقوق بشر ایرانیان از سوی آمریكا است.
سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در نروژ این تحریم های یكجانبه، نا مشروع و غیر قانونی آمریكا را نمونه ای از كاربرد ابزارهای غیرانسانی دانست و تاكید كرد كشورها و شركت های معدودی هم كه تسلیم فشار و تهدید آمریكا شده و در این تحریم ها شركت كرده اند در واقع علیه انسانیت، حقوق زنان، كودكان و شهروندان ایرانی گام برداشته اند.
به گفته وی، تحریم كنندگان با نادیده انگاشتن مفاد منشور سازمان ملل، اصول بنیادین حقوق بین الملل بشر را زیر پا گذاشته و از مقررات بین المللی و سازمان ملل تخطی كرده اند.
رضوانی تاكید كرد آنها با این كار خود به شكل گیری سابقه و رویه ای كمك می كنند كه در زمان و شرایطی دیگر می تواند گریبان خود آنها را نیز بگیرد.
وی افزود این مجمع بین المللی كه با هدف ریشه كن كردن فقر از ساحت جامعه بشری از طریق شناسایی دلایل و عوامل آن و چگونگی تفوق بر آنها جهت نیل به توسعه پایدار برگزار می شود مناسب است از جمله به عوامل و دلایل ریشه ای برون زای فقر مثل آنچه توصیف شد نیز بپردازد.
كارشناس ارشد مطالعات حقوق بشر دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی با اشاره به خروج غیرقانونی ترامپ از برجام و اظهارات شرم آور مقامات آمریكا مبنی بر تحت فشار قرار دادن ایران با اعمال شدیدترین تحریم های بی سابق و فلج كننده با هدف ایجاد نا
رضایتی و تغییر حكومت از درون، آنها را مداخله در امور داخلی كشور و نقض حقوق سیاسی مدنی عنوان كرد.
رضوانی در ادامه برجام را یك سند مهم بین المللی و پایبندی به آن بموجب مصوبه شورای امنیت و حقوق بین الملل را عرفی الزامی دانست و گفت مسئولیت و تبعات ناشی از خروج آمریكا از برجام تنها محدود به آن كشور نبوده و سایر طرف های ۵+۱ نیز موظف به صیانت از آن و مسئول جبران خسارت ناشی از خروج آمریكا هستند.
كارشناس ارشد مطالعات حقوق بشر دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی در بخش دیگری از سخنانش گفت كشورهای مختلف جهان دارای تجربیات فراوانی در زمینه ارتقا حقوق بشر هستند و ایران نیز پیوسته آمادگی خود را جهت حضور فعال، مشاركت جویانه، مبتكرانه و تعامل محور در سطوح دو و چند جانبه در این عرصه اعلام كرده است.
وی تاكید كرد موضوع یكجانبه گرایی و تحمیل مواضع و نگرش های حقوق بشری برخی از كشورهای غربی به كشورهای دیگر باعث شده است تا همیشه مناقشات نظری و سوء استفاده های ابزاری و سیاسی از مقوله بسیار شریف حقوق بشر وجود داشته باشد.
كارشناس ارشد مطالعات حقوق بشر دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تنوع حقوق بشری و اصل گفتمان را در این عرصه مورد توجه قرار داد و خاطر نشان كرد یكی از بهترین راه ها برای بهبود حقوق بشر كشورها استفاده از تجربیات مفید و ارتقا درك متقابل از طریق گفت و گوهای محترمانه و سازنده دو جانبه و چند جانبه است.
وی همچنین ابراز امیدواری كرد تصمیماتی كه در این همایش گرفته می شود بتواند به كشورهای دیگر برای رشد اقتصادی از جمله از طریق فقرزدایی و ایجاد جامعه مرفه و برخوردار از یك زندگی با معیارهای قابل قبول و تحقق توسعه پایدار، كمك كند.
'فو زی تانگ' معاون انجمن حقوق بشر چین نیز در این نشست گفت كه چین در زمینه رشد حقوق بشر و حراست از حقوق اتباع خود به پیشرفت های قابل ملاحظه ای دست یافته و آماده است تا این تجربیات را با دیگر كشورها سهیم شود.
یكی از مهمترین موضوعاتی كه در این همایش مورد بحث و رایزنی قرار گرفت مساله فقرزدایی بود چین با توجه به اینكه میلیون ها نفر از جمعیت خود را در سال های اخیر از فقر نجات داده است تجربیات فراوانی دارد كه می تواند آن را در اختیار دیگر كشورها قرار دهد.
در جریان مباحث كارگاه های موضوعی چهارگانه از توفیق معجزه آسای رویكرد و دستاوردهای چین در مقابله با فقر و گرسنگی با یك میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت و افزایش مستمر و پایدار نرخ رشد اقتصادی آن استقبال و تقدیر بعمل آمد.
همچنین در این كنفرانس پیشنهاد شد از این سیاست ها و رویكردهای چین به عنوان یك الگوی موفق و موثر در مقابله با فقر در آفریقا، آمریكای لاتین، آسیا و حتی كشورهای توسعه یافته كه با معضل فقر مواجه هستند استفاده شود.
این سومین بار است كه چنین همایشی با ابتكار و تحت هدایت انجمن حقوق بشر چین با اهداف چندگانه از جمله اصلاح و تغییر تدریجی وجه بین المللی و ارتقا ظرفیت ها و قدرت نرم این كشور در پكن برگزار می شود كه تا كنون دستاوردهای قابل توجهی هم برای چین داشته است.
بیش از 200 شركت كننده از چین و 50 كشور و سازمان منطقه ای و بین المللی در این همایش خواستار همكاری و تلاش بیشتر همه كنشگران ملی و بین المللی برای امحای فقر از طریق رعایت و حمایت عملی از حقوق بشر، مبادله تجربیات موفق كشور ها و سازمان های بین المللی و نیل به توسعه پایدار شدند.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۶
پكن- ایرنا- سومین مجمع حقوق بشر پكن 2018 با حضور مقامات، دیپلمات ها، دانشگاهیان و صاحبنظران 50 كشور و سازمان منطقه ای و بین المللی از مناطق مختلف جهان از جمله نماینده جمهوری اسلامی ایران از روز چهارشنبه در پكن برگزار شد.