به گزارش ایرنا، تلویزیون 'ان.اچ.كی' ژاپن روز جمعه گزارش كرد گروه پژوهشي یاد شده این سلول ها را به سلول هایي كه منشاء سلول هاي تولید مثل هستند تبدیل كرده اند.
این گروه از بدن بچه موش ها نیز سلول هاي تخمدان خارج كرده و این دو نوع سلول را به مدت حدودا سه ماه در یك محفظه كشت دادند.
این محققان مي گویند در ادامه كار، سلول هاي كروي شكلي با هسته هاي بزرگ به دست آورده و با تجزیه و تحلیل شكل این سلول ها و گونه ژنتیكي شان به این نتیجه رسیده اند كه این سلول ها، «سلول هاي تخمك زا» هستند كه از آنها به عنوان سلول هاي مرحله پیش از شكل گیري تخمك نام برده می شود.
به گفته این پژوهشگران این دستاورد به ایجاد تكنیكي براي تولید تخمك هاي انسان از سلول هاي بنیادي كمك خواهد كرد و با مشخص تر كردن نحوه شكل گرفتن تخمك ها، به توضیح علل نازایي نیز كمك خواهد نمود.
رهبري این گروه پژوهشي را 'میچینوري سایتو' استاد دانشكده تحصیلات تكمیلي علوم پزشكي دانشگاه كیوتو بر عهده دارد.
وي به تلویزیون ژاپن گفته است این گروه تلاش خواهد كرد تا این شیوه را براي تولید تخمك هاي انسان بدون استفاده از سلول هاي موش بهینه كند.
سلول های بنیادی مي توانند به سلول هاي هر بافتي از بدن تبدیل شوند.
در شیوه نامه هاي ملي موجود در ژاپن، با استناد به دلایل اخلاقي، بارور كردن تخمك هاي به دست آمده از سلول هاي بنیادي ممنوع شده است.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۱
پكن- ایرنا- برای نخستین بار در جهان، گروهي از پژوهشگران ژاپني از سلول هاي بنیادي (iPS) انسان، سلول های نابالغ تولید مثل كه قابلیت تبدیل به تخمك دارند تولید كردند.