به گزارش ایرنا، زنان فوتسالیست ایرانی حدود سه ماه گذشته با درخشش در مسابقات آسیایی، قهرمان شدند تا برای دومین دوره پیاپی جام رقابت های قاره كهن در ایران بماند.
عنوانی كه با شور و شعف ویژه ای همراه شد. اگرچه عدم پخش تلویزیونی بازی ها از صدا و سیما اعترضات زیادی چه از سوی مردم و چه از سوی ملی پوشان را به همراه داشت، اما بازتاب گسترده این درخشش در سطح جامعه و به ویژه شبكه های اجتماعی باعث شناخته شدن بیشتر این بازیكنان شده بود. بازیكنانی كه دوره قبلی مسابقات قهرمانی آسیا هم همین عنوان را به دست آورده بودند اما با این سطح از استقبال آحاد جامعه روبرو نشده بودند.
با بازگشت تیم ملی به ایران تقریبا همه رسانه ها از این ملی پوشان نوشتند. نه فقط رسانه های ورزشی كه روزنامه های سیاسی هم جلدشان را به این دختران اختصاص دادند و رسانه ملی هم به هوای جبران غیبتش در روز مسابقات، میزبان بازیكنان تیم ملی در شبكه های مختلف می شد.
مدیران ورزشی و غیر ورزشی پیام تبریك فرستادند و حتی چهره تعدادی از همین زنان ورزشكار روی بیلبوردهای تبلیغاتی رفت. اقدامی كه برای نخستین بار انجام شد تا زنان ورزشكار هم همچون مردان در برنامه های تبلیغاتی دیده شوند.
حتی بعد این ماجرا حرف و حدیث هایی مبنی بر رویكرد جدید صداوسیما از پوشش اخبار ورزشی زنان و رویدادهای آن ها شنیده شد؛ وعده ای كه البته عملی نشد.
با این وجود به نظر می رسید بعد از تغییر نگاه جامعه و مردم نسبت به ورزش زنان و افزایش مخاطبین این حوزه، حالا نوبت مدیران و همچنین بخش خصوصی است تا گامی در جهت حمایت از این زنان بردارند. ولی نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلكه در حقیقت شاهد افت مضاعفی هم هستیم.
لیگ برتر فوتسال زنان ایران چند هفته ای است كه آغاز شده است. به نظر می رسید قهرمانی تیم ملی باعث جذب مشاركت حامیان مالی در این رشته شود اما این اتفاق نیفتاد و لیگ با مشكلات مختلفی كارش را آغاز كرد.
دانشگاه آزاد تهران كه یكی از قدیمی ترین ها در این رشته بود، از تیم داری در فوتسال زنان انصراف داد. نام های جدیدی از جمله نامی نو وارد شدند، ولی از طرف آن ها هم خبری از حمایت ویژه نبود. هفته اول لیگ در شرایطی استارت خورد كه تعدادی از ستاره های تیم ملی بدون تیم مانده بودند.
حالا اگرچه همه تیم دارند، اما وضعیت مالی آن ها قابل تعریف نیست. همین هفته گذشته بود كه خبر رفتن شهرزاد مظفر سرمربی سابق تیم ملی فوتسال زنان ایران از كشور شنیده شد. او با كویت به توافق رسید تا ضمن هدایت تیم ملی این كشور، مدیر تیم های ملی در رده های سنی مختلف این كشور هم بشود و با استعدادیابی و برگزاری كارگاره های آموزشی، فوتسال زنان این كشور را از ابتدا بسازد.
خبری كه در واقع باید برای ورزش ایران خوشحال كننده باشد، اما وقتی می دانیم رفتن مظفر مساوی با خالی ماندن دست تیم ملی فوتسال كشورمان است، جایی برای خوشحالی باقی نمی ماند. وقتی بدانیم رفتن او نه صرفا به خاطر پیشرفت بیشتر، بلكه به خاطر نبود ثبات مالی در باشگاه های ایرانی و نداشتن حاشیه امنیت كاری است.
فرزانه توسلی دروازه بان تیم ملی و نامی نو اصفهان با اشاره به مبلغ قراردادهای بازیكنان در فصل جاری گفت: بازیكنان از فوتسال زده شده اند زیرا مبلغ قراردادها نسبت به سال گذشته پایین تر آمده است. در حالی كه همه قیمت ها چند برابر شده، به جای این كه قرارداد بازیكنان پس از قهرمانی آسیا افزایش پیدا كند، برخی نفرات یا همان قراردادهای سال گذشته را می گیرند یا برخی دیگر با كاهش قرارداد مواجه بوده اند كه باعث دلسردی می شود. تیم ما هم تا 2 هفته پیش توسط هیات تهران اداره می شد كه خدا را شكر اصفهان حامی ما شد وگرنه اكنون باید ما بازیكنان از خانه مان این دیدار را می دیدیم.
خبرنگار ایرنا از چند بازیكن ملی پوش دیگر هم درباره قراردادها پرسید كه البته تمایلی به بازگو كردنش نداشتند. ولی طبق آنچه توسلی گفته این مشكل بخش اعظم بازیكنان است و غیر از چند ملی پوش، سایر بازیكنان فوتسال زنان ایران یا با همان قراردادهای قبلی بازی می كنند، یا حتی با مبلغی كمتر از سال گذشته.
اگرچه وضعیت اقتصادی در كل كشور قطعا تاثیر منفی اش را روی ورزش هم گذاشته است اما انتظار می رفت بعد از درخشش فوتسال زنان ایران در آسیا، لیگ این رشته كمی در داخل كشور حمایت شود. چنانچه بعد از درخشش والیبال ایران در آسیا، همه شاهد افزایش میانگین دستمزدهای بازیكنان والیبال بودند و نام های جدیدی هم به عرصه تیم داری در این رشته اضافه شدند.
ورزشی**2024**1597
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۸
تهران - ایرنا - قهرمانی تیم ملی فوتسال زنان در آسیا نه تنها روی دستمزد بازیكنان این رشته در لیگ تاثیری نداشت، بلكه برخی قراردادها كمتر از سال گذشته هم شده است.