تهران – ايرنا – محققان دانشگاه ريدينگ انگليس دريافتند ميكرو پلاستيك موجود در اقيانوس ها با كمك حشرات به زنجيره هاي غذايي راه مي يابند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، آلودگي پلاستيك يكي از معضلاتي است كه تمام اقيانوس هاي جهان را تحت تاثير قرار مي دهد. اكنون محققان دريافتند كه لارو پشه ها ذرات پلاستيك موجود در آب را با لارو ساير موجودات اشتباه گرفته و از آن تغذيه مي كنند. اين ذرات تا تبديل شدن لاروها به حشرات بالغ در بدن آن ها باقي مي ماند.
اين حشرات نيز غذاي مناسبي براي پرنده ها و خفاش ها هستند. در نتيجه ميكروپلاستيك موجود در اقيانوس ها از طريق زنجيره غذايي به بدن موجودات ساكن خشكي منتقل مي شود.
محققان براي بررسي اين فرآيند ذرات پلاستيك آغشته به فلوروسنت را به لارو پشه ها خوراندند و رشد آن ها را با استفاده از ميكروسكوپ بررسي كردند. اين ذرات پلاستيكي در بخشي از سيستم گوارش حشرات كه عملكردي شبيه به كليه هاي انسان دارد، باقي ماندند تا پشه ها به رشد كامل برسند.
بر اساس اين تحقيقات هرچه اندازه ذرات پلاستيك كوچك تر باشد، احتمال باقي ماندن آن ها در بدن پشه ها بيشتر است. علاوه بر پشه ها، سنجاقك ها و بسياري از حشرات كوچك نيز زندگي خود را درون آب آغاز كرده و سپس وارد زنجيره غذايي جانوران ساكن خشكي مي شوند. بنابراين به اعتقاد محققان ممكن است وسعت پديده انتقال پلاستيك از آب به خشكي محدود به اين تحقيقات نباشد.
اين انتقال ميكروپلاستيك از طريق زنجيره غذايي ممكن است در يك چرخه طولاني بين تعداد زيادي از جانوران در طبيعت انجام پذيرد و در نهايت پيامدهاي ناگواري را براي اكوسيستم داشته باشد.
در سال هاي اخير توجه زيادي به پلاستيك موجود در اقيانوس ها شده است، اما اين تحقيقات نشان مي دهد كه بايد علاوه بر اقيانوس ها و خشكي، آسمان نيز مورد توجه قرار گيرد. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Biology Letters منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440