تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۹

تهران - ایرنا - در این روزهای بازگشایی دانشگاه ها، هر كجای شهر كه باشید خیابان های منتهی به دانشگاه ها را بیش از پیش پررفت و آمد می بینید. دانش آموزان دیروز سد كنكور را شكسته و دانشجویان امروز، شده اند .

به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، وجه مشترك این روزهای همه دانشجویان شادی و اضطراب توامان است. شادابی از آغاز فصل جدید زندگی و روند استقلال؛ و اضطراب از ادامه راهی كه قطعا سختی هایی به همراه خواهد داشت . به هر روی در این زمان افق اهداف خود را پشت صندلی های دانشگاه و در برابر اساتید می یابد.
از سوی دیگر پدرو مادرهایی كه دغدغه شروع سال تحصیلی جدید را دارند و همچون فرزندان شادی و نگرانی را می توان در چشمان آنها دید . اما در پس تمام امواج مثبت و منفی آنچه حقیقت دارد، دانش آموزانی كه دانشجو شده اند و مسیر دانشگاه در برابر آنها است.
در این بین به اصطلاح جدیدالورودها و یا به بیانی ترم یكی ها، شاید بیشتر درگیر شروع سال تحصیلی باشند. دانشگاهیان هم از این تب و تاب دور نیستند و برنامه های متنوعی جهت آغاز سال تحصیلی و به خصوص برای ورود دانشجویان جدید تدارك دیده اند .
رییس دانشگاه علم و صنعت در مورد برنامه استقبال از دانشجویان، می گوید: مراسم آغاز سال تحصیلی روز یكم مهرماه برای تهرانی ها و دوم مهرماه برای دانشجویان شهرستانی با طراحی برنامه های متنوع برگزار می شود. سخنرانی مسئولین دانشگاه و مشاوران ، معرفی تشكل های دانشجویی و بازدید از محیط دانشگاه از جمله این برنامه ها است.
جبار علی ذاكری با اشاره به برگزاری برنامه ویژه ای برای دانشجویان جدید الورود، می افزاید: امسال دانشگاه علم و صنعت 835 نفر ورودی داشته كه حدود 600 نفر از آنها به همراه یكصد نفر از دانشجویان سال های گذشته به دلیل مقارن شدن سال تحصیلی جدید با ایام محرم به اردو پنج روزه مشهد مقدس اعزام می شوند.
وی ادامه می دهد: دانشجویان ورودی سال های گذشته با هدف ارائه توضیحات و تجربیات خود در مورد رشته های تحصیلی در كنار دانشجویان جدیدالورود هستند.
ذاكری در خصوص تجهیز خوابگاه ها توضیح می دهد: بخش اعظمی از خوابگاه ها در قسمت شرقی دانشگاه قرار دارد و آماده سازی اولیه آنها در تابستان با همكاری مركز طرح های عمرانی و اداره كل مركز خدمات پشتیبانی دانشگاه با هماهنگی معاونت دانشجویی صورت گرفته است. اولویت اصلی تجهیز سالن های ورزشی بود.
رییس دانشگاه علم و صنعت می افزاید: امسال نسبت قبولی دانشجویان شهرستانی از تهرانی ها در مقطع كارشناسی ارشد بیشتر شده و باید خوابگاه افزایش پیدا كند، طی روزهای آینده این مشكل رفع شده و به تمامی متقاضیان دوره روزانه خوابگاه ارائه می شود.
وی اظهار می كند: امسال ورود دانشجویان با ایام ماه محرم مصادف شده و محرم حال و هوای دیگری در دانشگاه ایجاد كرده است. مسجد دانشگاه علم و صنعت علاوه بر دانشجویان پذیرای 3000 نفر از برادران و خواهران عزاداراست.
همچنین ذاكری می گوید: برنامه دیگر دانشگاه در این خصوص برگزاری مراسم عزاداری در كنار مقبره شهدای گمنام است، كه دانشجویان می توانند از این مراسم بهره ببرند. انشاالله امسال با پیروی از قیام عاشورا و حماسه حسینی سال تحصیلی پر بركتی برای دانشجویان باشد.

** دانشگاه بدون دخانیات یكی از اهداف مهم
همچنین مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی امیركبیر در این خصوص گفت: سال تحصیلی 98-97 در دانشگاه برای دانشجویان جدیدالورود شنبه 31 شهریور ماه با سخنرانی رئیس دانشگاه و مسئول نهاد رهبری دانشگاه آغاز می شود.
وی می افزاید: بعد از مراسم جمعی، دانشجویان به دانشكده های مربوطه رفته و مسئولین دانشكده ها در مورد ابعاد و بازار كار رشته تحصیلی توضیحاتی ارائه می كنند. همچنین مشاورین توصیه هایی در خصوص هنجارها و آسیب های اجتماعی برای دانشجویان و خانواده ها ارائه می دهند.
طباطبایی با اشاره به اینكه والدین هر ساله در این مراسم همراه دانشجویان هستند، ادامه می دهد: به همین دلیل برای والدینی كه از شهرهای دیگرمی آیند، محل اسكان موقت ترتیب داده شده است.
سید جواد طباطبایی مقدم افزود: تعداد 20 دستگاه خوابگاه بازسازی و تجهیز شده است كه دانشجویان آنها را تحویل گرفته اند.
مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی امیر كبیر می گوید كه این دانشگاه حدود 1492 نفر دانشجوی كارشناسی جذب كرده و اردوی 3 روزه در حوالی تهران برای این ورودی های جدید برنامه ریزی شده است.
وی می افزاید: در زمان كنكور اكثر نوجوانان دچار خود محوری می شوند كه دور كردن این موضوع، قانون مداری، نظم پذیری و احترام به ارزش های دینی و اخلاقی از محورهای آموزشی این اردو چند روزه است.
طباطبایی همچنین در خصوص تلاش برای دانشگاه بدون دخانیات در سال جدید، می گوید: یكی از اهداف مهم، دانشگاه بدون دخانیات است كه در سال جدید آن را جدی تر دنبال كرده و طرح ها عملی خواهد شد. برگزاری كلاس های آموزشی و انتشار نشریات با این محور از جمله اقدامات مسئولین و مركز مشاوره دانشگاه در این زمینه است.

** انجمن های علمی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد
مدیر برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی نیز در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه گفت : امسال آیین ورودی دانشجویان به دلیل همراه شدن با ایام محرم به صورت مجزا در هر دانشكده برگزار می شود.
هدی غفاری افزود: در این مراسم ها به برنامه هایی نظیر معرفی و عضوگیری تشكل ها و كانون های دانشجویی، آشنایی با ساختار و فعالیت های معاونت فرهنگی، توضیح ضوابط آموزشی و شناخت قوانین دانشگاه پرداخته می شود.
وی ادامه داد : نكته مثبت امسال، برگزاری اكثر این برنامه ها توسط خود دانشجویان سال بالایی است كه طراوت مراسم را بیشتر می كند.
غفاری با اشاره به اینكه امسال توجه به انجمن های علمی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تاكید قرار گرفته است، می گوید: قرار بر این است كه بیش از پیش به فعالیت و پویایی انجمن های علمی توجه شود.عضای انجمن های علمی برای توضیح فعالیت های آن و پاسخ به سوالات دانشجویان در مراسم حضور دارند.
همچنین غفاری درباره اجرای برنامه های فرهنگی در خوابگاه ها، توضیح داد : در حال حاضر تمركز برنامه ها برای دانشجویان خوابگاهی با محوریت محرم است، این برنامه ها شامل مناجات و نوحه سرایی است .
وی تصریح كرد : مركز مشاوره دانشگاه در ابتدای سال تحصیلی كلاس های آموزشی با محورشناخت آسیب های اجتماعی، شرایط جدید زندگی دانشجویی و زندگی خوابگاهی برای این دانشجویان تشكیل می دهد.
غفاری می افزاید: در طول سال اردوهای تفریحی كوتاه مدت زیادی برای دانشجویان خوابگاهی برگزار خواهد شد كه موجب افزایش نشاط دانشجویان می شود.
گروه دانشگاه ایرنا، به سراغ تعدادی از دانشجویان جدید الورود رفته و در مورد حس و حال و برنامه هایی كه برای زمان دانشجویی دارند، با آنها به گفت و گو نشسته است.

** در لحظه ورود به دانشگاه نماز شكر می خوانم
زهره مصداقی دانش آموزی بود كه حال نام دانشجو به او می نهند و برای یك سفر تحصیلی چند ساله و شاید دائمی از قم به تهران می آید و در دانشگاه علامه طباطبایی روانشناسی می خواند.
وی می گوید: از اینكه قبول شده ام بسیار شادمانم و با خود عهد بستم روز اول ورود به دانشگاه نماز شكر بخوانم.»
این دانشجوی دانشگاه علامه ضمن اینكه به دانشگاه به عنوان یك فرصت نگاه می كند،می گوید: حس می كنم سیستم زندگی ام با قبولی در دانشگاه تغییر كند. با علاقه ای كه به كارهای فرهنگی در دانشگاه دارم در این بخش ها هم فعالیت خواهم كرد .

** عضو یكی ازتشكل های دانشجویی می شوم
پوریا كریمی یكی دیگر از آن دسته جوان های فعال ساكن شهركرد است و برنامه های زیادی برای زمان ورود به دانشگاه در سر دارد.
وی در رشته مكانیك دانشگاه صنعتی امیر كبیر پذیرفته شده ، می گوید: برای قبولی در دانشگاه یك لپ تاب از پدر و مادرم كادو گرفتم و در مراسم آغازین سال تحصیلی پدر و مادرم همراهیم می كنند.
این دانشجوی دانشگاه صنعتی امیر كبیر با اشاره به برنامه هایش در دانشگاه، می افزاید: كتاب های غیر درسی زیادی هستند كه تصمیم دارم در زمان دانشجویی بخوانم. به دلیل علاقه ای كه به كارهای سیاسی و اجتماعی دارم، به طور حتم عضو یك تشكل دانشجویی مورد نظرم می شوم.

** در مغازه پدرم كار پاره وقت می كنم
عرفان ماشینی می گوید : با توجه به علاقه اش به رشته مكانیك در پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی مهندسی برق گرایش الكترونیك پذیرفته شده است .
وی افزود: بیشتر خوشحالیم به این خاطر است كه دیگر نباید هر روز 7 صبح از خواب بیدار شوم و معلمان قرار نیست هر روز درس بپرسند.
این دانشجوی جدیدالورود ادامه می دهد: نكته مثبت قبولی در شهر خودم این است كه می توانم زمان فراغت را به مغازه پدرم برای كار پاره وقت بروم. اما اینكه اكثر افراد در رشته تحصیلی خود مشغول به كار نیستند برای ما دانشجویان باعث نگرانی است.
مسعودی تصریح كرد : برعكس دوره مدرسه در دوره دانشجویی با طیف گسترده ای از اشخاص با اخلاق و فرهنگ متفاوت مواجه هستیم. كه می توان دوستان خوبی برای خود انتخاب كرد.
یكی دیگر از پذیرفته شدگان دانشگاه تهران نیز گفت : راهمان را فراموش نمی كنیم ابتدا مسیر و رویای خود را ترسیم كرده و سپس قدم برمی داریم شاید قطار موفقیت ما از دانشگاه بگذرد، شاید هم نه. اما مهم این است كه چند سال بعد از انتخاب خود خوشنود باشیم و لبخند رضایت از عملكردمان بر لبانمان نقش ببندد.
ش .ع **1601**