شیراز - ایرنا - مدیركل حفاظت محیط زیست استان فارس از تلاش اعضای تشكل های زیست محیطی برای پاكسازی ظروف و باقیمانده نذورات در روزهای تاسوعا و عاشورا در قالب پاكبان محرم تقدیر و اظهار امیدواری كرد كه این موضوع در سالهای آتی به یك فرهنگ تبدیل شود.

سعید محمودی شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: ‍ تشكل های استان فارس امسال پیمان بستند همراه با عزاداران تاسوعا و عاشورای حسینی پاكبان محرم باشند، آنها در مناطق مختلف استان فارس به پیمان خود عمل كردند و ‍ نگذاشتند ثواب نذری دادن با آه شبانه یك پاكبان زحمتكش به هدر برود.
مدیر كل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه كرد: طی این دو روز انجمن های مردم نهاد محیط زیستی در سراسر استان فارس اقدام به پاكسازی ظروف نذری رها شده در حاشیه خیابان ها و محل های پخش نذری كردند.
وی اضافه كرد: دراین اقدام انجمن همیاران و پاكسازان طبیعت اقلید با همكاری بانیان نذر، اقدام به پاكسازی میدان زینبیه دراقلید، پس از توزیع پنج هزار لیوان شربت بین عزاداران و زائران امامزاده زینب خاتون (س) كردند.
مدیر كل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: همچنین انجمن پاكسازان طبیعت سیوند مرودشت اقدام به اهدای كیسه زباله و آویزان كرددن آن به ماشین های پخش شربت متعلق به كاروان های عزاداری و پاكسازی مسیر عزاداران كردند.
مدیر كل حفاظت محیط زیست فارس از اقدامات انجام شده در شیراز یاد كرد و گفت: انجمن پاكسازان طبیعت فارس در شیراز ، اقدام به پاكسازی ظروف یكبار مصرف نذری در آرامستان قصردشت این شهر كردند.
مدیركل حفاظت محیط زیست فارس از عزاداران حسینی خواست تا در طول ماه های محرم و صفر، برای غذاهای گرم از ظروف آلومینیومی استفاده كنند. زیرا پلاستیك ها علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت انسان ها به خاطر برگشت ‌ناپذیر ‌بودن به چرخه طبیعت و محیط زیست صدمه می زنند.
محمودی اضافه كرد: بهتر است از ظروف گیاهی ساخته شده با نشاسته و ذرت كه هم به لحاظ سلامت انسان و هم به لحاظ سلامت و پاكیزگی محیط زیست كمك می كند، استفاده كنیم.
وی با اشاره به قیمت بالاتر این ظروف و بیان اینكه به تازگی نذرهای هوشمندانه و صحیحی در جامعه رواج یافته است، خیرین آگاه و دوستدار محیط زیست را به خرید و توزیع ظروف نذری سازگار با محیط زیست فراخواند.
محمودی گفت: برای چای و سایر نوشیدنی‌های گرم هم حتما از لیوان كاغذی استفاده شود. زیرا صرف نوشیدنی داغ در لیوان پلاستیكی به نوعی صرف شربت سرطان است.
وی با ابراز تاسف از دیدن صحنه نازیبا پس از نذری در بعضی از خیابان ها بیان داشت:اگر به دنبال ثواب واقعی هستیم حواسمان به ظروف نذری كه می‌دهیم باشد. اگر كنار خیابان نذری می‌دهیم حتما جایی برای ریختن ظروف استفاده شده و كثیف در نظر بگیریم. این‌كار هم به بازیافت راحت‌ تر مواد پلاستیكی كمك و هم زحمت رفتگر محله را كمتر می‌كند.
6113 /1876