شهركرد- ایرنا- پشت پرده نارضایتی تولیدكنندگان، خانواده ها و مدیران مدارس از اجرای نادرست و ناعادلانه از سفارش تا تولید «لباس فرم مدارس» با حضور كارشناسان در میزگرد ایرنا مركز شهركرد بررسی شد.

به گزارش ایرنا، ساماندهی لباس فرم مدارس از برنامه های آموزش و پرورش بود كه با هدف حمایت از كالای ایرانی، تقویت چرخه اقتصادی تولیدی های درون استان، ارتقای وضع اشتغال بانوان سرپرست خانوار و بدسرپرست، هماهنگی و ایجاد نظم دهی در پوشش دانش آموزان و همچنین تسهیل در تهیه پوشاك برای دانش آموزان مورد توجه قرار گرفت.
البته اجرای این طرح مهم در سال های گذشته و امسال مشكلاتی را برای تولید كنندگان، خانواده ها و مدیران مدارس ایجاد كرد كه بدنبال آن نارضایتی هایی را در بین آنان به وجود آورد.
به همین منظور در میزگرد تخصصی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز شهركرد با حضور نمایندگانی از انجمن اولیاء و مربیان اداره كل آموزش و پرورش چهارمحال وبختیاری، اتاق اصناف، اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه، تولید كنندگان و نماینده فرماندار شهرستان شهركرد نسبت به بررسی كارشناسی موضوع و تشریح جوانب مختلف مشكلات اساسی این طرح اقدام شد.

** مسئولان مدارس نسبت به طرح فرم لباس مدارس توجیه نبودند
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف شهرستان شهركرد گفت: امسال مسئولان مدارس نسبت به نحوه اجرای طرح فرم لباس مدارس توجیه نبودند.
اسدالله چراغیان دهكردی تاكید كرد: با توجه به وضعیت بد اشتغال و نرخ بالای بیكاری در چهارمحال و بختیاری فعال كردن تولیدی پوشاك در دستور كار قرار گرفت تا قسمتی از مشكلات متخصصان این عرصه در حوزه اشتغال رفع شود.
وی افزود: مدیران مدارس امسال از سوی آموزش و پرورش استان توجیه نشدند و بسیاری از آنان استفاده دوباره از لباس های سال قبل و یا نداشتن نیاز به فرم جدید را بهانه كردند كه نام و مشخصات آنان مشخص و موجود است.
چراغیان دهكردی تصریح كرد: این درحالی است كه مدیران همین مدارس با افراد غیرمتخصص و غیرمسئول در حوزه تولید پوشاك قرارداد بستند و كار را به استان همجوار هدایت كردند.
وی یادآور شد: این مساله به ناهماهنگی هایی بین مدارس و آموزش و پرورش مرتبط بود كه باعث شد تا تولیدی ها در داخل استان قرارداد نبندند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف شهركرد تاكید كرد: همچنین براساس هماهنگی های صورت گرفته بین این اتاق و آموزش و پرورش قرار بود نمونه تولیدات به مدارس ارسال و پس از بررسی و اعلام تمایل برای انعقاد قرارداد اقدام شود.
وی اظهار داشت: در این توافق قرار بود تا مدیر هر مدرسه كار با سه تولیدی را براساس اولویت مشخص كنند كه نه تنها این اتفاق نیفتاد، بلكه برخی از آنان تنها یك تولیدی را به عنوان اولویت معرفی كردند.
چراغیان دهكردی گفت: البته اتاق اصناف توانست تعدادی از تولیدی هایی را كه از این طریق سفارش زیادی گرفته بودند شناسایی و بخشی از قراردادهای آنان را باطل كند.
وی تصریح كرد: این درحالی است كه اگر اتاق اصناف تولیدی خارج از اولویت های تكی را معرفی می كرد با مقاومت مدیر مدرسه و امضاء نشدن قرارداد مواجه می شد.
چراغیان دهكردی یادآور شد: البته توجه به این مهم ضرورت دارد كه مدیران آموزش و پرورش تلاش زیادی برای مطلوبیت كار داشتند ولی در این میان مسئولان مدارس همكاری خوبی نداشتند.
وی تصریح كرد: تولیدی های پوشاك بلحاظ كیفیت، مساحت كارگاه و تعداد كارگر توانمندی خود را مشخص می كنند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف شهركرد اظهار داشت: به همین منظور قبل از تحویل دوخت پوشاك مدارس بازرسی های دوره های از تولیدی ها صورت می گیرد تا در راستای تقویت آن ها و رفع مشكلات احتمالی اقدام شود.
وی تاكید كرد: در طرح ساماندهی فرم، مدیران مدارس بدون دریافت نامه ای از اتاق اصناف سفارش خود را به برخی تولیدی ها دادند.
چراغیان دهكردی گفت: به همین لحاظ بارها وضعیت برخی مدارس را به مسئولان آموزش و پرورش اعلام كردیم.
وی تصریح كرد: درحالی كه بسیاری از تولیدی های پوشاك نتوانستند سفارش دوخت را در این طرح بگیرند، اما لباس فرم بسیاری از مدارس در استان همجوار تولید و وارد این استان شد.

** قدرت چانه زنی ها بالاست
رئیس اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه شهركرد نیز گفت: در طرح دوخت لباس فرم مدارس، قدرت چانه زنی و رابطه بازی جای ضابطه را گرفته است.
پروین كمالی دهكردی تاكید كرد: شهرستان شهركرد 120 تولیدی پوشاك دارد كه تمامی فعالان این تولیدی ها دارای سلیقه، تدبیر و كیفیت هستند و تولید آنان توان رقابت با استان های بزرگ تر و بازار را دارد.
وی افزود: در طرح دوخت لباس فرم، مدیران مدارس حق انتخاب داشتند و هر مدیر می توانست سه اولویت انتخاب كند اما انتخاب تنها یك اولویت از سوی برخی مدیران روند كار را با اشكال رو به رو كرد.
كمالی دهكردی تصریح كرد: همان طور كه آموزش و پرورش وظیفه آموزش را برعهده دارد تولیدی ها نیز وظیفه تولید را برعهده دارند و نباید در كار یكدیگر دخالت كنند.
وی یادآور شد: این درحالی است كه برخی دخالت ها باعث بروز اشكال در روند امور شده است.
رئیس اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه شهركرد، درخواست های نابجا را از مشكلات اجرای طرح دوخت فرم لباس مدارس اعلام و تاكید كرد: با احترام به تمامی فعالان، دلسوزان و كاركنان مجموعه آموزش و پرورش اما متاسفانه گاه مشاهده شده برخی مدیران مدارس به طور غیرمستقیم و در قالب های مختلف درخواست هایی را از تولید كنندگان داشته اند.
وی اظهار داشت: در این طرح برخی مدیران مدارس هم تنها به كار با یك تولیدی رضایت داشتند كه همین عامل باعث بالا رفتن سفارش های یك تولیدی و در نهایت هدایت انجام كار در استان همجوار با كیفیت پائین تر و دوخت بدتر شد.
كمالی دهكردی تصریح كرد: در این میان بسیاری سفارش ها حتی به دست نیروی كار ایرانی نرسید و به دست كارگران افغانی دوخته شد.
وی گفت: این خلاف دستور مقام معظم رهبری در خصوص شعار«حمایت از كالای ایرانی» است.
رئیس اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه شهركرد تاكید كرد: هر تولیدی باید برای تهیه لباس فرم مدارس 10 سایز مختلف را برای ارائه به مراجعه كنندگان داشته باشد.
وی افزود: براساس اعلام برخی والدین دانش آموزان امسال برخی تولیدی ها تنها سه سایز ارائه دادند كه پس از بررسی های لازم و ثابت شدن موضوع با آنان برخورد قانونی صورت می گیرد.
كمالی دهكردی نسبت به شفاف سازی و بیان واقعیت ها در اجرای طرح دوخت لباس فرم تاكید و تصریح كرد: برخی از اعضای هیات مدیره اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه خودشان سفارش زیادی گرفتند كه همین عامل باعث ایجاد نارضایتی بین سایر تولید كنندگان شد.
رئیس اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه شهرستان شهركرد با اشاره به اختصاص پنج درصد كل قرارداد طرح دوخت فرم لباس مدارس برای دانش آموزان بی بضاعت و اهدای لباس فرم رایگان به آنان اظهار داشت: اگر در مدرسه ای دانش آموز بی بضاعت معرفی نشد، هزینه آن به حساب مدرسه واریز می شود.

** تولیدی ها با توزیع ناعادلانه لباس فرم مدارس مشكل دارند
یكی از تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد نیز گفت: تولیدی ها با توزیع ناعادلانه طرح دوخت لباس فرم مدارس مشكل جدی و اساسی دارند.
شهره روزرو تاكید كرد: توزیع ناعادلانه طرح دوخت لباس فرم مدارس باعث بروز مشكلاتی برای بسیاری تولیدی ها شده است.
وی افزود: قرار بود در این طرح اتاق اصناف و اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه نسبت به معرفی تولید كنندگان به مدارس اقدام كنند.
روزرو تصریح كرد: اما متاسفانه فقط تعداد محدودی از تولید كنندگان جزو اولویت ها معرفی شدند كه البته با كمك رئیس اتحادیه و مسئولان اتاق اصناف شهرستان شهركرد این مشكل تا حدودی رفع شد.
وی یادآور شد: بسیاری از تولید كنندگان با ادعای توانمندی، سفارش های زیادی گرفتند اما در نهایت تهیه كار را به استان همجوار و حاشیه آن هدایت كردند.
روزرو تصریح كرد: این درحالی است كه كسی به تخلفات صورت گرفته رسیدگی جدی نمی كند و هیچ مسئولی پاسخگوی تولید كنندگان زیان دیده در این طرح نیست.
وی گفت: برخی تولیدی ها تنها در مدت 10 روز با 20 مدرسه 300 نفری قرارداد بسته و كار را 30 روزه تحویل دادند كه این اقدام از توان تولیدی های شهرستان شهركرد خارج و به طور یقین سفارش در استان های دیگر آماده شد.
تولید كننده پوشاك شهرستان شهركرد تاكید كرد: در اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس عده ای با لابی گری و چانه زنی، سفارشاتی از برخی مدیران مدارس گرفتند.
وی افزود: در این طرح همچنین بسیاری از تولیدی ها با گرفتن سفارشات بالای برخی اعضای هیات مدیره اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه مشكل دارند.

** نقطه سیاه در عملكرد سفید آموزش و پرورش برجسته نشود
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش نیز گفت: شایسته نیست در عملكرد سفید آموزش و پرورش به عنوان مجموعه ای گسترده، نقطه ای سیاه را برجسته و روی آن بحث كنیم.
سید حسن میراحمدی تاكید كرد: در روند اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس جلسات بسیار زیادی را با اتاق اصناف، اتحادیه تولید كنندگان پوشاك زنانه و تولیدی های شهرستان شهركرد برگزار كردیم.
وی یادآور شد: آموزش و پرورش در نحوه توزیع تهیه لباس فرم مدارس بین تولیدی ها در مقام مدعی و دارای گلایه مندی است.
میراحمدی تصریح كرد: تا قبل از سال 1395 آموزش و پرورش در نامه ای اسامی تولیدكنندگان مجاز را از اتاق اصناف دریافت و پس از مشخص شدن قیمت، جنس پارچه و غیره با حضور دست اندركاران در نشست های كارشناسی آن را به مدارس ابلاغ می كرد.
وی اظهار داشت: برای رفع مشكلات این نوع فعالیت در سال 1395 مقرر شد تا روند كار را به اتاق اصناف بسپارند كه البته با نواقصی همراه شد.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تاكید كرد: امسال روند كار معقول و اختیارات لازم بین مدیران مدارس، اتاق اصناف، اتحادیه تولید كنندگان پوشاك و تولیدی ها تقسیم شد.
وی گفت: همچنین در شورای آموزش و پرورش مقرر شد تا هر شهرستان تیم پنج نفره ای متشكل از نماینده فرماندار، مسئول آموزش و پرورش منطقه، نماینده انجمن اولیاء و مربیان استان و شهرستان و نماینده اصناف نسبت به تصمیم گیری برای این مهم اقدام كنند.
میراحمدی تصریح كرد: در همین راستا فرم هایی آماده و به مدیران مدارس داده شد تا هر مدرسه سه تولیدی مجاز را براساس اولویت انتخاب كند.
وی افزود: حتی قرار بود اگر ظرفیت در سه اولویت نخست تكمیل شد اتاق اصناف و اتحادیه تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد با نامه ای كتبی و یا در تماس تلفنی اولویت های بعدی را اعلام كنند.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تاكید كرد: البته در مجموعه ای با 400 مدیر حتی كوتاهی و یا تخلف پنج درصد آنان در صورت اعلام اسامی از سوی اتاق اصناف و اتحادیه تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد مورد بررسی قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس تقسیم بندی و تصمیم گیری خوبی صورت گرفت و توزیع سفارش بین تولیدی ها بر عهده اتاق اصناف و اتحادیه تولید كنندگان پوشاك بود و قرار شد تا آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری هیچ دخالتی نكند.
میراحمدی تصریح كرد: اكنون نیز ارائه سفارش زیاد و یا كم به تولیدی های مختلف هیچ ربطی به آموزش و پرورش ندارد.
وی اظهار داشت: البته برخی تولیدی ها در سال های قبل ضعیف عمل كردند و به همین منظور پارسال 10 تولیدی حذف شد.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان اداره كل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: در روند اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس تولیدی ها باید به 20 شاخص توجه كنند.
وی تاكید كرد: آموزش و پرورش پس از بررسی و ارزیابی تصادفی بین 10 درصد مدارس، والدین و دانش آموزان برای مشخص شدن میزان رضایتمندی از نحوه اجرای این طرح نتیجه را تا پایان پاییز امسال اعلام می كند.
میراحمدی افزود: براساس پیگیری های صورت گرفته و تحقیقات انجام شده در مجموع اجرای طرح دوخت فرم لباس مدارس چهارمحال و بختیاری نسبت به استان های دیگر از لحاظ قیمت، كیفیت و سرعت بسیار مناسب بوده است.
وی به احتمال بروز تخلف در روند اجرای این طرح اشاره و تصریح كرد: اداره كل آموزش و پرورش به اتاق اصناف و اتحادیه تولیدكنندگان پوشاك شهرستان شهركرد اعلام كرده تا اسامی مدیران مدارسی كه این طرح را نپذیرفته اند اعلام كند تا به تخلف آنان از طریق هیات تخلفات و واحد پاسخگویی به شكایات رسیدگی شود.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری یادآور شد: تخلف مدیران مدارسی كه برای تهیه لباس فرم اعلام نیاز نكرده و سپس سفارش خود را به استانی دیگر داده اند به هیچ وجه قابل چشم پوشی و بخشش نیست.
رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: براساس آمارها و مستندات موجود به جرات می توان اعلام كرد كه بیشتر نارضایتی های ناشی از اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس بین تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد به خاطر دریافت سفارش بیشتر از سوی یكی دو عضو هیات مدیره این اتحادیه بوده است.
وی تاكید كرد: در اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس انتخاب رنگ برعهده انجمن اولیاء و مربیان مدرسه است.
میراحمدی افزود: البته نامه هایی با امضای مدیركل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری به تمامی مدارس استان ابلاغ شده تا رنگ های سال گذشته عوض نشود و حتی از لباس های سال قبل هم استفاده شود.

** انتقاد از آموزش و پرورش بی اساس است
كارشناس اداره انجمن اولیاء و مربیان اداره كل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز گفت: وقتی در اجرای این طرح بیشترین سفارش را برخی از اعضای هیات مدیره اتحادیه تولید كنندگان پوشاك گرفته اند، پس انتقاد از این اداره كل بی اساس است.
بهرام خواجوی تاكید كرد: با این كه بیشترین آمار شكایت از هیات مدیره اتحادیه تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد بوده اما اكنون مدیران مدارس مقصر شده اند كه این نوع بیان صحیح نیست.
وی یادآور شد: اتحادیه تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد نظارتی بر تولیدی ها نداشته و حتی به افراد غیرمتخصص مجوز تولیدی داده است.
خواجوی تصریح كرد: بسیاری اوقات هنگام مراجعه به تولیدی ها مشاهده شده كه سفارش های لباس فرم مدارس را فله ای از دیگر استانها وارد می كنند.

** توزیع عادلانه سفارش مهمترین خواست مسئولان است
نماینده فرماندار شهرستان شهركرد نیز گفت: توزیع عادلانه سفارش دوخت لباس فرم مدارس بین تولید كنندگان از مهمترین خواسته های مسئولان است.
مصطفی بیات تاكید كرد: در جلسات تصمیم گیری مقرر شده بود تا هر مدرسه سه تولیدی را براساس اولویت به اتحادیه تولیدكنندگان پوشاك شهرستان شهركرد معرفی كند.
وی افزود: برای تسهیل در روند اجرای این طرح كمیته ای كارشناسی نسبت به آنالیز قیمت ها براساس معیارهای علمی و تخصصی اقدام و نتیجه را اعلام كرد.
بیات تصریح كرد: اتاق اصناف و اتحادیه تولید كنندگان پوشاك شهرستان شهركرد باید اسامی مدیران مدارس متخلف را به فرمانداری و اداره كل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اعلام كند تا برای برخورد با تخلفات احتمالی در راستای ارتقای امور در سال های بعد اقدام شود.
وی یادآور شد: در اجرای طرح دوخت لباس فرم مدارس برخی تولیدی ها تنها سه سایز را برای دانش آموزان مشخص كردند كه هیچكدام برای آنان اندازه و مناسب نبوده است.
مدیر روابط عمومی فرمانداری شهرستان شهركرد تاكید كرد: این درحالی است كه براساس مصوبات قرار بود حتی در صورت نیاز به انجام اقدامات تكمیلی مانند كوتاه كردن و یا اضافه كردن قسمتی از لباس هزینه ای بیشتر از قیمت مصوب دریافت نشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: برگزاری چنین میزگردها و نشست های علمی تخصصی برای رفع مشكلات احتمالی و ایجاد رضایتمندی بیشتر مردم جامعه ضرورت دارد.
رئیس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز شهركرد نیز گفت: بیان مشكلات جامعه به همراه ارائه راه حل های علمی و عملی از مهمترین اهداف برگزاری میزگردهای تخصصی است.
جهانبخش صفری، هدف از برگزاری این میزگردها را جمع بندی مشكلات برای تصمیم گیری و تصمیم سازی مسئولان دانست.
وی افزود: به همین منظور خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مركز شهركرد آمادگی دارد تا نسبت به برگزاری میزگردهای تخصصی با موضوعات مختلف با قشرهای مختلف جامعه به دور از هرگونه دیدگاه شخصی، سلیقه ای و سیاسی و براساس معیارهای علمی و كارشناسی اقدام كند.
چهارمحال و بختیاری 192 هزار دانش آموز در مدارس دولتی، غیردولتی و بزرگسال دارد كه از این تعداد 160 هزار دانش آموز در مدارس دولتی زیر نظر 10 هزار معلم مشغول تحصیل هستند.
7362/6021