تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۰

يزد - ايرنا - سال‌هاي تحصيلي 60 تا 66 براي ما دانش آموزان به ‌اصطلاح دهه شصتي‌ها سال‌هايي بود پر از التهاب، نه به خاطر جنگ تحميلي و مسائل مترتب بر آن بلكه به اين جهت كه به‌ نوعي تامين مايحتاج تحصيلي به ‌خصوص لوازم التحرير آن هم از نوع باكيفيت و مطلوب كار دشواري بود.

هرچند با تدبير مسئولان آن برهه حساس با توزيع بخشي از لوازم‌التحرير موردنياز در ابتداي سال تحصيلي اين مشكل تا به‌ اندازه‌اي مديريت ‌شده بود اما اينكه در اين توزيع چه نوع قلم، دفتري و با چه كيفيتي نصيبت شود به شانس و اقبالتان وابسته بود.
بگذريم شايد باورتان نشود در ذهنم بوي نامطبوع پاك‌كن‌هايي كه هنگام پاك كردن از خود رد پاي سياهي به‌جا مي‌گذاشتند و باعث كسر شدن نمره انضباط مي‌شدند تبديل به يك نوستالژي خوشايند با پس‌زمينه دلهره شده است.
و يا هنگامي‌كه فرزندانم مدادي را تراش مي‌كنند نگاهم نوك قلم را دنبال مي‌كند كه آيا نوك‌تيز از تراش بيرون مي‌آيد و يا مثل مدادهاي من با نوكي شكسته باعث عقب افتادنم از امتحان املا مي‌شوند.
اين‌ها شمه‌اي از دغدغه‌هاي ما دانش آموزان آن ايام است كه براي دانش آموزان امروزي بيشتر سوژه خنده است تا چيز ديگري.
اما كاملا به ياد دارم كه در آن كشاكش دلهره‌آور، روزنه‌اي اميدوار كننده در بازار نوشت‌افزار حلول كرد و آن ظهور مدادهايي بود با نشان سوسمار.
اين مداد در آن زمان نقش يك منجي و سوپرمن را براي امثال من بازي مي‌كرد، هم خوش‌دست بود و خوش‌تراش و هم سخنراني‌اي بود و زيبا.
حداقل از مدادهاي در دسترس آن زمان كه عموماً ساخت چين و مغز كربني قريب به‌اتفاق آن‌ها به علت كهن بودن يا جابجايي نامناسب از داخل شكسته بود، به‌مراتب بهتر بود.
چون در آن سال‌ها از دنياي مجازي و اينترنت خبر و اثري نبود، تصور همه اين بود كه مداد سوسمار نشان ساخت كشور آلمان است ولي پس از مدتي باكمال تعجب دريافتيم كه اين مدادها نه‌تنها خارجي نيستند بلكه ساخت ايران و از همه مهم‌تر در شهر و ديار خودمان، يزد توليد مي‌شود.
شركت پارس مداد يزد الحق و الانصاف در اين سال‌ها ياور مطمئن و باوفاي دانش آموزان و خانواده‌هاي ايراني بوده و هست كه در اين مجال و برحسب وظيفه به‌اختصار جهت ارتقاء آگاهي خوانندگان عزيز به معرفي آن مي‌پردازم.
اين شركت در سال61 راه‌اندازي شد و براي اولين بار محصولات خود را تحت ليسانس شركت «فابل كاستل» آلمان و به نام مداد سوسمار آلماني توليد و عرضه نمود و در آن برهه توانست دانش فني 250 ساله شركت فابركاستل را درزمينهٔ توليد مداد كسب نمايد.
در زمان جنگ تحميلي اين شركت با كپي‌سازي ماشين‌آلات خود، در قالب 2 خط توليد و در سه نوبت‌كاري نيمي از مداد موردنياز كشور را تأمين نمود.
سطح اشتغال اين شركت در آن سال‌ها حدود 280 كارگر رسمي و 120 كارگر فصلي بود كه كارگران فصلي عمدتاً متشكل از دانش‌آموزاني بودند كه براي تأمين مخارج زندگي و تحصيل در فصل تابستان مشغول به كار مي‌شدند.
ليكن پس از رفع موانع پيرامون واردات محصولات مشابه از خارج از كشور در سال‌هاي گذشته، به دليل واردات بي‌رويه، رفته‌رفته از توليدات اين شركت خوش‌نام كاسته شد تا حدي كه براي كاهش هزينه‌هاي خود ، تعداد كارگران خود را به‌رغم ميل باطني به 42 نفر كاهش داد كه خوشبختانه با درايت مديران اين واحد توليدي و تلاش‌هاي مستمر آن‌ها مجدداً سطح اشتغال خود را ارتقاء بخشيده‌اند.
زهي سعادت كه در اين سال‌هاي اخير شركت رز تحرير نيز با ظهور در صنعت استان و توليد لوازم‌التحرير باكيفيت و از همه نظر ايده آل، به جرگه افتخارات استان پيوست و همپاي شركت پارس مداد در تأمين نيازهاي مردم گام‌هاي ارزشمندي برداشته است.
اما آنچه به‌عنوان بايدها و نبايدها در مقوله حمايت ازاين‌گونه واحدهاي توليدي مطرح است، اين است كه چرا بايد توليدكنندگان ما در تأمين مواد اوليه خود با مشكلات اساسي مواجه باشند؟
چرا در تأمين سرمايه گردش و يا دريافت تسهيلات با عدم همكاري بانك‌هاي عامل مواجه مي‌شوند؟چرا هنوز خيلي از مردم از توليدات بومي استان خود خبر ندارند؟
چرا باوجود اين‌گونه توليدات باكيفيت و جهاني ، هنوز تقاضاي كالاي خارجي در كشور وجود دارد؟ چرا علي رغم تأكيدات رهبر معظم انقلاب ، حمايت از كالاي ايراني به نحو مطلوب كليد نخورده است ؟ و صدها چراهاي ديگر...
به‌ هر تقدير مبحث حمايت از كالاي ايراني و به‌ويژه توليد بومي استان، سرفصلي نيست كه يك قشر خاصي را در بربگيرد .
مردم، خانواده‌ها، دانش آموزان، دانشجويان، مسئولان، همه و همه اگر خواسته باشيم خواهيم توانست با ارجح دانستن مصرف كالاي باكيفيت ايراني و بومي نسبت به كالاي پرزرق‌ و برق خارجي، چرخ توليد و اقتصاد مملكت را به بهترين وجه بچرخانيم به نحوه‌اي كه به‌قول ‌معروف آب در دل هيچ‌كس تكان نخورد.
استان يزد با يك‌ميليون و 138 هزار نفر جمعيت 250 هزار دانش‌آموز دارد كه در هزار و 900 مدرسه تحصيل مي‌كنند.
نگارنده: سيد عباس رستگاري كارشناس امور بازرگاني كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان يزد
7536/ 2047/