تربت حيدريه- ايرنا- مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي گفت: هنر پرده خواني، تعزيه خواني و سوگواره هاي حسيني كه از مشتقات فرهنگي و هنري نهضت عاشورا هستند، مورد غفلت قرار گرفته است.

به گزارش ايرنا، جعفر مرواريد شنبه شب در آيين پاياني سومين سوگواره منطقه اي پرده خواني در تربت حيدريه افزود: حضرت سيدالشهدا (ع) و نهضت عاشورا محدود به شيعيان نيست و اين شخصيت بزرگ الهام بخش جنبش هاي سياسي، اجتماعي و موجب زايش هنرهاي بسيار در عرصه جهاني مي باشد.
وي از انديشه معنوي، رنگ و صوت به عنوان سه مولفه اساسي هنر پرده خواني ياد كرد و اظهار داشت: پرده خواني تلفيقي از هنر ايراني و اسلامي است كه به روايت عاشورا و ذكر مصايب اهل بيت (ع) مي پردازد.
مرواريد گفت: اين شاخه از هنرهاي اسلامي، ظرفيت خاصي را فراهم آورده است تا شكاف هاي فرهنگي و هنري جامعه را پر كند.
وي از طرح حمايت از پرده خوانان استان به عنوان رويكرد جديد اين اداره كل ياد كرد و افزود: گواه اين ادعا برگزاري اين سوگواره در تربت حيدريه است تا به اين بهانه ضمن شناسايي هنرمندان پرده خوان، مردم را از وقايع عاشورا با نگاه تجربي و معرفت انديش اقوام ايراني و با همان سنتي كه در نقالي و شاهنامه خواني وجود دارد، آشنا سازيم.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي به سياست توزيع عادلانه در وزارتخانه مطبوع خود اشاره كرد و اظهار داشت: اين بدان معناست كه امكانات فرهنگي را در نقاطي كه از نظر فرهنگي فرهيخته هستند، عادلانه توزيع كنيم.
امام جمعه تربت حيدريه نيز در اين مراسم گفت: انتظار داريم در زمينه برنامه ريزي به منظور آموزش هنرهاي قديم و جديد، تمهيدات لازم در اين شهرستان فراهم شود.
حجت الاسلام محمدرضا عصمتي افزود: هنرمندان گمنام بسياري به ويژه در حوزه هنر عاشورايي در اين شهرستان حضور دارند كه با اندكي برنامه ريزي مي شود از وجود آنها بيشتر و بهتر استفاده كرد.
وي اظهار داشت: نسل امروز با بسياري از شاخه هاي هنر اسلامي از جمله هنر تعزيه و پرده خواني آشنايي چندان ندارند و وظيفه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي است كه با بهره گيري از وجود هنرمندان پيشكسوت، پيوند بين نسل قديم و جديد برقرار سازد.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي تربت حيدريه نيز در حاشيه اين مراسم به خبرنگار ايرنا گفت: در اين سوگواره هفت گروه پرده خوان از شهرستان هاي تربت حيدريه، كاشمر، خليل آباد، قاين، فريمان و مشهد به اجراي هنر پرده خواني پرداختند.
محمد حسن زاده با بيان اينكه اين سوگواره رقابتي نيست افزود: هدف از برگزاري اين سوگواره زنده نگه داشتن هنر پرده خواني است كه رو به فراموشي مي باشد و ما در تلاش هستيم با تهيه شناسنامه اي از اين هنرمندان نسبت به حفظ، احيا و گسترش اين هنر اقدام كنيم.
وي اظهار داشت: از نسل بزرگ هنرمندان پرده خوان و نقال تربت حيدريه اينك فقط 2 نفر باقي مانده و هيچ نشاني جز واگويه هاي مردم از ديگر پرده خوانان اين منطقه موجود نيست.
شهرستان 225 هزار نفري تربت حيدريه در 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد قرار دارد.
6121 / 6053