به گزارش خبرنگار ايرنا از سازمان بهزيستي، مينو رفيعي روز يكشنبه افزود: بر اساس ماده 75 قانون برنامه ششم توسعه زوجين قبل از ازدواج بايد غربالگري اجباري بيماريهاي ژنتيك انجام دهند و در صورت شناسايي عوامل پرخطر به مشاوره ژنتيك ارجاع ميشوند.
رئيس هفتمين سمينار كشوري مشاوره ژنتيك و نقش آن در پيشگيري از معلوليت ها با بيان اينكه در مشاوره ژنتيك شرح حال خانوادگي فرد و در واقع شجره نامه آن به لحاظ مشكلات ژنتيكي و سلامتي بررسي ميشود، افزود: پزشكاني در اين زمينه دوره هاي 300 ساعته تئوري و عملي گذراندهاند.
رفيعي تصريح كرد: در صورتي كه پس از مشاوره ژنتيك نياز به انجام آزمايشي باشد پزشكان و مشاوران آن را توصيه كرده ولي از آنجايي كه برخي از اين آزمايش ها بسيار گران است در سازمان بهزيستي اگر محرز شود فرد توانايي پرداخت آن را ندارد، از كمك هاي مالي بهره مند مي شود.
معاون پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي با اشاره به اينكه 20 هزار بيماري ژنتيكي داريم ولي همه اين بيماريها معلوليت ايجاد نميكنند، گفت: سازمان بهزيستي بخش پيشگيري از معلوليت ها را برعهده دارد و پيشگيري از بيماري هايي همچون تالاسمي را وزارت بهداشت بر عهده دارد چرا كه عقب ماندگي ذهني ايجاد نميكند.
وي اظهار داشت: 50 درصد عقب ماندگيهاي ذهني، 50 درصد ناشنوايي و 50 درصد نابينايي ها ژنتيكي است كه ميتوان با انجام مشاوره ژنتيك از بروز اين بيماري ها تا حدود زيادي پيشگيري كرد.
معاون پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي در ارتباط با برگزاري هفتمين سمينار كشوري ژنتيك و نقش آن در پيشگيري از معلوليت ها گفت: اين سمينار در روزهاي 23 و 24 آبان ماه سال جاري با حضور اساتيد و صاحبنظران برجسته اين حوزه در سالن ابوريحان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار ميشود.
وي افزود: عقبماندگيهاي ناشي از مشكلات عصبي و عضلاني، اختلالات متابوليكي و اختلالات تكاملي از محورهاي اصلي اين سمينار است كه توسط اساتيد و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و جديدترين دستاوردهاي علمي در اين زمينه ارائه ميشود.
در حال حاضر يك ميليون و 350 هزار نفر از معلولان كشور تحت پوشش بهزيستي هستند كه 42 درصد اين افراد از معلوليت جسمي رنج مي برند.
همچنين از مجموع يك ميليون و 350 هزار نفر معلول، 14 درصد ناشنوا يا كم شنوا، 10 درصد نابينا يا كم بينا، 42 درصد داراي معلوليت جسمي حركتي، 28 درصد معلول ذهني و 5 تا 6 درصد هم معلول رواني هستند.
اجتمام **9022*1834
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
تهران- ايرنا- معاون پيشگيري از معلوليتهاي سازمان بهزيستي از فعاليت 270 مركز مشاوره ژنتيك در كشور خبر داد و گفت: بيشتر مراكز مشاوره غيردولتي هستند و تيم هاي ژنتيك در اين مراكز به مراجعان مشاوره هاي پيش از ازدواج ارائه مي دهند.