به گزارش ايرنا، اكنون با شروع بهار تعليم و تربيت و بازگشت دانش آموزان به آغوش مدارس، بار ديگر بوي ماه مهر و تلاش و مجاهدت دانش آموزان در مسير كسب علم و دانش و معرفت به استشمام مي رسد و با رفت و آمد دانش آموزان در مسير خانه به مدرسه، خيابان ها و كوچه ها جان تازه گرفته اند.
به طور يقين مدرسه به عنوان محور تعليم و تربيت، نقش بي بديلي در رشد و بالندگي دانش آموزان دارد و امروز نيز شاهد هستيم كه نخبگان و دانشمندان كشورمان در دنيا سرآمد عام و خاص هستند كه اين امر حاكي از فضاي مناسب تحصيل علم و دانش در كشور دارد.
مديران و مسوولان آموزش و پرورش هرمزگان نيز ضمن تبريك سال تحصيلي جديد و بازگشايي مدارس مي گويند: اكنون چشم اميد همه كساني كه به توسعه و پيشرفت كشور دل بسته اند و به آينده دل خوش كرده اند، به آموزش و پرورش دوخته شده است.
اين عده افزودند: آموزش و پرورش مهم ترين نقش در تربيت نيروي انساني دارد و همگان بر اين موضوع واقف هستيم كه نيروي انساني به عنوان عنصر اصلي تحول ساز و زمينه ساز رشد و پيشرفت هر كشور، در مدرسه پرورش مي يابد.
**60 مدرسه جديد به فضاي آموزشي هرمزگان اضافه مي شود
استاندار هرمزگان با تبريك سال تحصيلي جديد گفت: همزمان با آغاز سال تحصيل جديد، 60 مدرسه جديد با 222 كلاس درس به فضاي آموزشي اين استان اضافه شد.
فريدون همتي افزود: اين مدارس با هزينه افزون بر450 ميليارد ريال احداث شده و بيش از پنج هزار دانش آموز در سطح استان از اين مدارس جديد بهره مند مي شوند.
وي بيان داشت: در دنياي امروز اهميت نهاد مدرسه و مجموعه آموزش و پرورش بر هيچ كس پوشيده نيست و همگان بر اين موضوع واقف هستيم كه نيروي انساني به عنوان عنصر اصلي تحول ساز و زمينه ساز رشد و پيشرفت هر كشور، در مدرسه پرورش مي يابد.
رييس شوراي آموزش و پرورش هرمزگان اظهارداشت: پرورش نسل آينده ساز ايران اسلامي در گروي زحمات شبانه روزي معلمان، مربيان و اساتيد گرانقدر در مدارس و دانشگاه هاست كه براي ترويج علم آموزي در اين كشور تلاش مي كنند.
همتي ادامه داد: تعليم و تعلم مقوله اي بسيار مهم و مورد تاكيد در دين مبين اسلام است و از آن به عنوان عبادت ياد شده و لازم است جهت پرداختن بهتر به اين امر همواره از ابزارهاي نوين علم آموزي و تربيت بهره بگيريم.
وي يادآورشد: آغاز ماه مهر، مصادف است با شروع فصلي نو در آموختن علم و دانش، آن چنان كه در اين ماه مدارس و دانشگاه ها با روحيه اي تازه و مضاعف، فعاليت مجدد خود را از سر مي گيرند.
**3537 مدرسه پذيراي دانش آموزان هرمزگان
مدير كل آموزش و پرورش هرمزگان نيز همزمان با آغاز بازگشايي مدارس گفت: در سال تحصيلي جديد 3 هزار و 537 مدرسه پذيراي 357 هزار و 328 دانش آموز و 13 هزار و 739 معلم و مربي است.
دانش هاشمي پور افزود: 40 هزار و 645 نفر از اين تعداد دانش آموز كلاس اولي و 17 هزار نيز پيش دبستاني هستند.
وي بيان داشت: آمار دانش آموزان استان هرمزگان نهايي نيست و روند ثبت نام دانش آموزاني كه تاكنون موفق به ثبت نام نشده اند ادامه دارد كه مي تواند به تغييرات جزيي در آمار نهايي دانش آموزان منجر شود.
مديركل آموزش و پرورش هرمزگان مدرسه را خانه اميد خانواده ها و كانون تعليم و تربيت دانست و گفت: تحول، نوگرايي و خلاقيت در امر تعليم و تربيت به عنوان راهبردهاي آموزش و پرورش استان در سال جديد تحصيلي است.
هاشمي پور اظهارداشت: مدرسه همچنين خانه دوم دانش آموزان است كه نقش بي بديلي در رشد و بالندگي و تعليم و تربيت دانش آموزان دارد و آحاد جامعه بايد در تحقق اهداف نظام تعليم و تربيت كه رويكرد مدرسه محور دارد، در كنار نهاد مهم آموزش و پرورش باشند.
مدير كل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: دانش آموزان به عنوان سرمايه هاي اين مملكت بايد قدر فرصتها را بدانند و با اهتمام در سنگر مدرسه و كلاس درس، خوشه چين دانش معلمان خود باشند.
وي اضافه كرد: از معلمان فرهيخته و مديران دلسوز كه پرچمدار نظام تعليم و تربيت هستند نيز انتظار مي رود در تربيت نسلي متعهد و خلاق بكوشند تا اهداف غايي سند تحول بنيادين كه بر تربيت نسلي خلاق تاكيد دارد، محقق شود.
**سرانه فضاي آموزشي در هرمزگان 5.7 دهم مترمربع است
مديركل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس هرمزگان در ادامه با اشاره به اين كه معيار سنجش رده هاي آموزشي در كشور، سرانه فضاي آموزشي است، گفت: سرانه فضاي آموزشي در اين استان 5.7 دهم مترمربع است.
نويد احمدي افزود: فضاي استاندارد به ازاي هر دانش آموز 8.3 دهم مترمربع است، اين درحالي است كه متوسط كشور در حال حاضر 5.2 دهم مترمربع است.
وي اعلام كرد: تنها استاني كه توانسته از عدد 8.3 دهم ميانگين كشوري بالاتر برود استان يزد با 8.5 متر مربع فضاي آموزشي براي هر دانش آموز است.
اين مسوول همچنين از اجراي طرح سند توسعه فضاهاي آموزشي استان هرمزگان با افق 20 ساله در مناطق روستايي و دورافتاده و كيفيت بخشي به فضاهاي آموزشي خبرداد.
احمدي تصريح كرد: به طور يقين بين كيفيت تحصيلي و توسعه فضاهاي آموزشي استاندارد، رابطه مستقيم وجود دارد.
وي اظهار داشت: به دليل شرايط اقليمي، حفظ و نگهداري تاسيسات و فضاي آموزشي يكي از موضوع هاي جدي در اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس هرمزگان است و براين اساس استفاده از شيوه هاي سازگار با شرايط منطقه در دستور كار است كه از جمله آنها مي توان به استفاده از رنگ اليافي و بهره گيري از معماري سنتي اشاره كرد.
احمدي مجموع مدرسه هاي كانكسي و كپري در استان هرمزگان را 151 مدرسه اعلام كرد كه حدود 2هزار دانش آموز ناچار به تحصيل در اين فضاها هستند.
به گفته وي، از اين تعداد، 110 مدرسه كانكسي در حوزه شرق استان هرمزگان قرار دارند.
احمدي در خصوص مدرسه هاي كپري بيان داشت: بر اساس آخرين آمارها، هم اكنون 33 مدرسه كپري در منطقه شرق و منطقه بشاگرد استان هرمزگان وجود دارد.
**220 مدرسه حاشيه خيابان هاي بندرعباس داراي شناسنامه ايمني شدند
رييس سازمان مديريت حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بندرعباس نيز گفت: براي سال تحصيلي جديد و كاهش دغدغه دانش آموزان به هنگام عبور و مرور براي220 مدرسه حاشيه خيابان هاي اين شهر شناسنامه ايمني تهيه شد.
سعيد حسيني پور افزود: ايمن سازي محدوده ترافيكي مدرسه ها از سال 94 در بندرعباس آغاز شده كه اين موضوع با توجه به اهميت آن در اولويت برنامه هاي سازمان مديريت حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بندرعباس قرار دارد.
وي ادامه داد: همچنين براي مدريسه هاي حاشيه خيابان تعويض تابلوي فرسوده، شست و شو خط كشي عابر پياده، تعويض باطري چراغ چشمك زن، تعويض سرعت گيرهاي فرسوده، اصلاح و بهسازي گذرگاه هاي عابر پياده و نصب بسته پناه عابر پياده صورت گرفته است.
رييس سازمان مديريت حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بندرعباس يادآورشد: در راستاي كاهش ترافيكي و ايمني عبور و مرور، استفاده از اتوبوس هاي شهري و خدمات حمل و نقلي به دانش آموزان اين شهر امروز يكشنبه اول مهر به صورت رايگان ارايه مي شود.
حسيني پور افزود: آموزش ترافيك بايد به صورت بنيادي و فرهنگي بين گروههاي سني پايين و از سطح مهد كودك، دبستان و سپس مدارس راهنمايي و دبيرستان آغاز شود.
رييس سازمان مديريت حمل و نقل بار و مسافر شهرداري بندرعباس با اشاره به اين كه يكي از دغدغه هاي والدين دانش آموزان سرويس ايمن مدارس است، اظهارداشت: خودروهايي كه سرويس مدارس را انجام مي دهند بايد نشان و علايم سرويس مدرسه در پشت شيشه خودروي آن ها نصب شده باشد.
وي خاطرنشان كرد: والدين دانش آموزان بايد براي رفت و آمد فرزندانشان به مدرسه، بايد با شركت هاي مجاز حمل و نقل دانش آموزي كه رانندگان آن ها داراي كارت ويژه «راننده سرويس مدارس» هستند، قرارداد ببندند.
**هيچ كلاس درسي در هرمزگان بدون معلم نيست
معاون آموزش ابتدايي آموزش و پرورش هرمزگان نيز گفت: در سال تحصيلي جديد با وجود كمبود نيروي انساني، هيچ كلاس درسي در استان بدون معلم نيست و شاهد آغاز سال تحصيلي پر اميد و نشاط براي دانش آموزان هستيم.
ايرج بيت اللهي افزود: با وجود همه مشكلات در حوزه كمبود نيروي انساني و فضاهاي فيزيكي در هرمزگان، نگاه تحولگراي وزارت آموزش و پرورش به دوره ابتدايي با رعايت همه شاخص ها در متن برنامه هاي استاني قرار دارد.
وي بيان داشت: معلمان نيز با آموزش هاي تخصصي و امكانات و تجهيزات لازم به امر تعليم و تربيت دانش آموزان همت دارند.
اين مسوول اظهارداشت: اداره مدرسه هاي دوره ابتدايي در هرمزگان با بهره گيري از راهبردهاي ملي و توجه به شاخص هاي بومي مبتني بر سند تحول بنيادين با رويكردي خلاقانه همراه بوده و همه ظرفيت ها براي تحقق اهداف نظام تعليم و تربيت در اين دوره مهم پاي كار است.
معاون آموزش ابتدايي آموزش و پرورش هرمزگان، آمار دانش آموزان دوره ابتدايي در استان هرمزگان را 214 هزار و 957 نفر اعلام كرد و گفت: با توجه به اين كه هنوز تعدادي موفق به ثبت نام نشده اند، آمار نهايي پس از تكميل روند ثبت نام از سامانه سناد اعلام مي شود.
**961 كلاس درس جديد به آموزش و پرورش هرمزگان افزوده شد
معاون پژوهش، برنامه ريزي و نيروي انساني اداره كل آموزش و پرورش هرمزگان نيز گفت: در سال تحصيلي جديد 961 كلاس درس جديد از سوي نوسازي مدارس هرمزگان و شناسايي ظرفيت هاي مغفول مانده فضاهاي آموزشي به مدرسه هاي اين استان افزوده شد.
ابراهيم خوشبخت افزود: هرمزگان هم اكنون داراي 14 هزار و 107 كلاس درس و سه هزار و 537 مدرسه است.
وي بيان داشت: با تمهيدات انديشيده شده و جبراني كلاس هاي جايگزيني به صورت شيفتي، حق تدريس و اضافه تدريس، امسال هيچ كلاس درسي در هرمزگان بدون معلم نيست.
**50 درصد هزينه سرويس مدارس بندر خمير پرداخت مي شود
مدير آموزش و پرورش بندرخمير نيز گفت: 700 دانش آموز اين شهرستان زير پوشش طرح سرويس مدارس قرار دارند كه 50 درصد هزينه سرويس از سوي اين نهاد پرداخت مي شود.
حسين داودي نژاد آمار كل دانش آموزان بندر خمير را بيش از 12 هزار نفر اعلام كرد و افزود: مشكل رفت و آمد دانش آموزان اين شهرستان به علت بعد مسافت تا مدرسه و پراكندگي جمعيتي به يك دغدغه اصلي در آموزش و پرورش تبديل شده كه ساماندهي سرويس مدرسه مي تواند كمك مناسبي در اين زمينه باشد.
وي ابراز داشت: با رايزني هاي صورت گرفته با اولياي دانش آموزان و مديران اجرايي شهرستان و اختصاص چند دستگاه ميني بوس، مشكل رفت و آمد دانش آموزان به حداقل مي رسد.
مدير آموزش وپرورش بندر خمير همچنين تردد موتورسواران دانش آموز را يك مشكل اساسي دانست و گفت: در اين راستا آموزش ها و توصيه هاي لازم در خصوص رانندگي با موتور و استفاده از كلاه ايمني به دانش آموزان موتور سوار توسط نيروي انتظامي داده شده است.
دون ترديد آموزش و پرورش مهم ترين نهاد در هر جامعه اي است، چرا كه كار انسان سازي و تربيت نسل آينده ساز جامعه را بر عهده دارد و هر چه در اين بخش سرمايه گذاري شود تضمين كننده سعادت جامعه است.
در اين راستا دولت تدبير و اميد با نگرشي عميق به جايگاه والاي آموزش و پرورش، دستيابي به پيشرفت و توسعه و همچنين ارتقاي دانش و اخلاق در جامعه را حاصل تلاش معلمان و مربيان در سنگر مدرسه مي داند و توجه ويژه اي به اين مجموعه دارد.
7195/6048
تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۴
بندرعباس- ايرنا- با آغاز سال تحصيلي جديد و بازگشايي دوباره مدرسه ها در اول مهر فضاي هرمزگان همچون سراسر كشور حال و هوايي تازه به خود گرفته و استان به نور دانش مزين و عطرآگين شده است.