مشهد- ايرنا- معاون پايش و نظارت اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي گفت: 30 لاشه، پوست و سر حيوانات باغ وحش مشهد معدوم شد.

محمد عرفاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين لاشه ها و اجزاي باقي مانده از گونه هاي باغ وحش مشهد كه طي سالهاي گذشته به دلايل مختلف تلف شده اند، به دليل نامرغوبي و مناسب نبودن براي تاكسيدرمي، با مجوز دادگستري خراسان رضوي و نظارت اداره كل دامپزشكي استان معدوم شده است.
وي اظهار كرد: حيوانات موجود در باغ وحش مشهد تحت نظارت اين اداره كل قرار دارند و لاشه يا پوست هر حيوان تلف شده با هدف استفاده آن براي تاكسيدرمي و موارد ديگر نگهداري مي شود.
وي با بيان اينكه نظارت هاي اين اداره كل بر روند فعاليت و نوسازي باغ وحش مشهد همچنان تداوم دارد گفت: براي رصد و پايش كامل وضعيت گونه ها و پيشرفت امور، يك كارشناس محيط زيست در مجموعه باغ وحش مشهد مستقر شده و نظارت و ارائه گزارش در اين زمينه را بر عهده دارد.
عرفاني افزود: از ارديبهشت امسال به مدت 12 ماه به مديران باغ وحش مشهد مهلت داده شده كه فضاي اين مجموعه را به استانداردهاي مورد نظر برسانند.
باغ ‌وحش مشهد در سال 1339 در محدوده خواجه ‌ربيع مشهد تاسيس شد كه با ايجاد شركت باغ ‌وحش وكيل ‌آباد در سال 1356 باغ وحش جديد در ورودي پارك جنگلي وكيل ‌آباد مستقر گرديد.
اين مكان بزرگترين باغ ‌وحش ايران است و بيشترين حيوانات و گونه ‌هاي جانوري را دارد كه از جمله آنها مي‌ توان به شير، ببر، خرس، خوك، گراز، گربه وحشي، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانوران ديگر اشاره كرد.
هم اكنون 107 گونه و 680 نمونه جانوري در باغ وحش مشهد نگهداري مي شود كه اين گونه ها شامل 64 گونه بومي و 43 گونه غيربومي و نمونه هاي جانوري نيز شامل 240 پستاندار، 393 پرنده و 47 خزنده و دوزيست است.
7496 / 6053