به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری اسوشیتدپرس؛ جایزه 113 هزار دلاری سال 2018 این موسسه، برای اقدامات شجاعانه عبدالله الحامد، محمد فهد القحتانی و ولید ابوالخیر در راستای اصلاح نظام سیاسی استبدادی عربستان سعودی، میان این سه تقسیم می شود.
جایزه افتخاری 2018 نیز به تلما آلدانا از گواتمالا و ایوان ولاسكز از كلمبیا برای افشای سوء استفاده از قدرت و پیگرد قضایی فساد تعلق گرفت.
جایزه سالانه احیای حق كه در سال 1980 در سوئد پایه گذاری شد، از اقداماتی تقدیر می كند كه به نظر یاكوب فن اوكسكول (Jakob von Uexkull) بنیانگذار این نهاد، توسط جایزه نوبل نادیده گرفته می شود.
القحتانی و الحامد فعالان انجمن حقوق مدنی و سیاسی عربستان هستند كه در سال 2013 به ترتیب به 10 و 11 سال زندان محكوم شدند.
الخیر نیز در سال 2014 به علت امضای بیانیه ایی در خصوص اصلاح نظام پادشاهی عربستان دستگیر و به اتهام نافرمانی از حاكم و لطمه به پیشینه كشور با ارتباط با سازمان های بین المللی به 15 سال حبس محكوم شد.
حكومت ریاض تحت نظارت محمد بن سلمان از اوایل 2017، بازداشتها و محاكمههای مخالفان و فعالان را در این كشور به شدت افزایش داده است.
دولت سعودی از 10 سپتامبر سال 2017 تاكنون نزدیك به 250 فرد نخبه، روحانی، مخالفن سیاسی، فعال مدنی، شاعر و كارشناسان اقتصادی و دانشگاهی را با وجود مخالفت های داخلی و خارجی دستگیر كرده و هر روز هم بر دامنه این بازداشت ها افزوده است.
آلدانا و ولاسكز به ترتیب دادستان كل سابق و رئیس فعلی كمیسیون بین المللی مبارزه با جرایم غیرقانونی در گواتمالا هستند. آنتونیو گوترش درخواست گواتمالا برای انتخاب مدیر جدید برای این نهاد را رد كرده و در حمایت از ولاسكز گفته كه دلیلی برای تغییر جایگاه فعلی او نمی بیند.
اروپام**3234**1486**
تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۶
تهران – ایرنا – جایزه بین المللی احیای حق كه به عنوان جایگزین نوبل شناخته می شود، به كنشگران حقوق بشری زندانی در عربستان سعودی اهدا شد.