دكتر محمدرضا رضايي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: افسردگي پاييزي يكي از شايع ترين انواع افسردگي هاست و در فصل پاييز بسياري از افراد جامعه را مبتلا مي كند.
وي اضافه كرد: برخي افراد در ماه هاي آبان و آذر دچار كاهش انرژي، انگيزه و افت خلق مي شوند و دوباره در فروردين ماه به حالت عادي برمي گردند كه رفتارشناسان اين نوع اختلال را افسردگي فصلي يا اختلال تأثيرپذيري فصل مي نامند.
وي با اشاره به اينكه افسردگي هاي فصلي در سنين بالاي 45 سال 2 برابر افراد ديگر است، بيان كرد: اين افسردگي در زنان خيلي بيشتر از مردان ديده شده است.
متخصص اعصاب و روان ادامه داد: احساس خستگي مفرط، كسالت و يكنواختي، كاهش ميزان انرژي، احساس غمگيني و پوچي، تحريك پذيري عصبي و احساس اضطراب و بي قراري، بي علاقگي به فعاليت هاي روزانه و پايين آمدن سطح عملكرد، احساس ياس شديد و مرور كردن عقايد منفي از علائم قطعي اين بيماري است.
به گفته وي از ديگر علائم اين بيماري مي توان به تصميم هاي ناصحيح، افزايش اشتها و اضافه وزن و ميل افراطي به خوردن اغذيه هاي شيرين و پر از كربوهيدرات، احساس خوابآلودگي و افزايش نياز به خواب، تمايل افراطي به تنهايي و انزواگزيني و ملامت گري و سرزنش خويشتن اشاره كرد.
دكتر رضايي گفت: كساني كه دچار اين علايم هستند بايد به سرعت با يك متخصص مشورت كنند تا آزمايش ها و ارزيابي هاي لازم تشخيصي انجام شود.
وي ادامه داد: شيوع افسردگي فصلي نوع زمستان با توجه به اقليم، سن و جنسيت متفاوت بوده و ميزان شيوع آن در اقليم هاي مرتفع (نواحي كوهستاني) بيشتر است.
وي افزود: افسردگي فصلي در برخي از افراد حساس شايع است و شدت افسردگي آنان از حد خفيف و ملايم فراتر مي رود و علائم آنان با آغاز پاييز و زمستان بيشتر مي شود.
وي اضافه كرد: افزايش نور، كمتر كردن مصرف غذاهاي ترش، گنجاندن برنامه هاي گردش و تفريح در برنامه هاي هفتگي، پياده روي روزانه 20 دقيقه اي، استفاده از رنگ هاي گرم، استفاده از ويتامين ها در برنامه هاي روزانه، برنامه ريزي جديد براي زندگي و چيدن ورزش و يادگرفتن چيزهاي جديد در آن از جمله راه هاي درمان افسردگي پاييزي است.
به گزارش ايرنا، با توجه به رشد استرس و اضطراب در بين مردم در سال هاي اخير، موضوع افسردگي نيز به ميزان بسيار زيادي در بين مردم شايع شده كه شناخت علايم موارد مختلف در اين خصوص مي تواند در كاهش مشكلات بسيار موثر باشد و به درمان بهتر كمك كند.
8137/3072
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۳
اروميه- ايرنا- متخصص اعصاب و روان با اشاره به اينكه ترشح هورمون 'ملاتونين' مهمترين عامل افسردگي پاييزي است، گفت: اين هورمون در تاريكي و وقت خواب شبانه بيشتر ترشح شده و تراوش آن در فصل پاييز به علت طولاني شدن شب ها بيشتر مي شود.