مهندس حميدرضا دهقاني سه شنبه در حاشيه كارگروه سازگاري با كم آبي به خبرنگار ايرنا گفت:برنامه سازگاري با كم آبي با توجه به تاكيد وزارت نيرو و همسان با اسناد بالا دستي تدوين شده، اين موضوع در وزارت نيرو مورد تاكيد است و همه راهكارها به جاي مقابله با كم آبي به سوي سازگاري پيش مي رود.
وي ادامه داد: ؛ اجراي اين برنامه مي تواند راهكارهاي تازه اي براي عبور از شرايط بحراني كم آبي ارائه دهد، سازگاري با كم آبي كارگروه ملي دارد و در استان فارس هم دستگاه هاي مسئول دراين زمينه ارائه برنامه كرده اند.
دهقاني با بيان اينكه برخي از محدوديت ها و خلاء هاي قانوني مي تواند موجب كندي شود گفت:هيچ قانوني وجود ندارد كه كشت برخي از محصولات را منع كند، ما بر اساس هيچ قانوني نمي توانيم به كشاورزان بگوييم كه بايد در شرايط خشكسالي شلتوك نكارند، دراين زمينه لازم است با تدوين آيين نامه هايي اقدامات انجام شده در ظرف قانون قرار گيرد و اعمال شود.
مدير عامل آب منطقه اي استان فارس اضافه كرد: ضمن آنكه بايد صرفه اقتصادي مردم هم در نظر گرفته شود،اگر جايي از كاشت محصول خاصي مثل شلتوك جلوگيري مي شود بايد به اقتصاد خانوار و تامين معيشت كشاوزان نيز توجه داشت.
وي با ارائه برخي آمارهاي اجراي برنامه هاي سازگاري با كم آبي گفت: با اعمال راهكارهاي صرفه جويي و مصرف بهينه آب در بخش كشاورزي در سطح استان فارس در سال گذشته يك هزار و 884 هكتار كشتزار با آبياري باراني اجرا شده و 40 ميليون متر مكعب آب در يكسال صرفه جويي شده است.
دهقاني گفت : در مجموع بيش از 29 هزار هكتار از كشتزارهاي استان فارس با بهره گيري از روش هاي نوين آبياري براي سازگاري با كم آبي همسان سازي شده است و دراين رابطه 96 ميليون متر مكعب صرفه جويي در مصرف آب ايجاد خواهد كرد.
وي اضافه كرد : از جمله برنامه ها براي سازگاري با كم آبي راهبردهاي گم به گام است كه در حوزه آب و خاك اعمال مي شود، صنايع پر آب بر در استان فارس بر اساس اين برنامه ها بايد در مناطقي احداث شود كه دسترسي به آب دريا براي آن آسان تر باشد كه در اين برنامه ها تاكيد داريم براي آبرساني به روستاها خيرين به سمت تامين هزينه انتقال آب به روستاها تشويق شوند.
اين مقام مسئوول همچنين از برخي ضعف ها و محدوديت ها براي اجراي كامل برنامه سازگاري با كم آبي سخن گفت و افزود: ازجمله اين ضعف ها كمبود منابع مالي، عدم به كار گيري الگوي بهينه مصرف آب در برخي حوزه ها ، به روز نبودن شبكه هاي آب در شهرستان ها ، هدر رفتن آب در شبكه هاي توزيع، تعارضات منطقه اي و فرسودگي سازه هاي آبي است كه بايد اصلاح شود.
مدير عامل سازمان آب منطقه اي استان فارس گفت: ميانگين بارش در استان فارس از متوسط كشوري بالاتر است ، متوسط بارش سالانه در فارس حدود 308 ميليمتر است در حالي كه اين رقم در كشور حدود 230 ميليمتر است بنا بر اين اين توانمندي وجود دارد كه در شرايط كنوني هم بتوان برنامه سازگاري با كم آبي را اجرا كرد.
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳
شيراز - ايرنا - مدير عامل شركت آب منطقه اي استان فارس با بيان اينكه سازگاري با كم آبي بايد به يفرهنگ تبديل شود گفت:با مشاركت دستگاه هاي مسئول برنامه جامع سازگاري با كم آبي تدوين شده است.