به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، تظاهر كنندگان در خيابان هاي المهره با دادن شعارهايي عليه رياض و ابوظبي، حملات ائتلاف را تجاوزي آشكار به يمن خواندند.
آنها با حمل دست نوشته هايي، تاكيد كردند، هدف ائتلاف آن است كه استان المهره را به آشوب و نزاع بكشاند.
تظاهر كنندگان همچنين بازداشت «علي سالم الحريزي» معاون استاندار المهره را محكوم و اعلام كردند كه در برابر ديكته هاي ائتلاف سعودي سكوت نخواهند كرد.
بازداشت الحريزي، دو روز پس از گفت و گوي وي با شبكه خبري الجزيره روي داد.
الحريزي با اشاره به اين كه عربستان تلاش زيادي كرد تا در سايه اهداف پنهاني، شرق يمن را در اختيار بگيرد، گفته بود: ديدار سفير عربستان با هادي در فرودگاه «الغيظه» مركز استان المهره گواهي روشن است تا نشان دهد كه رياض به دنبال تقويت حضور نظامي و سياسي خود در اين استان است.
وي ادامه داد: آن زمان كه عربستان نيروي نظامي به المهره اعزام كرد، هيچ گاه، نمي دانست، ساكنان اين استان اين گونه از زادگاهشان دفاع كنند.
الحريزي نوامبر 2017 (آبان 96) پس از ورود غير قانوني نيروهاي عربستان به استان المهره و تبديل فرودگاه اين استان به پايگاه نظامي مخالفت كرد و گفت كه تنها سعودي اجازه دارد از فرودگاه براي اهداف بشردوستانه استفاده كند.
اين اقدام الحريزي خشم مقام هاي عربستان را برانگيخت و موجب شد، سعودي ها با فشار به عبدربه منصورهادي» رئيس جمهوري مستعفي و فراري يمن، وي را از منصب اش خلع كند.
بندر عدن شهر جنوبي يمن نيز دو روز گذشته صحنه تظاهرات گسترده عليه تجاوزات ظالمانه سعودي و امارات بود.
رئيس جمهور مستعفي يمن نيز ژوئيه گذشته (تيرماه 97) در گفت و گو با شبكه «بي بي سي عربي» اذعان كرد عمليات نظامي ائتلاف بيش از آنچه پيش بيني مي شد، به طول انجاميده است.
تك روي و زياده خواهي عربستان و امارات در جنگ يمن بارها مقام هاي اين دو كشور را رو در روي يكديگر قرار داده و حتي انتقاد رييس جمهوري فراري يمن را از اين روند و نامه نگاري وي به سازمان ملل متحد در پي داشته است.
منصور هادي فروردين ماه گذشته در نامه اي به شوراي امنيت از اختلاف داخلي پشت پرده و شكاف عميق ميان دولت سعودي و امارات به عنوان دو ركن اصلي ائتلاف متجاوز به يمن، بر سر غارت منابع ملي و ثروت هاي اين كشور پرده برداشت.
براساس گزارش خبرگزاري نبا، منصورهادي در اين نامه افزود: اختلاف ميان عربستان و امارات جهت چنگ انداختن بر سواحل يمن در حال گسترش است و هر دو طرف مي خواهند با دستيابي به مناطق بيشتري ساكنان آنها را جذب خود كنند.
عربستان، ششم فروردين سال 1394 با ايجاد ائتلافي نظامي شامل چند كشور عربي و نيز حمايت علني آمريكا، انگليس، فرانسه و رژيم صهيونيستي، در پي اوج گرفتن بحران سياسي در يمن و بي اعتنا به قوانين بين المللي به اين كشور فقير حمله كرد.
شبس**9363*1488 **
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۰۱:۳۱
تهران - ايرنا - معترضان خشمگين يمني در استان «المهره» واقع در شرق يمن سه شنبه شب با برپايي تظاهراتي گسترده، اعلام كردند، در برابر ديكته ائتلاف سعودي و امارات سكوت نخواهيم كرد.