يزد- ايرنا- شماري از رزمندگان، يادگاران و فرماندهان دفاع مقدس استان يزد گفتند: دوران دفاع مقدس، يادآور ايثار و مقاومت ملتي سرفراز است كه براي دفاع از خاك، ناموس و ارزش هاي ديني از همه هستي خود گذشتند، از اين رو اين دوران طلايي نبايد فراموش شود.

آنها روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاري جمهوري اسلامي به اهميت آن دوران از منظر در حراست از انقلاب و دفع تجاوز دشمن به ميهن اشاره و بر ضرورت ترويج فرهنگ ايثار و مقاومت در جامعه تاكيد كردند.
حسين ابويي كه يكسال در چند مرحله به عنوان رزمنده بسيجي در جبهه حضور داشته گفت: در دوران دفاع مقدس رزمندگان ما تنها با يك كشور و نيروهاي نظامي آن در نبرد براي دفاع از انقلاب و خاك و ناموس خود نبودند، بلكه در عقبه دشمن اصلي كشورهاي زيادي او را همراهي مي كردند.
وي ادامه داد: پيروزي رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس با قدرت ايمان، ولايتمداري و همدلي گوياي رشادت وصف ناپدير آنها در مقابل كساني بود كه براي جلوگيري از موفقيت انقلاب اسلامي از تمام ابزارها و سلاح ها استفاده كردند.
اين رزمنده بسيجي خاطر نشان كرد: بايد در هفته دفاع مقدس زواياي مختلف آن دوران و نقش رزمندگان بنحو مناسب براي مردم و به خصوص جواناني كه آن دوران ارزشمند را نديده اند بازگو و درست تبيين شود.
ديگر رزمنده دفاع مقدس به اهميت ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه براي خنثي كردن توطئه هاي دشمنان عليه انقلاب اسلامي به خصوص در فاز فرهنگي اشاره دارد و مي گويد: فرهنگ دفاع مقدس، بهترين راه براي شكست تهديد نرم است.
حسين كمالي افزود: دشمنان در 40 سال گذشته براي ضربه زدن به انقلاب اسلامي از هيچ كوششي دريغ نكرده اند و امروز با جنگ اقتصادي و رواني به دنبال اهداف خود هستند، بنابراين بايد با بصيرت، دشمن شناسي و در سايه همدلي براي خنثي كردن نقشه آنها وارد عمل شويم.
وي، ذكر خاطرات دوران دفاع مقدس و بيان رشادت و ايمان رزمندگان اسلام و انتقال آن به نسل جوان را در مقطع كنوني با حضور در مدارس و مراكز دانشگاهي براي ترسيم واقعي آن دوران يك كار مهم فرهنگي و ضروري مورد تاكيد قرار مي دهد.
رئيس مركز حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس سپاه الغدير يزد هم گفت: جمع آوري خاطرات رزمندگان بسيجي و سپاهي دوران دفاع مقدس با همكاري پايگاه هاي مقاومت بسيج در اين استان آغاز شده است.
سرتيپ دوم پاسدار مهدي فرهنگ دوست افزود: در اين خصوص هماهنگي با ساير دستگاه هاي مسئول فرهنگي انجام شده و بخاطر ضرورت موضوع و نقشي كه در زنده نگه داشتن خاطره آن دوران دارد در سال 1397 پيگيري مي شود.
وي از تمام رزمندگان بسيجي براي همكاري با پايگاه هاي مقاومت براي جمع آوري خاطرات و سپس چاپ و انتشار آن براي استفاده علاقه مندان همكاري دعوت كرد.
همچنين فرمانده سپاه الغدير يزد با گراميداشت ياد و خاطره شهداي انقلاب اسلامي و دوران دفاع مقدس گفت: به منظور بزرگداشت اين هفته، افزون بر 2 هزار برنامه مختلف فرهنگي، هنري، ورزشي و بصيرتي با همكاري مردم، مسئولان و بسيجيان در استان پيش بيني شده است.
سرتيپ دوم پاسدار فتح الله جميري به اهم برنامه ها اشاره كرد و افزود: برگزاري رژه نيروهاي نظامي و انتظامي، غبارروبي و عطرافشاني قبور شهدا، ديدار خانواده شهيدان، ايثارگران و حضور رزمندگان از مهمترين برنامه هاست كه اجرا مي شود.
وي، برگزاري يادواره شهدا، برپايي نمايشگاه كتاب و عكس، رونمايي از چندين عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس، برپايي كارگاه هاي توانمند سازي، مسابقات ورزشي، سخنراني در مدارس و دانشگاه ها و پاسخ به سوالات را از ديگر برنامه ها ذكر كرد.
فرمانده سپاه الغدير يزد اظهار داشت: در اين ارتباط حضور نيروهاي بسيجي در اردوهاي جهادي و خدمت در مناطق محروم، تجليل از رزمندگان و برگزاري چند همايش و جشنواره نيز پيش ببني شد.
به گفته جميري، ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در ميان مردم و جوانان و روحيه مقاومت در برابر توطئه هاي دشمنان به خصوص مقابله با تهديد نرم استكبار جهاني از اهداف برگزاري برنامه هاي هفته دفاع مقدس است.
31 شهريور سال 1359 سالروز شروع جنگ تحميلي از سوي رژيم بعث عراق عليه جمهوري اسلامي ايران است كه به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاري شد و تا ششم مهرماه ادامه دارد.
استان يزد با يك ميليون و 138 هزار نفر جمعيت و 300 هزار بسيجي سازماندهي شده دارد و 50 هزار رزمنده يزدي در هشت سال دفاع مقدس در جبهه هاي غرب و جنوب كشور حضور يافتند. مردم اين استان سه هزار و 850 شهيد تقديم انقلاب اسلامي كرده اند.
7536/ 6197