سنندج - ایرنا - مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كردستان گفت: یك هزار و 36 هكتار عملیات جنگلكاری، توسعه جنگل و غنی سازی جنگل از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در شهرستان های این استان با پوشش جنگلی انجام می شود.

به گزارش ایرنا، سعدی نقشبندی شامگاه سه شنبه در پنجمین جلسه ستاد استانی هماهنگی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری افزود: برای اجرای این عملیات سه میلیارد و 100 میلیون ریال در شهرستان های مریوان، كامیاران، بانه و سنندج در قالب طرح‌های بیولوژیك آبخیزداری هزینه می شود.
وی اضافه كرد: از مجموع 138 میلیارد ریال اعتبارات صندوق توسعه ملی، عملیات های مكانیكی شامل سدهای گابیونی و سنگی ملاتی و پروژه های بیولوژیك مانند بذر كاری، كپه كاری، كنتور فارو تبدیل دیمزارهای كم بازده قرق در مراتع استان مد نظر بود كه هفته گذشته با اعلام ستاد ملی اجرای پروژه های آبخیزداری عملیات جنگلكاری و توسعه جنگل نیز به سایر پروژه‌ها اضافه شد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كردستان اظهار داشت: در نظر است كه در مناطق مستعد اجرای طرح‌های جنگلكاری ،گونه های جنگلی اقتصادی و چند منظوره از جمله بادام، سماق، فندوق، گلابی جنگلی، پسته وحشی، سنجد، زالزالك با مشاركت جوامع محلی غرس شود.
نقشبندی یادآور شد: در این طرح اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در داخل حوزه‌های جامع آبخیز كه دارای طرح مطالعاتی مصوب است با همكاری بهره برداران و جوامع محلی، دهیاری ها، شوراهای اسلامی روستاها و نظارت مستمر كارشناسان اداره كل منابع طبیعی و ادارات منابع طبیعی شهرستان های تابعه استان، زمین و نهاده (بذر و نهال) را در اختیار بهره‌برداران محلی قرار می دهد.
وی تاكید كرد: در این طرح بهره برداران ضمن اینكه نسبت به حفاظت، احیا و توسعه جنگلكاری در عرصه های ملی مذكور متعهد می شوند در آینده نزدیك از محصولات فرعی جنگل انتفاع اقتصادی می یابند كه این مساله با استقبال مردم و بهره برداران محلی در استان روبرو شده است.
از مساحت 2 میلیون و 937 هزار هكتاری استان كردستان، بیش از 374 هزار هكتار آن را جنگل تشكیل می دهد، جنگل های این استان كه جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از 50 هزار سال گذشته تشكیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاك، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیكی، مصارف درمانی، توانایی های اكوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان كه بخشی از جنگل های غرب كشور را تشكیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده است و بعد از جنگل های شمال كشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
3034/9102