موسی سلیمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال 2 هزار و 700 هكتار از باغات و مزارع كشاورزی سرایان زیر پوشش طرح مبارزه تلفیقی با آفات قرار گرفته است.
وی بیان كرد: در سال های اخیر روش های كنترل تلفیقی و بیولوژیك به منظور ارتقای سلامت محصولات كشاورزی و تولید محصول سالم جایگزین روش های مبارزه شیمیایی محض شده است.
مدیر جهاد كشاورزی سرایان مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری ها را از برنامه های مهم این شهرستان عنوان كرد و گفت: در این زمینه اقداماتی از جمله ایجاد 2 كلینیك گیاه پزشكی، پنج ناظر گیاه پزشك در فصول زراعی، انعقاد قرارداد با كشاورزان، توزیع كارت زرد و برگزاری كارگاه های آموزشی برای كشاورزان در خصوص مصرف سموم انجام شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر طرح مبارزه تلفیقی با آفات و كاهش مصرف سموم بر روی محصولات عمده شهرستان از جمله پسته، انار و جالیز در حال اجرا است.
سلیمانی گفت: پنج كارشناس ناظر طرح گیاه پزشكی در شهرستان سرایان براساس سطح زیركشت محصولات و اهمیت آفات و بیماری ها، تقسیم بندی شده و مشغول به كار در این زمینه هستند.
وی از فعالیت چهار فروشگاه عرضه سموم كشاورزی در شهرستان سرایان خبر داد و افزود: كشاورزان و باغداران براساس نسخه های گیاه پزشكان سم را از فروشگاه های مجاز تحت نظارت سازمان حفظ نباتات با پروانه صلاحیت فنی از سازمان جهاد كشاورزی تهیه كنند.
وی میزان مصرف سم در بخش زیادی از محصولات كشاورزی سرایان را ناچیز دانست و گفت: با آگاهی بخشی به كشاورزان و برگزاری كارگاه های آموزشی، سموم در برخی محصولات كه نیاز به مصرف سم دارند به طور كارشناسی شده مصرف می شود.
شهرستان سرایان یكی از قطب های تولیدی كشاورزی استان خراسان جنوبی است كه براساس آمار سال 1394 با دارابودن 155 حلقه چاه عمیق و 210 رشته قنات و چشمه سار با سطح زیركشت 16 هزار و 45 هكتار و تولید سالانه 94 هزار و 54 تن محصولات زراعی و سطح زیر كشت پنج هزار و 216 هكتار محصولات باغی با تولید سالانه 13 هزار و 767 تن در اشتغالزایی منطقه نقش بسزایی داشته است.
فاصله شهر سرایان تا بیرجند مركز خراسان جنوبی 160 كیلومتر است و این شهرستان دو بخش آیسك و سه قلعه و چهار دهستان آیسك، سه قلعه، مصعبی و دوكوهه و 36 روستا دارد.
7557*3028
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۲
بیرجند - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی سرایان گفت: با اجرای طرح تلفیقی مبارزه با آفات در این شهرستان امسال مصرف سموم كشاورزی 30 درصد كاهش یافت.