اروميه- ايرنا- خالق مجموعه شعر «بعد از هزار سال» گفت: كتاب 'حضرت نوكر' سروده محمد ميلاني در حوزه شعر آييني نخستين مجموعه منتشر شده در آذربايجان غربي به شمار مي رود و مملو از مضمون پردازي هاي بديع است.

وحيد طلعت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه كتاب 'حضرت نوكر' با مقدمه عسگر شاهي اردبيلي از شاعران برجسته شعر آييني منتشر شد، افزود: ميلاني به عنوان شاعر آييني محتواگرا به موضوع هاي عاشورا و انتظار توجه ويژه اي كرده و مفهوم انتظار در اشعار وي با اميدآفريني توام است.
وي اضافه كرد: محتواي پربار اين مجموعه شعر خوانندگان را با شعرهاي آييني روز آشنا مي كند و نويدبخش آثار قابل تكيه از اين هنرمند جوان در آينده نزديك است.
وي با اشاره به اينكه واژه هاي چون «روضه»، «هيات» و «مسجد» بسامد بيشتري در اين كتاب دارد، بيان كرد: شاعر در خلق آثار خود از مدح صرف فراتر مي رود و اعتراض خود از ناملايمتي هاي روز را به صورت هنرمندانه اي به گوش مخاطبان مي رساند.
طلعت ادامه داد: «تزوير پوشيدند با تن پوشِ سبزينه / آلاله هاي سرخِ ايمان را درو كردند» از مصداق هاي نگاه منتقدانه اين شاعر آييني در كتاب «حضرت نوكر» است.
وي با اشاره به اينكه اشعار اين كتاب در قالب هاي مختلفي چون غزل، قصيده، 'غزل مثنوي'، دوبيتي، رباعي و 'مربع' سروده شده است، گفت: مضامين خلق شده توسط محمد ميلاني در قالب غزل بيشتر گل مي كند و توانمندي اين شاعر را به عنوان شاعري غزل سرا در شعر آييني نشان مي دهد.
مولف «گزيده اشعار شهريار» بيان كرد: اهالي شعر و ادب در آذربايجان غربي به تشويق شاعران موفق و آثار ارزشمند نمي پردازند در حالي كه تقويت روحيه شعرا به زمينه سازي براي خلق آثار ماندگار منجر مي شود.
به گزارش ايرنا «بعد از هزار سال»، «آب، باد، آتش، خاك»، «به لهجه سردار بدر»، «آفتاب گرم رو» و «گزيده اشعار شهريار» از جمله آثار وحيد طلعت در حوزه ادبيات است.
شعر اصيل آييني مخاطب را به خودشناسي و خداشناسي دعوت مي كند و سيماي انسان كامل را به تصوير مي كشد؛ محتواي شعر آييني سرشار از ارزش‌هاي ديني، معارف توحيدي و حكمت هاي آموزنده است.
7129/3072