به گزارش روز چهارشنبه ايرنا و بر اساس بيانيه وزارت امور خارجه پاكستان ، شاه محمود قريشي در بيست و پنجمين نشست شوراي وزراي امور خارجه متعلق به سازمان همكاري هاي اقتصادي 'اكو 'كه در حاشيه اجلاس سازمان ملل در نيويورك برگزار شد، گفت:پاكستان براي گسترش تبادلات تجاري و بازرگاني با كشورهاي همسايه در حال نوسازي يا احداث خطوط ريلي در مناطق مرزي است.
او گفت:كريدورهاي ريلي «اسلام آباد- تهران - استانبول» و «پاكستان، ايران و تركمنستان» در آينده نزديك به بهره برداري مي رسد.
وزير امور خارجه پاكستان با تشريح اهميت نقش اكو در تقويت روابط تجاري و اقتصادي در منطقه گفت:پاكستان با همه كشورهاي عضر اكو روابط خوب و حسنه دارد.
وزير امور خارجه پاكستان تصريح كرد:تقويت پيوندهاي دوستي بين كشورهاي عضو اكو مي تواند در عملي شدن طرح هاي ارتباطات منطقه اي موثر باشد و مثال واضح آن طرح كريدور اقتصادي چين و پاكستان است كه همه كشورهاي منطقه و همسايه مي توانند از فوايد آن بهره مند شوند.
شاه محمود قريشي به ظرفيت هاي پربار منطقه اي اشاره كرد و گفت:بسياري از كشورهاي عضو اكو داراي مخازن غني انرژي هستند و ديگر كشورها نيز در حوزهاي ديگر از جمله كشاورزي داراي پتانسيل هاي خوب هستند، لذا همه اين كشورها با گسترش روابط تجاري و اقتصادي مي توانند نيازهاي خود را از كشور مقابل تامين كنند.
بر اساس اين بيانيه وزير امور خارجه پاكستان به منظور تقويت مناسبات تجاري در منطقه خواستار بررسي مجدد توافقنامه هاي قبلي اكو شد.
شاه محمود قريشي همچنين با حمايت از چارچوب توافقنامه تجارت ترانزيتي سازمان همكار يهاي منطقه اي اكو، آن را براي گسترش تجارت در منطقه از شمال تا جنوب آسيا و از آنجا به اروپا مهم دانست.
وي گفت : پاكستان بنا بر تعهداتش دو ميليون از پنج ميليون دلار كمك به بازسازي افغانستان را به اين كشور پرداخت كرده است.
به گزارش ايرنا، سازمان همكاري اقتصادي (اكو) سازماني اقتصادي منطقهاي است كه كشورهاي ايران، پاكستان و تركيه در سال 1341 (1962) نخستين بار اين سازمان را پايهريزي كردند.
در سال 1372 كشورهاي افغانستان، جمهوري آذربايجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقيزستان، ازبكستان، و تاجيكستان نيز به سازمان اكو پيوستند و اين سازمان هم اكنون با 10 عضو فعاليت مي كند.
طبق اساسنامه اين سازمان، اكو براي بهبود شرايط توسعه اقتصادي پايدار كشورهاي عضو تلاش ميكند و براي حذف تدريجي موانع تجاري در اين منطقه فعاليت دارد.
از ديگر اهداف اكو، تهيه برنامه مشترك براي توسعه منابع انساني در اين 10 كشور است؛ اين سازمان همچنين براي تسريع برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعاليت ميكند.
زبان نشست سران كه هر دو سال يكبار براي اتخاذ رهنمودهاي كلي برگزار مي شود به زبان انگليسي و مقر اصلي آن، شهر تهران است.
آساق**6125**1663**
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۵
اسلام آباد - ايرنا - وزير امور خارجه پاكستان گفت كه كشورش، در حال نوسازي شبكه ريلي و جاده اي منتهي به مناطق مرزي و كشورهاي همسايه است تا از اين طريق، ارتباطات با همسايگان گسترش يابد.