به گزارش ایرنا، علی شمخانی روز چهارشنبه در پایان اجلاس یك روزه دبیران و مشاوران امنیت ملی كشورهای منطقه در نشست خبری، افزود: مذاكره مورد درخواست ترامپ بخشی از جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: در دوران دفاع مقدس هم صدام در نزدیكی اهواز بود و آنجا اعلام می كرد من آماده مذاكره با جمهوری اسلامی ایران هستم ولی نه می پذیرفت كه عقب نشینی كند و نه می پذیرفت كه تجاوز را او آغاز كرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: این مذاكره پیشنهادی ترامپ هم انعكاسی از واقعیتی است كه آن زمان ما لمس كردیم، تا زمانی كه ما روی پای خود نایستادیم و صدام را با كمك مردم خودمان بیرون نكردیم به پیروزی نرسیدیم، اكنون هم تا زمانی كه ترامپ را در راهبرد جنگ اقتصادی اش مایوس نكنیم، به پیروزی دست نخواهیم یافت.
شمخانی تصریح كرد: رسیدن به این پیروزی بدون حضور مردم و تحرك میدانی و همچنین بدون همت و عزم و اراده در ضرورت به شكست كشاندن راهبرد جنگ اقتصادی آمریكا در همه مسئولان ممكن نیست؛ اصولاً اعلام مذاكره خواهی به این شكل قسمتی از جنگی است كه اصلا قابل بحث كردن نیست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر اجلاس گفت وگوی امنیتی منطقه ای بر توسعه طلبی های امریكا، اضافه كرد: اجلاس دیشب سازمان ملل و خنده های حاضران خیلی ضدامریكایی تر بود.
شمخانی اظهار داشت: حرف های ترامپ و واكنش ها و سخنان دیگران حتی متحدان غربی آمریكا شكاف عمیقی را بین این كشور و غرب و دیگر كشورهای جهان ترسیم كرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: جمهوری اسلامی ایران متناسب با میزان همكاری اتحادیه اروپا به ویژه در حوزه انرژی و بانكی در توانمندی فنی صلح آمیز هسته ای خود تجدیدنظر خواهد كرد.
شمخانی در پاسخ به این سوال كه آیا هیات نظارت بر برجام نگاه خوبی به اروپا برای دریافت تضمین های لازم در اجرای برجام دارد، اظهار داشت: استقلال و دفاع از ارزش های انسانی بدون اتكا بر توانمندی داخلی میسر نیست.
وی با اشاره به حمایت های سیاسی اتحادیه اروپا از ظرفیت های برجام، افزود: پیش از مذاكرات هسته ای، آمریكا تعهد كرد كه اگر مذاكرات آغاز شود متعهد به پذیرش قدرت غنی سازی صلح آمیز ایران می شود و پس از آن مذاكرات آغاز شد.
شمخانی اضافه كرد: در طول مذاكرات براساس این تعهد آمریكا، پیش نویسی كتبی به نام برجام اضافه شد كه مصوبه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را نیز به همراه داشت، اما با بی مهری قابل پیش بینی امریكا همراه شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: ما هنوز بر این باوریم كه این آمریكاست كه از برجام خارج شده و باید هزینه خروج از آن را در محكومیت قطعی از جانب مجامع بین المللی پیگیری كنیم.
وی بیان كرد: از سوی دیگر ما امیدواریم آنچه كه تاكنون به عنوان تعهد سیاسی اروپا در اشكال مختلف بیان شده كه نقاط مثبت فراوان نیز داشته و در حال عملیاتی شدن است، به ویژه در حوزه انرژی و بانكی، بروز عینی یابد.
شمخانی افزود: فرض های مختلفی در این باره وجود دارد، در صورت ادای این تعهدات، مسیر طبیعی همكاری ها ادامه خواهد یافت اما بطور شفاهی و كتبی اعلام كرده ایم كه در صورت انجام نشدن این تعهدات جمهوری اسلامی ایران متناسب با میزان همكاری ها بویژه در حوزه های بانكی و انرژی در توانمندی فنی صلح آمیز هسته ای خود تجدیدنظر خواهد كرد.
وی درباره دلیل غیبت هیات پاكستانی در نخستین همایش دبیران و مشاوران امنیت ملی كشورهای منطقه در تهران و ارزیابی همكاری های تهران- اسلام آباد با روی كار آمدن دولت جدید این كشور، عنوان كرد: چشم انداز روشنی در توسعه روابط دفاعی امنیتی بویژه با پاكستان داریم و به آن امیدواریم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: ما از هیات پاكستانی دعوت كرده بودیم و نخستین بار این موضوع از جانب ما و با كمك دبیر شورای عالی امنیت ملی پاكستان مطرح و در ادامه به ایده ای بزرگتر تبدیل شد، اما علت غیبت هیات پاكستانی، تغییر دولت و تغییر مناسبات ساختاری این كشور است، در عین حال در نشست های بعدی به شكلی مشاركت خواهند كرد.
شمخانی عنوان كرد: همه اعضای شركت كننده در اجلاس بر این باور بودند كه یكی از دلایل بقای داعش نه قدرت آن بلكه حمایت هایی است كه ازجانب بعضی از كشورهای منطقه ای به شكل مالی و بعضی از كشورهای فرامنطقه ای مثل امریكا صورت می گیرد. در مناطقی نظیر عراق و سوریه و اخیراً افغانستان مشخص می شود كه راهبرد موازنه ناامنی توسط گروه های تروریستی یك راهبرد پیشدارنده برای بقا و استمرار سیاست دفاعی امریكا در منطقه است كه ما در آن زندگی می كنیم و این نكته مهمی است كه همه حاضران در آن اشتراك نظر داشتند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه كرد: ما دغدغه تروریسم را داشتیم، بعضی از كشورها نكاتی را مطرح كردند كه مشابهت های فراوانی با این مساله داشت. بحث رشد قارچ گونه NGO ها بود در مسائل صنعتی، محیط زیستی، حیوانی، گیاهی، بهداشتی و ارتباطش با مسائل سیاسی و هدایت آنها از جانب عناصر خاص غربی به عنوان قدرت نرم برای عقب راندن یك حاكمیت مستقل و در كنار آن استفاده از موضوعات اجتماعی برای رو به رو قرار دادن مردم یك جامعه علیه حكومت آن جامعه، تصاویر زیبایی را برای ما ترسیم كردند كه شواهد عینی آن را هم در جامعه خودمان داشتیم كه با بعضی از آنها مقابله شد و با بعضی ها هم باید بیشتر حساس باشیم.
شمخانی اظهار داشت: سیاست ایران همواره توسعه روابط با همسایگان بوده است؛ امریكا به دنبال محدودسازی است، اما ما همواره به دنبال گسترش روابطمان با همسایگان هستیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح كرد: علت اینكه بعضی از كشورهای منطقه در نشست حضور نداشتند ناشی از این است كه برخی از كشورها مورد تهدید تروریسم هستند و بعضی از كشورها خود تولیدكننده تروریسم هستند.
شمخانی یادآور شد: این اجلاس نخستین اجلاس ما بود و تصمیم داریم به صورت سالیانه تداوم داشته باشد و گسترش پیدا كند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: مقابله نرم با ترورسازان و مقابله سخت با تروریست ها دو ماموریت اصلی نشست گفت وگوی امنیتی منطقه ای بود.
شمخانی اضافه كرد: همانطور كه با همكاری كشورها داعش را در عراق و سوریه پاكسازی و با تروریست ها مقابله كردیم، این همكاری ها را هم در آینده ادامه خواهیم داد تا اجازه تحرك به آنها و حامیانشان در منطقه ندهیم، نشست امروز گام جدیدی برای افزایش همكاری ها میان كشورهای موثر در مبارزه با تروریسم خواهد بود.
نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی با عنوان گفت وگوی امنیتی منطقه ای امروز به میزبانی تهران و با حضور مسئولان و نمایندگان كشورهای ایران، روسیه، افغانستان، هند و چین برگزار شد.
سیام*3061*1535
تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۱
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: تا زمانی كه ترامپ را در راهبرد جنگ اقتصادی اش مایوس نكنیم، به پیروزی دست نخواهیم یافت.