دهلي نو - ايرنا - دانش آموختگان زبان و ادبيات فارسي در بمبئي هند در پايان دوره هاي مقدماتي، متوسط و پيشرفته در خانه فرهنگ ايران گواهينامه دريافت كردند.

به گزارش ايرنا ، مهدي زارع نماينده فرهنگي ايران در كلانشهر بمبئي در آيين اعطاي اين دانشنامه ها خاطرنشان كرد كه فرهنگ والاي ايران زمين به وسيله زبان و ادبيات فارسي بسط و گسترش يافته و به همين خاطر باعث غناي فرهنگي شده است.
وي گفت تمام ضرب المثل ها و جملات كه در زبان و ادبيات فارسي به كار رفته داراي پيشينه فرهنگي و تاريخي مي باشد و خواندن و شنيدن قصه ها و داستان هاي آنها خالي از لطف نيست.
زارع، اشاعه و نشر زبان و ادبيات فارسي در بمبئي و حوزه غرب وجنوب هند را يكي از وظايف مهم خانه فرهنگ ايران دانست و گفت اين نمايندگي براي انجام اين مهم از سالهاي دور تا كنون هميشه به صورت مستمر از برپايي كلاس ها حمايت كامل را بعمل آورده و معتقد است كه اشتراكات زباني ميان دو كشور مشرق زمين توانسته به صورت شايسته و مناسبي ارتباطات فرهنگي ميان دو كشور را افزايش دهد.
نماينده فرهنگي ايران در بمبئي با اشاره به ارتباطات فرهنگي نزديك دو كشور ايران و هند اظهار داشت: اينگونه روابط بسيار عميق تر از ارتباطات سياسي است چراكه در سياست هر گونه رابطه ميان كشورها به ميزان نفع دولت ها منتهي مي گردد حال آنكه در فرهنگ رابطه ها ميان گفتمان ميان ملت ها برقرار مي گردد و ريشه دار و عميق مي باشد.
وي تاكيد كرد كه ايرانيان مقيم براي چندين دهه و حتي قرن ها توانسته اند در كنار هندي ها زندگي مسالمت آميزي داشته باشند و علاوه بر جذب فرهنگ هند توانسته اند غناي فرهنگي ايران نيز به صورتي كه نمود عيني دارد در ميان جامعه هندوستان گسترش و نشر دهند كه نمونه آن چاي ايران و خوراكي ها خوشمزه مي باشد.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به تاريخچه زبان و ادبيات فارسي در شبه قاره هند گفتند: زبان و ادبيات فارسي براي مدت بيش از هشت قرن زبان رسمي كشور پهناور هندوستان بوده است و چنانچه مورخين و تاريخ نويسان بخواهند درباره تاريخ كهن اين كشور متمدن تحقيق و پژوهشي را انجام دهند بايستي ابتدا زبان و ادبيات فارسي را فرا گيرند. امروزه دست نوشته هاي زيادي از زبان و ادبيات فارسي در هند موجود مي باشد و افزون بر آن واژگان اشتراكي زيادي ميان زبان فارس با زبان هاي مراتي، هندي و اردو وجود كه همه اين ها خود دليلي بر قدمت تاريخي اين زبان در شبه قاره دارد.
محمد ميرسراجي دبير زبان فارسي نيز گفت: فراگيري زبان و ادبيات فارسي بستري مناسب را براي فرهنگ والاي ايران زمين مهيا مي كند و لذا برگزاري اين كلاس ها در مقاطع مختلف در خانه فرهنگ نشان دهنده عزم و پشتيباني اين نهاد فرهنگي براي بسط و گسترش فرهنگ مردمان ايران زمين است.
30 زبان آموز در اين دوره دوماهه شركت داشتند.
آساق**1424 ** 1908