سنندج - ايرنا - رئيس اداره نظارت و ساخت راه هاي روستايي اداره كل راه و شهرسازي كردستان گفت: امسال 40 كيلومتر راه روستايي احداث شده تا متوسط برخورداري از راه آسفالت روستايي در اين استان به 45 درصد افزايش يابد.

كريم گلابي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين شاخص با شاخص 65 ردصدي راه هاي آسفالت روستايي كشور فاصله زيادي دارد كه در تلاش براي رسيدن به شاخص كشوري هستيم.
وي با اشاره به اينكه هم اكنون كار راهسازي در 71 روستاي استان به طول 744 كيلومتر در دست اجراست، افزود: اعتبار مورد نياز براي اجراي اين طرح ها 300 ميليارد تومان است.
گلابي تاكيد كرد: كردستان 6 هزار و 100 كيلومتر راه روستايي دارد و تمام روستاهاي بالاي 100 خانوار راه آسفالته دارند و براي روستاهاي بالاي 50 خانوار هم برنامه ريزي لازم انجام شده و احداث راه آسفالته روستاهاي داراي 20 خانوار هم در دست بررسي و مطالعه است.
رئيس اداره نظارت و ساخت راه هاي روستايي اداره كل راه و شهرسازي كردستان هزينه ساخت هر كيلومتر راه روستايي را 500 ميليون تومان اعلام كرد و يادآور شد: اين مبلغ در كردستان به دليل توپوگرافي سخت و صعب العبور بودن برخي مناطق، به يك ميليارد و 500 ميليون تومان هم مي رسد.
وي وجود معارض و همكاري نكردن برخي دستگاه هاي اجرايي را از موانع راهسازي در كردستان دانست و اضافه كرد: اين مساله موجب مي شود تا اجراي يك طرح 6 ماهه 6 سال طول بكشد.
گلابي در ادامه به فعاليت هاي قرارگاه پيشرفت و آباداني سپاه بيت المقدس كردستان نيز اشاره كرد و گفت: كار زيرسازي 16 روستاي استان توسط اين قرارگاه در دست اجراست و اداره كل راه و شهرسازي عمليات آسفالت ريزي را انجام مي دهد.
به گزارش ايرنا، كردستان هشت هزار كيلومتر راه دسترسي دارد كه يك هزار و 650 كيلومتر آن راه اصلي و بين شهري و 6 هزار و 150 كيلومتر آن راه روستايي است.
در حال حاضر يك هزار و 550 كيلومتر از راه هاي اصلي بين شهري در كردستان در حال بهره برداري و 300 كيلومتر هم متروكه است.
از 6 هزار و 150 كيلومتر راه روستايي در كردستان، تاكنون 2 هزار و 960 كيلومتر آن آسفالت شده و بقيه راه خاكي و شوسه است.
7345/9102