به گزارش ايرنا، مركز خبر حوزه روز پنجشنبه با انتشار اين خبر آورده است، «دني عنان» در ديدار با رئيس دانشگاه اديان و مذاهب در قم، زمينه سازي براي ايجاد تعاملات علمي درحوزه دين ميان دانماك و مراكز علمي و ديني را هدف سفر خود به قم دانست و افزود: دانمارك گفت و گوهاي فرهنگي و ديني خود را با سوريه و لبنان آغاز و به دنبال ايجاد گفت و گو با ايران، مصر و اندونزي مي باشد.
وي با بيان اينكه دانمارك تمايل به گفتوگو بين مشتركات اديان هستيم نه اختلافات، اظهار داشت: به دنبال ايجاد بسترسازي، افزايش تعاملات و همچنين ارتقاي سطح همكاري هاي علمي ميان مراكز علمي و ديني دانمارك با ايران هستيم.
سفير دانمارك در ايران ادامه داد: به منظور گسترش اين همكاري ها، نماينده مخصوص دانمارك در امور اديان در وزارت خارجه اين كشور درماه نوامبر به ايران سفر خواهد آمد.
رئيس دانشگاه اديان و مذاهب قم نيز در اين ديدار، با تأكيد بر تلاش دانشگاه براي توسعه همكاريهاي علمي با كشورهاي مختلف جهان گفت: اين دانشگاه به عنوان تنها مركز دانشگاهي در حوزه اديان و مذاهب در ايران، آمادگي كامل براي همكاري هاي علمي با كشورهاي مختلف را دارد.
حجتالاسلام والمسلمين سيد ابوالحسن نواب، مهمترين مشكل بشريت را گفت و گو نكردن با يكديگر دانست و افزود: ايجاد بستر براي گفت وگو ميان مقامات كليساي دانمارك وعلماي قم، گفتوگو بين اساتيد دانشگاه هاي 2 طرف در حوزه علوم انساني و همچنين زمينه سازي براي گفتوگوهاي دانشجويي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري از جمله ظرفيت هايي است كه دانشگاه اديان و مذاهب آمادگي اجراي آنها را دارد.
وي تدوين برنامه هاي مشترك پنج ساله ميان دانمارك و دانشگاه اديان و مذهب را پيشنهاد داد واظهار داشت: به منظور افزايش تعاملات علمي در حوزه دين در سطوح مختلف، پاسخگويي به سئوالات قشرهاي مختلف پيرامون اسلام و ايران، برگزاري دوره هاي سالانه در ايران و دانمارك و ايجاد گفت و گو ميان پيروان اسلام و مسيحيت تدوين سند پنج ساله مي تواندچشم انداز تعاملات ديني 2 كشور را تعيين كند.
دانشگاه اديان و مذاهب كه از زمان تاسيس در سال 1373 تا سال 1387 شمسي به نام «مركز آموزش عالي مطالعات و تحقيقات اديان و مذاهب» ناميده مي شد، كار خود را در سه رشته اديان ابراهيمي (مسيحيت و يهوديت)، اديان شرق (بوديسم، هندوئيسم، خاور دور و ايران باستان) و مذاهب اسلامي (مذاهب كلامي)، با زبانهاي انگليسي، عربي معاصر، سنسكريت و عبري در مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا آغاز كرد.
هم اكنون دانشجويان اين دانشگاه در19 رشته مقطع دكترا و 18 رشته مقطع كارشناسي ارشد در رشتههاي مرتبط با كلام، تاريخ و فرق شيعه، تاريخ، فقه و كلام مذاهب اسلامي، فلسفه و عرفان اسلامي، تاريخ و الهيات مربوط به مسيحيت، يهوديت، بوديسم و هندوئيسم و زرتشت و مطالعه تطبيقي اديان با هم، مطالعات جنسيت و زنان در اديان و مطالعات دينپژوهانه، به آموزش و پژوهش مشغولند.
دانشگاه اديان و مذاهب اسلامي قم تاكنون با بيش از 57 موسسه، نهاد و دانشگاه در داخل و خارج از كشور تفاهم نامه همكاري امضا كرده است.
7404/ 6133/
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۳
قم – ايرنا – سفير دانمارك در ايران، ايجاد گفت و گو ميان اديان را از جمله اهداف دولت متبوع خود دانست و گفت: دولت دانمارك ايجاد و افزايش ارتباطات ديني با كشورهاي اسلامي از جمله ايران را خواستار است.