سمنان - ايرنا - نماينده مردم سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي گفت: انتقال آب خزر به سمنان مجوز سازمان حفاظت محيط زيست را دريافت كرده و اجراي آن نيازمند عزم و اراده ملي است.

به گزارش ايرنا، احمد همتي عصر پنجشنبه در نشست كارگروه سازگاري با كم آبي در سالن مديريت بحران استانداري سمنان افزود: سمنان در صورت تامين آب پايدار مي تواند براي اجراي برنامه هاي پدافند غيرعامل استاني مفيد و موثر براي كل كشور باشد.
وي خاطر نشان كرد: به غير از كمبود آب، تمامي شرايط براي توسعه اقتصادي در استان سمنان فراهم است كه بايد مسوولان امر با رويكرد فرامنطقه اي براي اجراي طرح انتقال آب خزر به سمنان اقدام كنند.
نماينده مردم شهرستان هاي سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در چند سال گذشته اقدام هاي بسيار موثري براي اصلاح الگوي مصرف در بخش هاي مختلف انجام شد كه اجراي طرح سامانه نوين آبياري در اراضي كشاورزي و هوشمند سازي چاه ها نمونه اي از اين اقدام ها است.
همتي اضافه كرد: تمام راه هايي كه به رويكرد اصلاح الگوي مصرف آب ختم مي شود در چند سال گذشته در استان سمنان اجرا شد و تنها راه موثر براي رفع چالش كم آبي در منطقه ،انتقال آب از ساير حوزه هاست.
وي تصريح كرد: انتقال آب خزر به سمنان در مقايسه با انتقال آب از درياي عمان و خليج فارس به صرفه تر است و با يك سوم هزينه انتقال آب از جنوب كشور مي توان، طرح انتقال آب خزر به سمنان را اجرايي كرد.
همتي گفت: متوسط مصرف آب در استان سمنان در مقايسه با آمار كشور پايين تر است اما با اين وجود كمبود آب در اين منطقه محسوس است و براي رفع اين چالش بايد اقدام هاي مستمر و همه جانبه اي انجام داد.
نماينده مردم سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي افزود: انتقال آب خزر به سمنان بايد به عنوان يك اولويت ملي مورد توجه قرار گيرد و قانون اساسي كشورمان اين اجازه را مي دهد كه در مردم در تمامي نقاط كشور از حقوق عادلانه و مساوي برخوردار باشند.
وي اضافه كرد: اكنون سه كشور حاشيه درياي خزر بدون آنكه بدانيم مسايل زيست محيطي را رعايت كرده و از آب اين دريا در مصارف مختلف استفاده مي كنند و ايران هم مي تواند اين سهم را در استفاده از اين منابع داشته باشد.
همتي تصريح كرد: حجم آب هاي زيرزميني و سطحي در استان سمنان رو به كاهش است و اكنون براي دسترسي به منابع زيرزميني بايد تا 300 متر به اعماق زمين رفت كه اين امر در آينده مشكلات زيست محيطي فراواني براي استان به بار مي آورد.
وي ادامه داد: بايد با اتخاذ راهكارهاي موثر براي جلوگيري از مهاجرت مردم از فلات مركزي كشور اقدام كرد و اگر براي رفع كم آبي در استان سمنان اقدامي نشود در آينده شاهد خروج تدريجي جمعيت از اين منطقه خواهيم بود.
نماينده مردم شهرستان هاي سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي گفت: اكنون تمامي شهرستان هاي سمنان به غير از مركز استان از سد برخوردار هستند كه مسوولان امر بايد هر چه زودتر براي اجراي طرح ساخت سد فينسك و روزيه در كمترين زمان ممكن اقدام كنند.
در اين نشست رضا اردكانيان وزير نيرو، سيد شهاب الدين چاوشي استاندار سمنان، ابوالفضل حسن بيگي نماينده مردم دامغان در مجلس شوراي اسلامي، سيد حسن حسيني شاهرودي نماينده مردم شهرستان هاي شاهرود و ميامي در مجلس شوراي اسلامي و غلامرضا كاتب نماينده مردم شهرستان هاي گرمسار و آرادان در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مسوولان استان سمنان و مديران صنعت آب و برق سمنان حضور داشتند.
به گزارش ايرنا، رضا اردكانيان وزير نيرو در سفري يكروزه به استان سمنان به شهرستان هاي گرمسار، شاهرود، دامغان و سمنان، طرح هاي مختلف حوزه آب و برق را افتتاح و بازديد كرد.
در استان سمنان دستكم يك ميليارد و 250 ميليون مترمكعب آب در سال توليد مي شود و كمبود سالانه آب 450 ميليون مترمكعب برآورد مي شود.
ميانگين سرانه مصرف آب در كشور حدود 200 ليتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 ليتر است.
7339/7408