سیدجواد حسینی روز شنبه در مراسم نمادین نواختن زنگ گردشگری در یكی از مدارس مشهد افزود: هر گردشگر سلامت سه برابر یك گردشگر معمولی ارزآوری و سودآوری دارد كه باید در این زمینه و گسترش آن توجه بیشتری صورت گیرد.
وی به درآمدزایی صنعت گردشگری و جایگاه آن به عنوان سومین صنعت سودآور دنیا پس از صنعت نفت و خودروسازی اشاره و بیان كرد: برنامه ریزی و سیاستگذاری در جهت توسعه گردشگری امری ضروری است زیرا كشورهایی مانند تركیه كه جاذبه های بسیار پایین تری از ایران دارند معادل درآمد نفتی كشور ما از صنعت گردشگری سود كسب می كنند.
سرپرست معاونت امور زائران استانداری خراسان رضوی همچنین بر تنوع در صنعت گردشگری و درآمدزایی همه شاخه های این حوزه تاكید و بیان كرد: تحقق 'گردشگری تركیبی' متشكل از انواع گردشگری در این استان مدنظر است و در این میان 'گردشگری زیارت و دینی محور' محسوب می شود.
وی افزود: پارسال 31 میلیون زائر به مشهد سفر كردند كه این شمار تا سال 1404 به 40 میلیون نفر می رسد. سه میلیون نفر از این تعداد زائران خارجی از 20 ملیت جهان بوده اند. باید تامین زیرساختهای گردشگری مورد توجه جدی قرار گیرد و علاوه بر آن به ارتقای فرهنگ میزبانی توجه ویژه شود كه در این میان مدارس به عنوان نقطه ثقل ارتقای فرهنگ میزبانی هستند.
حسینی ادامه داد: نیازسنجی زائران نیز امری ضروری است لذا یكی از اهداف راه اندازی 'پژوهشگاه زیارت' تامین همین نیاز بوده و ایجاد پنج رشته دانشگاهی با موضوع زیارت در خراسان رضوی مصوب شده است .
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: توسعه و ترویج گردشگری باید از مدارس پایه گذاری شود و در این زمینه آموزش و پرورش نقش اساسی دارد. كتاب میراث فرهنگی قرار بود به كتابهای آموزش و پرورش اضافه شود كه هنوز محقق نشده است.
ابوالفضل مكرمی فر افزود: سهم ایران از یك میلیارد گردشگر در جهان حدود پنج میلیون نفر است. باید سهم ایران از گردشگران بیش از این افزایش یابد.
هفته گردشگری از پنجم مهر ماه آغاز شده است.
7496/1858
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲
مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال تاكنون 150 هزار گردشگر سلامت از خدمات درمانی و سلامت در مشهد بهره مند شده اند.