جعفر عليزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به شروع برداشت مكانيزه چغندرقند از مزارع اين شهرستان افزود: ميانگين برداشت چغندرقند در مزارع مهاباد بيش از 50 تن در هكتار است كه اين مقدار سال قبل 45 تن بود.
وي اضافه كرد: در سال گذشته از مجموع مزارع چغندرقند اين شهرستان 50 هكتار به دليل بارش تگرگ و سيلاب از بين رفته و قابليت برداشت محصول را ندارد.
وي با اشاره به تحويل 12 هزار تن محصول چغندرفند به كارخانه هاي طرف قراداد گفت: تاكنون هشت هزار و 400 تن از محصول برداشتي چغندركاران تحويل كارخانه اروميه، سه هزار ُن تحويل كارخانه مياندوآب و 600 تن نز تحويل كارخانه قند خوي شده است.
رييس اداره توليدات گياهي جهاد كشاورزي مهاباد افزود: تاكنون به صورت ميانگين، عيار چغندرقند برداشت شده در مهاباد 16 بوده كه پيش بيني مي شود با تاخير در برداشت اين مقدار افزايش يابد.
وي اضافه كرد: امسال برخي از كشاورزان مهابادي چغندرقند را در اواخر شهريورماه به دليل كمبود منابع آب و مبارزه با بيماري پوسيدگي ريشه زودتر برداشت كردند كه اين برداشت زودهنگام باعث كاهش محصول آنها شده است.
رييس اداره توليدات گياهي جهادكشاورزي مهاباد گفت: امسال چغندرقند با عيار 16 به قيمت هر كيلوگرم 31 هزار و 200 ريال خريداري مي شود كه از اين مقدار 41 هزار ريال بابت هزينه حمل به كشاورزان پرداخت مي شود.
وي يادآوري كرد: سال گذشته نيز در مجموع 95 هزار تُن چغندرقند در 2 هزار هكتار از مزارع مهاباد برداشت شده بود.
رييس اداره توليدات گياهي جهادكشاورزي مهاباد گفت: در سال زراعي گذشته 62 هزار هكتار از مزارع اين شهرستان به كشت محصولات مختلف اختصاص يافته بود كه 52 هكتار آن به صورت ديم كشت شده بود.
به گزارش ايرنا، مهاباد داراي 80 هزار هكتار زمين مستعد كشاورزي و باغي است و عمده ترين محصولات زراعي اين شهرستان گندم، نخود، جو و چغندرقند است.
چغندرقند، گياهي است از تيره اسفناج كه بصورت گياهي يكساله كاشت ميشود.
چغندر قند طي دوره رشد رويشي فاقد ساقه بوده و بصورت مجموعهاي از برگهاي بزرگ افقي تا عمودي مشاهده ميشود و طول دوره رشد براي چغندرقند ۶ تا ۹ ماه است.
چغندرقند سازگاري وسيعي به شرايط محيط متنوع دارد به سرما و گرما نسبتاً مقاوم است تحمل خشكي را دارد به شوري خاك نيز مقاوم است.
عوامل محيطي مانند حرارت، نور، طول روز و رطوبت خاك تا حد زيادي تعيين كننده نحوه رشد و ذخيره قند در ريشه دارد و خاكهاي بارور، داراي زهكشي خوب، بافت متوسط و اسيديته خنثي تا كمي قليايي براي چغندر قند ايدهآل است.
3020/6185/2093
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۳
مهاباد- ايرنا- رييس اداره توليدات گياهي جهادكشاورزي مهاباد گفت: امسال پيش بيني مي شود از مجموع يكهزار و 850 هكتار از مزارع زيركشت چغندر قند اين شهرستان 95 هزار تن محصول برداشت شود.