به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای المانیتور، ظریف در مصاحبه اختصاصی عصر جمعه با این پایگاه اینترنتی افزود: «من فكر می كنم كه مسیر سیاست آمریكا در سراسر منطقه بسیار متمركز بر وسواس فكری آنها در قبال ایران است كه در لبنان نتیجه عكس داده، در سوریه نتیجه عكس داده و در عراق نتیجه عكس داده است و در دیگر مناطق هم نتیجه عكس خواهد داشت.
المانتیور افزود: ظریف ابراز اطمینان كرد سازوكار جدید مالی پیشنهادی از سوی «فدریكا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هفته پیش، به ایران در مقابله با برخی تاثیرات تحریم ها آمریكا كمك كند.
وی گفت: این (سازوكار) به طور كامل راضی كننده نیست اما می تواند منافع ملموسی برای ایران داشته باشد. باید منتظر بمانیم تا ببینیم چه خواهد شد.
وی همچنین گفت كه آمریكا تلاش های خود را برای همكاری با متحدانش برای رسیدگی به برنامه موشك بالستیك ایران تضعیف كرده است.
ظریف گفت: این حقیقت كه آمریكا از برجام خارج شد امكان هر گونه توافق جدید را تضعیف می كند زیرا تضمینی برای اجرای توافق جدیدی نخواهد بود.
المانتیور نوشت: ظریف درباره عراق گفت ایران و آمریكا با وجود تهدیدهای مشترك از سوی تروریسم ظاهرا اهداف ضد و نقیضی را دنبال می كنند.
وی گفت: منافع ما بر اساس ایجاد ثبات در عراق است. من فكر می كنم كه اولویت های آمریكا بسیار متفاوت است. اولویت آنها جنگ با ایران است واین سیاست، محكوم به شكست است.
المانیتور نوشت: ظریف در پاسخ به پرسش خبرنگار این پایگاه اینترنتی درباره این كه آیا از زمان خروج آمریكا از توافق هسته ای در ماه مه (اردیبهشت) تلاشی برای از سرگیری تماس با مقام های آمریكایی داشته است؟ پاسخ داد: چرا باید این كار را بكنم؟
المانیتور نوشت: اظهارات ظریف به دنبال اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد كه با انتقاد متحدان و دشمنان آمریكا درباره خروج این كشور از توافق هسته ای سال 2015 مواجه شد.
به گزارش ایرنا، ظریف از یكشنبه گذشته به همراه رئیس جمهوری برای شركت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورك سفر كرد.
وی تاكید كرده كه برنامه ای برای دیدار با «جان كری» وزیر امور خارجه پیشین آمریكا پیش بینی نشده است. ظریف در حاشیه اجلاس مجمع عمومی با همتایان هلندی، اتریشی و الجزایری خود دیدار كرده است.
اروپام**9158**1485
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
تهران- ایرنا- «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه اختصاصی با تارنمای آمریكایی المانیتور گفت، «وسواس فكری» دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در قبال ایران در سراسر منطقه تاثیر عكس داشته است.