تهران – ايرنا - دبير ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، وجود دانش توليد محصولات نانو و بي‌نيازي به واردات فناوري در اين بخش را نقطه قوت حوزه نانو در كشور دانست.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكتر سعيد سركار در هفتمين همايش بين المللي علوم و فناوري نانو اعتماد به محققان جوان را رمز موفقيت در مسير توسعه دانست.
وي با اشاره به دستاوردهاي فناوري‌نانو در كشور گفت: صادرات محصولات نانو ايراني به كشورهايي نظير استراليا، چين، روسيه و اسپانيا مايه تعجب بسيار است.
دبير ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري دليل اين توانمندي صادراتي را توليد دانش در داخل كشور دانست و اظهار داشت: وجود اين دانش توليد محصولات و بي‌نيازي به واردات فناوري، نقطه قوت صنعت نانو است.
وي همچنين با اشاره به دفاتر مختلف ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي در كشورهايي نظير چين، چشم‌انداز صادرات محصولات نانوي ايراني به ديگر كشورها را روشن ترسيم كرد.
سركار ضمن توضيح تاريخچه ساخت چند دستگاه مختلف در حوزه نانو در داخل كشور، گفت : جواناني مستعد كه به آنها اعتماد شده براي تامين نياز داخل كشور از صفر شروع كرده و تلاش كردند تا يك دستگاه نانويي را بدون نياز به واردات فناوري، در داخل توليد كنند كه ماحصل آن محصولاتي است كه فروش قابل توجهي در بازارهاي داخلي و خارجي داشته‌اند.
دبير ستاد ‌‌‌ توسعه فناوري نانو معاونت علمي در ادامه، اعتماد به محققان جوان را رمز موفقيت در مسير توسعه دانست.
جعفر توفيقي رئيس هفتمين همايش بين المللي علوم و فناوري نانو در اين رويداد نيز با اشاره به اينكه عمر فناوري نانو بيش از پانزده سال نيست گفت: پيشرفت هاي بدست آمده در حوزه فناوري ‌نانو بسيار باعث مباهات و افتخار است چرا كه به موازات پيشرفت هاي علمي حياتي و سرنوشت ساز در اين دانش، پيشرفت دانشگاه‌ها و رشته‌هاي دانشگاهي و تربيت دانش آموختگان ممتاز و اساتيد طراز اول را به وضوح مي توان شاهد بود.
وي گفت: ما شاهد پيشرفت چشمگير متخصصان ايراني در ارايه مقالات برجسته در حوزه نانو در سطح دنيا هستيم. امروز با تلاش متخصصين ايراني بسياري از شركت هاي بزرگ پا به اين عرصه جديد گذاشته اند و فناوري نانو به بازار هم عرضه شده است.
توفيقي بر حمايت جوانان در اين عرصه نيز تاكيد كرد و گفت: مديران بايد در حد توان از متخصصين و جوانان اين حوزه حمايت كنند چرا كه جوانان و فارغ التحصيلان ما نشان دادند كه از استعدادهاي طراز اول و بالايي برخوردار هستند و پيشرفت هاي شايان توجه اين علم در زمان كوتاه، نمونه اي از توانمندي هاي متخصصان ايراني است.
هفتمين همايش بين المللي علوم و فناوري توسط انجمن نانو فناوري ايران با همكاري ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و پژوهشگاه صنعت نفت 4 تا 6 مهرماه در مركز همايش هاي بين المللي پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد. كارگاه‌هاي آموزشي و نمايشگاه جانبي از جمله برنامه‌هاي حاشيه‌اي اين همايش بود.
گفتني است بيش از 400 مقاله براي اين كنگره ارسال شده كه از ميان آنها 300 مقاله در قالب سخنراني و پوستر ارائه شد.
علمي ** 1836 **2017