به گزارش روز يكشنبه روابط شركت آب منطقهاي يزد، محمدمهدي جواديان زاده در سومين جلسه شوراي حفاظت منابع آب مركز استان افزود: كشاورزان و بهره برداران از اجراي اين طرح در سال هاي گذشته استقبال كردند .
وي اضافه كرد: طرح خاموشي چاههاي كشاورزي موجب كاهش افت سطح سفره آبهاي زيرزميني و در بعضي مناطق بهبود كيفيت آب و آبدهي قناتها شده است.
جواديان زاده يادآور شد: چاههاي كشاورزي داراي گلخانه هم شامل اين طرح هستند بهگونهاي برنامهريزي و هماهنگي شده تا به كسي ضرر و زياني وارد نشود و اين طرح همچون سالهاي گذشته به نحو احسن اجرا ميشود.
** تأمين آب استان شرايط مناسبي ندارد
مديرعامل آب منطقهاي يزد در ادامه با تشريح وضعيت منابع آبي استان اظهار داشت: وضعيت تأمين آب منطقه شرايط مناسبي ندارد و بايد منابع آب داخلي ، چاههاي « يزدگرد» و « چرخاب» كه عمده چاههاي تأمينكننده آب شرب مردم هستند را به هر قيمت حفظ كنيم و حمله صورت گرفته به خط اول انتقال آب كوهرنگ به يزد اين مسأله را بيشازپيش مورد اهميت قرار ميدهد.
جواديان زاه تأكيد كرد: فاصله خدمت تا خيانت بهاندازه يك تار مو است و به بهانه خدمت نبايد منابع آب شرب را دستخوش تاراج افراد سودجو و منفعتطلب قرار دهيم و بايد با حمايت و همكاري دستگاه قضايي و نيروي انتظامي با متخلفين قاطعانه برخورد كنيم.
همچنين در ادامه سرپرست فرمانداري يزد اظهار داشت: بايد تمام اختيارات و امكانات را در حفظ منابع آب ،مديريت مصرف ،نهادينه كردن و اعتلاي فرهنگ صرفهجويي به كار گيريم.
عباس حيدري با اشاره به اهميت اجراي طرحهاي مناسب در مديريت مصرف آب و ارتقاي فرهنگ صرفهجويي ، افزود: لازم است بعد تبليغاتي اقدامات اثربخش و مثبت شركت آب منطقهاي را تقويت كنيم، البته بسياري از اين اقدامات ميتوانند بهصورت ملي باشد و الگوي ساير استانها و شهرستانها قرار گيرد.
وي ادامه داد: درزمينهٔ تبليغات انتظار ميرود با محور شوراي اطلاعرساني از طريق رسانهها، روابط عموميها، دهياريها ، بخشداريها، شهرداريها و متوليان فرهنگسازي ، به سهم خود و بهصورت يكپارچه برنامهريزيهاي هدفمند و اثربخش داشته باشيم و از فضاي مجازي و رسانههاي مكتوب و ملي براي اين مهم بهرهبرداري شود.
رئيس شوراي حفاظت منابع آب يزد بيان كرد: در اين شهرستان منابع آبي با مشكلات متعددي ازجمله بحث انتقال آب مواجه هستيم كه همه اينها اهميت و جايگاه شوراي حفاظت منابع آب شهرستان را دوچندان ميكنند.
حيدري تأكيد كرد : در اين برهه و شرايط بحراني ذخاير آبي ، اگر هر دستگاه و ادارهاي، وظايف خود را بهدرستي انجام دهد ميتوانيم بهترين بهرهوري را از آب اندكي كه در اختيارمان هست داشته باشيم.
وي توضيح داد: بايد منابع آبي را حفظ و مديريت كنيم و در اين راستا وظيفه ماست در هر جايگاه و دستگاهي هستيم، تمام اختيارات و امكانات را در حفظ منابع آب و مديريت مصرف و نهادينه كردن و اعتلاي فرهنگ صرفهجويي به كار گيريم.
هماكنون از 6 هزار و 733 منبع آبي استان يك ميليارد و 78 ميليون مترمكعب آب برداشت ميشود كه 833 ميليون مترمكعب آن از چاهها، 163 ميليون مترمكعب از قنات و بقيه از چشمهها تأمين ميشود.
آب تجديدشونده منابع زيرزميني يزد 827 ميليون مترمكعب و كسري مخزن حدود 300 ميليون مترمكعب است، به همين دليل سالانه 50 سانتيمتر از سطح منابع آبهاي زيرزميني استان كاسته ميشود.
آب استحصالي از منابع آب شيرين استان در سال 1387، سه هزار و 166 ليتر در ثانيه بود كه اين عدد در سال 1395 به 2 هزار و 631 ليتر در ثانيه كاهش يافت.
70 درصد آب شرب استان در فصول سال و 60 درصد در فصل تابستان از محل آب انتقالي تأمين ميشود.
1968/ 2047
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۸
يزد - ايرنا - مديرعامل شركت آب منطقهاي يزد بابيان اينكه اجراي طرح خاموشي 60 روزه چاههاي كشاورزي استان در 2 مرحله در فصل زمستان پيشبيني شد، گفت: در اجراي اين طرح ، ضمن اجراي عدالت كامل، هيچ چاهي مستثني نخواهد بود.