به گزارش ایرنا، امروزه كاربرد امكانات و تجهیزات مدرن ممكن است خطرات و تهدیدهای احتمالی مختلفی را برای شهروندان یك جامعه به دنبال داشته باشد كه كوچكترین كوتاهی در مقابله با آنها خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد.
توسعه شهرها و افزایش جمعیت و حوادث در كنار كمبود تجهیزات،امكانات، بودجه و نیرو بر مشكلات آتش نشانی ها می افزاید كه آتش نشانی قزوین نیز از آن این مساله مستثنا نیست.
** انجام 1582 عملیات توسط آتش نشانی قزوین در نیمه اول امسال
سرپرست سازمان آتشنشانی شهرداری قزوین در گفت و گو با ایرنا گفت: سازمان آتش نشانی شهرداری قزوین 39 دستگاه خودرو با میانگین سنی 15 سال و 190 نفر نیرو دارد كه 160 نفر آنها به صورت عملیاتی در ایستگاه های هشت گانه شهر قزوین خدمت می كنند.
مجتبی منتظری با بیان اینكه خدمات رسانی در ساختمان های بلندمرتبه و در ارتفاع نیاز به نردبان های خاص و مجهز دارد،افزود: 2 نردبان عملیاتی 32 متری و یك نردبان 55 متری داریم كه با توجه به قدمت و خرابی برخی قطعات نیاز به تعمیر و تجهیز دارند.
وی اضافه كرد: طی 6 ماه سال جاری یك هزار و 582 مورد عملیات در سطح قزوین صورت گرفت كه 721 مورد به آتش نشانی و 861 مورد مربوط به سایر حوادث بوده است.
منتظری ادامه داد: از این حوادث 14 مورد فوتی، 217 نفر مصدوم و 421 نفر نیز نجات یافته داشته ایم.
این مسئول اضافه كرد: میانگین رسیدن نیروهای آتش نشانی قزوین به سرصحنه چهار دقیقه و 32 ثانیه است و هرچقدر بتوانیم زمان رسیدن به حادثه را كمتر كنیم تعداد مصدومان و جان باختگان كمتر می شود.
منتظری گفت: بیشترین حوادث 6 ماه سال جاری در قزوین حدود 168 مورد مربوط به نقص فنی آسانسور بوده كه از این میان 28 مورد نجات یافته و سه مورد مجروح شده اند.
وی ادامه داد: طی مدت یاد شده 90 مورد هم محبوس شدن در آسانسور داشته ایم كه از این تعداد 77 مورد نجات یافته و یك مورد مجروح شده اند.
این مسئول اضافه كرد: 12 مورد آوار و ریزش، 44 مورد واژگونی خودرو و 40 فقره تصادف از جمله حوادث دیگر استان در 6 ماه سال جاری در شهر قزوین بوده است.
منتظری با اشاره به بالا بودن قیمت تجهیزات و لوازم آتش نشانی، گفت: یك پوتین آتش نشانی 36 میلیون ریال و یك دست لباس كامل 255 میلیون ریال است و فشار بسیار زیادی به سازمان شهرداری و شهر قزوین برای تامین این هزینه ها وارد می شود.
وی با بیان اینكه آتش نشانان به دلیل سختی كار با 20 سال سابقه بازنشسته می شوند،گفت: همكاران ما در سازمان آتش نشانی شهرداری قزوین بین 17 تا 18 سال سابقه خدمت دارند و چند سال دیگر بخش قابل توجهی از همكاران ما كه با تجربه و كارآموخته هستند بازنشسته می شوند و باید از همین الان به فكر جایگزینی آنها باشیم.
این مسئول ادامه داد: براساس قانون باید پنج درصد از سرجمع اعتبارات استانی به تجهیز آتش نشانی اختصاص یابد كه امیدواریم با اجرایی شدن این مصوبه در مجموعه آتش نشانی قزوین روحیه و انگیزه مضاعف ایجاد شود.
به گفته وی تامین دیتای مركز پیام آتش نشانی قزوین از سوی مخابرات و به روزرسانی و بازسازی تجهیزات و دستگاه های آتش نشانی از دیگر درخواست های این سازمان است كه باید جامه عمل پوشانده شود.
** ضرورت تهیه اسنوكر یا نردبان بلندمرتبه برای شهر صنعتی البرز
هرازگاهی شاهد بروز حوادثی در شهر صنعتی البرز كه در جوار الوند دومین شهر بزرگ استان قزوین قرار دارد، هستیم.
برای آگاهی از خدمات و وضعیت آتش نشانی نخستین شهر صنعتی ایران با مسئول سازمان آتش نشانی این مكان نیز به گفت و گو پرداختیم.
مسئول سازمان آتش نشانی شهرك صنعتی البرز نیز گفت: ایستگاه آتش نشانی شهر صنعتی البرز در سال 45 تاسیس شده و هم اكنون با توجه به تعطیلی خیلی از كارخانه ها و نداشتن درآمد از نظر تجهیزات و امكانات به روز نیست و باید با تامین اعتبار برای خرید دستگاه های جدید اقدام شود.
محمد افشار افزود: یكی از تجهیزات مورد نیاز ما برای آتش نشانی ساختمان های بلندمرتبه اسنوكر است كه متاسفانه نه در الوند و نه در محمدیه وجود ندارد و بعد مسافت امكان انجام وظیفه به موقع را از ما سلب می كند.
وی افزود: افزایش تعداد دست اندازها در سطح جاده ها نبز موجب تاخیر ماموران آتش نشانی در رسیدن به صحنه ها می شود كه امیدواریم پلیس راهور برای رفع این مشكل همكاری لازم را داشته باشد.
این مسئول همچنین گفت: كارخانه ها را به سه دسته پرخطر، میان خطر و كم خطر تقسیم كرده و طی بازدید های گذشته بر 185 واحد از نظر ایمنی، بهداشتی نظارت كردیم.
**كاهش بودجه مهمترین مشكل آتش نشانی الوند است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیز الوند در گفت و گو با ایرنا با بیان اینكه مشكلات ما حادتر از آتش نشانی های شهرهای دیگر استان است،افزود: بودجه آتش نشانی الوند در سال 96 ، 32 میلیارد ریال بود كه از این رقم 25 میلیارد تخصیص یافت.
حمیدرضا حمیدی افزود: بودجه این سازمان در سال جاری به 25 میلیارد ریال كاهش یافته است و ما هم اكنون با 42 درصد بودجه تنها می توانیم حقوق پرسنل خود را به سختی تامین كنیم.
وی همچنین گفت: كاهش این بودجه در حالی است كه عملیات ما در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یافته و زمان رسیدن به سر صحنه حوادث نیز به سه دقیقه كاهش داده شده است.
این مسئول یادآور شد: در 2 سال گذشته هیچ گونه خرید لوازم آتش نشانی نداشته ایم و سه دستگاه عملیاتی ما از رده خارج شده و به دلیل كمبود بودجه نمی توانیم برای بازسازی آنها اقدام كنیم.
وی همچنین گفت: به دلیل همین كمبود بودجه نتوانسته ایم برای خرید تجهیزات 12 نیروی جدید و بیمه حوادث و مسئولیت آنها اقدام كنیم.
این مسئول اضافه كرد: یكی از بزرگترین مشكلات ما این است كه باید برای تامین بودجه از شركت های بزرگ عوارض توسعه ایستگاه و سالیانه دریافت كنیم كه هیچ اهرمی برای دریافت آنها وجود ندارد.
**كمبود تجهیزات و نیرو در محمدیه جوابگوی حوادث نیست
مسئول آتش نشانی محمدیه از دیگر شهرهای بزرگ استان قزوین نیز در این رابطه گفت: محمدیه با 100 هزار نفر جمعیت از شهرهای پرجمعیت استان است و آتش نشانی محمدیه با 28 نیرو در قالب 2 ایستگاه در محمدیه و مهرگان مشغول ارایه خدمات به شهروندان است.
فرامرز چگینی افزود: 51 بلوك بلندمرتبه در محمدیه وجود دارد اما تجهیزات و نیروهای انسانی ما جوابگو رفع حوادث نیستند و امیدواریم هرچه سریعتر برای رفع این مشكلات و كمبودها اقدام شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته یك هزار و 31 فقره حادثه در شهر محمدیه و مهرگان به ثبت رسید كه بیشترین آنها مربوط به گرفتار شدن در آسانسور به دلیل نوسانات برق بوده است.
این مسئول ادامه داد: سه مورد غرق شدگی در كانال ناحیه شهری مهرگان، 34 مورد آتش سوزی در مهرگان، 23 مورد حریق خودرو و 135 مورد تصادف جاده ای از جمله حوادث ما در سال جاری بوده است.
وی افزود: جذب 23 نیرو، تحویل نردبان 55 متری و تجهیز 2 دستگاه خودرو برای محمدیه و مهرگان از جمله درخواست های ما است كه امیدواریم با حمایت مسئولان ارشد استان قزوین جامه عمل پوشانده شوند.
6101*3013
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۵
قزوین - ایرنا -آتش نشانان، جانفشانان بی ادعایی هستند كه بدون كمترین چشمداشتی دل به آتش زده و برای نجات جان همنوعان تلاش می كنند، آنان در صف مقدم مقابله با تهدیدات و خطرها قرار دارند و در كمترین زمان و بیشترین سرعت خود را به محل حادثه رسانده و به نجات جان و مال شهروندان می پردازند.