قزوين - ايرنا - مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري قزوين بر ارتقاي فرهنگ ارتباط با افراد ناشنوا تاكيد كرد و گفت: آشنايي جامعه با مسايل و مشكلات اين افراد به حل آنها كمك مي كند.

به گزارش ايرنا، مريم بيدخام روز يكشنبه در بازديد از مركز توانبخشي ناشنوايان قزوين كه به مناسبت روز جهاني ناشنوايان انجام شد،افزود: هفته جهاني ناشنوايان فرصت و بهانه خوبي براي فرهنگ سازي نحوه ارتباط با اين گروه از معلولان جامعه و آشنايي هرچه بيشتر مردم با مشكلات آنهاست كه با توجه به زبان خاص اشاره در بين آنها و عدم درك صحبت هاي سايرين بايد به طور جدي مورد توجه قرار گيرد.
وي با بيان اينكه ناشنوايان به خطر اين معلوليت جزو آسيب پذيريت قشرها هستند،اضافه كرد: از هر هزار كودك متولد شده در دنيا چهار نفر ناشنوا هستند كه ضروري است به منظور درمان و كنترل اين موضوع، والدين نوزادان غربالگري حين تولد تا سه ماهگي را جدي بگيرند تا زمان طلايي براي درمان ناشنواي و كم شنوايي نگذرد.
بيدخام، وجود يك ميليون ناشنوا در كل كشو را آماري قابل توجه دانست و افزود:هم اكنون يك سازمان مردم نهاد در قزوين در حوزه ناشنوايان فعاليت مي كند و ضروري است مسئولان به منظور فرهنگسازي و حمايت از ناشنوايان استان در جهت پشتيباني و تقويت اين سمن تلاش كنند.

**بيش از پنج هزار ناشنوا تحت پوشش بهزيستي قزوين هستند
مديركل بهزيستي قزوين نيز در اين بازديد با اشاره به شناسايي بيش از پنج هزار ناشنوا در استان گفت: در بين اين افراد 25 ناشنواي كودك زير 2 سال، 132نفر زير 6سال و 529 ناشنوا نيز در سنين اشتغال، يعني بين 18 تا 45 سال قرار دارند.
عليرضا وارثي با بيان اينكه 973تن از ناشنوايان استان از بهزيستي مستمري دريافت مي كنند،افزود: حمايت مالي براي عمل كاشت حلزون و تهيه سمعك نيز از ديگر خدمات اين سازمان به ناشنوايان است.
وي اضافه كرد: عمل كاشت حلزون كه در برخي استان ها از جمله تهران انجام مي شود هزينه اي حدود 100 ميليون ريال دارد كه بهزيستي 30 ميليون ريال از آن را تقبل مي كند.
وارثي افزود: سال گذشته 14 ناشنوا در قزوين براي اين عمل معرفي شدند و براي 104 نفر نيز تعميرات حلزون گوش انجام شد.
هشتم مهرماه مصادف با سي سپتامبر به عنوان روز جهاني ناشنوايان نام گذاري شده است.
7388*3013