به گزارش ايرنا پيمان آرامون روز يكشنبه در جلسه طرح آمارگيري مساكن روستايي افزود: آمارگيري پايه تصميمات اساسي دولت در حوزه هاي كاري مشخص است و آمارگيري از مناطق روستايي مي تواند به بهسازي و بازسازي نماي روستاها كمك كند.
وي ادامه داد: فرمانداران، بخشداران و دهياران اطلاعات لازم و كافي را در اختيار روستاييان قرار دهند تا آنها از علت آمارگيري آگاه شوند و همكاري هاي لازم را در اين خصوص داشته باشند.
وي بيان كرد: مردم بايد متوجه شوند كه اجراي طرح آمارگيري توسط دولت با هدف بهسازي و توسعه اماكن روستايي و حل مشكلات مردم صورت مي گيرد.
مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي آذربايجان غربي با تاكيد بر مشاركت حداكثري روستاييان در عمران و آباداني مناطق روستايي گفت: چهارمين مرحله آمارگيري از ويژگيهاي مسكن روستايي از آبان سال جاري به مدت يك ماه همزمان با سراسر كشور در 392 روستاي اين استان آغاز مي شود.
محمود بدلي افزود: اين طرح به منظور شناخت وضعيت كمي، كيفي، فني و تخصصي واحدهاي مسكوني در روستاها و در راستاي بررسي تعداد واحدهاي مسكوني و بافت هاي فرسوده و همچنين واحدهاي نوسازي شده اجرا مي شود.
وي افزود: در اين طرح، اطلاعات مربوط به نوع سازه به كار رفته در ساختمان، عمر واحد مسكوني، نوع معماري و مباحثي از اين دست براي اجراي طرح جامع مسكن روستايي مورد توجه قرار دارد.
وي گفت: طرح مقاوم سازي خانه هاي روستايي در همه روستاهاي اين استان تهيه شده و سالانه 12 هزار واحد مسكن روستايي مقاوم سازي مي شود.
وي با بيان اينكه ايجاد مقاومت لازم براي مقابله با تلفات در حوادثي نظير زلزله و حفظ زمين هاي زراعي و طبيعي مهمترين هدف اجراي طرح مقاوم سازي مسكن روستايي است، ابراز اميدواري كرد تا روستانشينان همراهي بيشتري در اين خصوص داشته باشند.
به گزارش ايرنا لزوم همكاري فرمانداران، بخشداران و دهياران در راستاي آگاهي بخشي به روستاههاي هدف از مصوبات اين جلسه بود.
در ادامه اين جلسه حاضرين به بيان پيشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
طرح آمارگيري از ويژگيهاي مسكن روستايي به صورت همزمان در كشور توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي و با همكاري سازمان آمار ايران از اوايل آبان سال جاري به مدت يك ماه برگزار خواهد داشت.
در مجموع 2 هزار و 725 روستاي داراي سكنه در آذربايجان غربي وجود دارد كه 2 هزار و 200 روستا از آنها بالاي 20 خانوار بوده و نقشه طرح هادي در همه اين روستاها اجرا شده است؛ طرح هادي روستايي با هدف ايجاد تسهيلات لازم جهت بهبود مسكن روستاييان، هدايت فيزيكي روستاها و تامين عادلانه امكانات انجام مي گيرد.
پايه چنين طرح هايي در كشور از سال 1362 هجري شمسي و تحت عنوان روان بخشي روستاها در يكي از نقاط روستايي شهرستان شهركرد و توسط وزير مسكن و شهرسازي وقت به اجرا گذاشته شد و در سال هاي بعد به خصوص از سال 1366 هجري شمسي توسط بنياد مسكن انقلاب اسلامي با جديت تمام پيگيري شد.
تجديد حيات و هدايت روستاها از ابعاد كالبدي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي از جمله اهداف مورد نظر در طرح هاي مذكور است.
اين استان مرزي داراي سه ميليون و 265 هزار نفر جمعيت است كه 34.6 درصد از آن در مناطق روستايي و 65.4 درصد در مناطق شهري سكونت دارند.
9918/2093
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۹
اروميه - ايرنا- سرپرست معاونت امورعمراني استاندار آذربايجان غربي با اشاره به برگزاري طرح آمارگيري از ويژگيهاي مسكن روستايي در استان گفت: اين طرح همزمان با سراسر كشور برگزار مي شود و مي تواند زمينه لازم براي برنامه ريزي توسعه روستايي را فراهم كند.