علیرضا بقالی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روز گذشته با دریافت گزارش های مردمی مبنی بر تلف شدن آبزیان در رودخانه زرینه رود، كارشناسان و ماموران یگان حفاظت این اداره به محل اعزام شدند و مسیر رودخانه را مورد بررسی قرار دادند.
وی اضافه كرد: علت وقوع این حادثه توسط كارشناسان حفاظت محیط زیست، آب منطقه ای آذربایجان غربی و مسوولان كارخانه قند در دست بررسی است.
وی یادآور شد: در سال های گذشته هم ماهیان رودخانه در اثر كاهش میزان آب و انباشت پساب های سمی تلف شده بودند و این مرگ و میر در پاره ای اوقات به علت ورود پساب كارخانه چغندرقند به آب رودخانه بود.
بقالی بیان كرد: كارخانه قند میاندوآب در حاشیه رودخانه زرینه رود واقع است و فاضلاب آن با رعایت اصول زیست محیطی و پس از تصفیه و كنترل فعالیت آن به این رودخانه انتقال می یابد.
وی از مردم خواست با توجه به كاهش بارندگی ها و كاهش دبی آب، در حفاظت از رودخانه نهایت تلاش خود را به كار بگیرند و از تخلیه فاضلاب و ریختن زباله و نخاله در آن خودداری كنند.
به گزارش ایرنا رودخانه زرینه رود در جنوب شرقی آذربایجان غربی قرار دارد و 80 كیلومتر از آن در داخل میاندوآب جاری است.
این رودخانه 230 كیلومتری طولانی ترین رود استان است كه طول شهرستان شاهین دژ و میاندوآب را می پیماید و به دریاچه ارومیه می ریزد.
این رود از كوه های 'چهل چشمه' شهرستان سقز از توابع استان كردستان سرچشمه می گیرد و رودخانه های خورخوره و ساروق در تكاب، هولاسو، هاچه سو، محمودآباد و آجرلوچای در شاهین دژ و لیلان چای در میاندوآب به آن می پیوندند.
بر روی این رودخانه سد بوكان قرار دارد كه میزان آب خروجی را تنظیم می كند.
9871/6185/3072
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۷
مهاباد- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب گفت: بیش از 10 هزار قطعه از انواع ماهیان رودخانه زرینه رود به دلایل نامعلومی تلف شدند.