عليرضا بقالي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: روز گذشته با دريافت گزارش هاي مردمي مبني بر تلف شدن آبزيان در رودخانه زرينه رود، كارشناسان و ماموران يگان حفاظت اين اداره به محل اعزام شدند و مسير رودخانه را مورد بررسي قرار دادند.
وي اضافه كرد: علت وقوع اين حادثه توسط كارشناسان حفاظت محيط زيست، آب منطقه اي آذربايجان غربي و مسوولان كارخانه قند در دست بررسي است.
وي يادآور شد: در سال هاي گذشته هم ماهيان رودخانه در اثر كاهش ميزان آب و انباشت پساب هاي سمي تلف شده بودند و اين مرگ و مير در پاره اي اوقات به علت ورود پساب كارخانه چغندرقند به آب رودخانه بود.
بقالي بيان كرد: كارخانه قند مياندوآب در حاشيه رودخانه زرينه رود واقع است و فاضلاب آن با رعايت اصول زيست محيطي و پس از تصفيه و كنترل فعاليت آن به اين رودخانه انتقال مي يابد.
وي از مردم خواست با توجه به كاهش بارندگي ها و كاهش دبي آب، در حفاظت از رودخانه نهايت تلاش خود را به كار بگيرند و از تخليه فاضلاب و ريختن زباله و نخاله در آن خودداري كنند.
به گزارش ايرنا رودخانه زرينه رود در جنوب شرقي آذربايجان غربي قرار دارد و 80 كيلومتر از آن در داخل مياندوآب جاري است.
اين رودخانه 230 كيلومتري طولاني ترين رود استان است كه طول شهرستان شاهين دژ و مياندوآب را مي پيمايد و به درياچه اروميه مي ريزد.
اين رود از كوه هاي 'چهل چشمه' شهرستان سقز از توابع استان كردستان سرچشمه مي گيرد و رودخانه هاي خورخوره و ساروق در تكاب، هولاسو، هاچه سو، محمودآباد و آجرلوچاي در شاهين دژ و ليلان چاي در مياندوآب به آن مي پيوندند.
بر روي اين رودخانه سد بوكان قرار دارد كه ميزان آب خروجي را تنظيم مي كند.
9871/6185/3072
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۸
مهاباد- ايرنا- رييس اداره حفاظت محيط زيست مياندوآب گفت: بيش از 10 هزار قطعه از انواع ماهيان رودخانه زرينه رود به دلايل نامعلومي تلف شدند.