دكتر زهرا اباصلتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان مصرف مناسب میوه برای هر فرد را دو واحد در روز شامل دو میوه متوسط اعلام و بیان كرد: بر اساس آخرین ارزیابیهای انجام شده در قالب برنامه های پایش ملی از سوی دانشگاه علوم پزشكی مشهد طیف زیادی از افراد جامعه به میزان مناسب میوه و سبزی مصرف نمی كنند.
وی ادامه داد: این نقصان در حالی است كه مصرف میوه و سبزی نقش مهمی در كاهش بیماریهای قلبی و عروقی، اضافه و وزن و چاقی دارد.
كارشناس مسئول بهبود و اصلاح تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد همچنین 54 درصد خراسانیها را دچار اضافه وزن و چاقی اعلام و بیان كرد: هم اینك دو درصد كودكان زیر پنج سال در این استان اضافه وزن دارند. در گذشته چهار درصد كودكان در همین گروه سنی دچار كاهش وزن و لاغری بوده اند.
وی گفت: همچنین مصرف نمك در بین افراد جامعه بالا است. نمك یك ریسك فاكتور در بروز فشار خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی محسوب می شود. بر اساس بررسیهای انجام شده 56 درصد ساكنان خراسان رضوی سر سفره غذا از نمكدان استفاده می كنند.
اباصلتی افزود: در سطح تمامی پایگاههای جامع سلامت ارزیابی تغذیه انجام می شود لذا همه افراد می توانند با مراجعه به این پایگاهها بطور رایگان مشاوره تغذیه دریافت كرده و غربالگری شوند.
پنج میلیون نفر از جمعیت شش و نیم میلیونی خراسان رضوی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد سكنی دارند. بقیه جمعیت زیر پوشش خدمات دانشكده ها و دانشگاههای علوم پزشكی سبزوار، نیشابور، گناباد، تربت جام و تربت حیدریه قرار دارند.
3027/1858
تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۶
مشهد- ایرنا- كارشناس مسئول بهبود و اصلاح تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: تنها حدود 14 درصد از ساكنان مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی به میزان كافی میوه مصرف می كنند.