زنجان - ایرنا - كارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشكی زنجان گفت: دانش آموزانی كه صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند.

عصمت عباسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نخوردن صبحانه و ناشنا ماندن به مدت طولانی مدت موجب افت قند خون شده در نتیجه وعده ناهار به علت گرسنگی و اشتهای زیاد، غذای بیشتری خورده می شود كه در نهایت اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.
وی اظهار داشت: نخوردن صبحانه می تواند اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان داشته باشد و در شرایط ناشتایی كوتاه مدت بطور معمول سطح گلوكز (قند) خون به نحوی تنظیم می شود كه به عملكرد طبیعی مغز لطمه ای وارد نشود.
عباسی افزود: اگر مدت زمان ناشتایی طولانی باشد به دلیل افت قند خون، مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمركز حواس مختل می شود.
وی بیان كرد: برای این كه دانش آموزان اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید شام را در ساعات ابتدای شب صرف كنند و در صورت امكان شبها در ساعت معین بخوابند تا صبح ها بتوانند زودتر بیدار شده و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.
این كارشناس تغذیه ادامه داد: اگر والدین صبحانه را به عنوان یك وعده غذایی مهم تلقی كنند و هر روز دور سفره صبحانه بنشینند، خود مشوق، دانش آموزان برای صرف صبحانه خواهد بود.
وی اضافه كرد: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی از ارزش غذایی بالاتری برخوردارند كه این نوع غذاها را می توان در وعده صبحانه به دانش آموزان داد.
عباسی افزود: غذاهایی از قبیل نان، پنیر و گردو، نان، تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و كره و مربا، نان و كره و عسل، نان و كره و خرما، همراه با یك لیوان شیر، یك صبحانه سالم و مغذی برای دانش آموزان به شمار می روند.
كارشناس مسئول گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشكی زنجان ادامه داد: دانش آموزان علاوه بر سه وعده غذایی اصلی به میان وعده نیز نیاز دارند كه در این سنین دانش آموزان باید برای نگه داشتن غلظت قند در حد طبیعی هر چهار تا 6 ساعت غذا بخورند تا فعالیت سیستم عصبی و عملكرد مغز در حد مطلوب باقی بماند.
وی ابراز كرد: ارزش غذایی میان وعده ها نیز مهم بوده و در این میان مواد غذایی مانند انواع پفك، انواع چیپس، سوسیس، كالباس، سالاد الویه، فلافل، انواع یخمك، نوشابه های گازدار، آدامس، پاستیل، بستنی یخی، آب میوه های مصنوعی كه از آب، قند و اسانس میوه تهیه شده اند، انواع لواشك، آلو، آلوچه (فاقد بسته بندی، پروانه ساخت، نام و نشانی كارخانه، تاریخ تولید و انقضاء معتبر)، ارزش غذایی كمی دارند.
عباسی افزود: استفاده از خشكبار مانند انجیر خشك، بادام، پسته ، گردو ، برگه زردآلو ، انواع میوه ها ( سیب، پرتقال، نارنگی و ...) و سبزیجاتی نظیر هویج، كاهو، خیار و ساندویچ هایی مانند نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر و خرما، انواع كوكو و كتلت می تواند به عنوان میان وعده در برنامه غذایی دانش آموزان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: انتخاب میان وعده مناسب دانش آموزان نقش مهمی در سلامت آنان دارد زیرا انرژی لازم فعالیت روزانه و مطالعه را تامین و علاوه بر آن عادات غذایی درست را پایه ریزی می كند.
این كار شناس خاطرنشان كرد: انتخاب میان وعده مناسب از بیماریهای مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان، دیابت، فشارخون بالاو چاقی پیشگیری می كند.
9646/6085